Gå til innhold

Div rare problemer med Ubuntu 8.04 Beta, andre som opplever lignende problemer?


Anbefalte innlegg

Installerte Ubunti 8.04 beta i dag og fikk flere overraskelser, den første var da jeg startet opp. (Til "forstå-seg-på-erene": Ja jeg er fullstendig klar over at det er en beta og hva det vil si.)

 

 

1. Skjermbildet var ikke sentrert på tross at oppløsningen var riktig (1440x900) men merkelig nok så ordnet det seg bare jeg skiftet fra 1440x900 til 1024x768 og tilbake igjen, men jeg må gjøre dette hver gang maskinen startes opp.

 

 

Rett etter clean install (oppløsningen sto på 1440x900 da jeg sjekket)

DSCF0163.jpg

 

Etter jeg gikk i display managern og forandret oppløsningen til 1024x768 og tilbake til 1440x900.

DSCF0164.jpg

 

 

2. Importere bilder fra et Fujifilm F40Fd med F-Spot gikk ikke, den finner kameraet men når jeg skal prøve å importere bilder så får jeg bare en feilmelding som sier "could not claim the USB device"

 

3. Jeg har brukt Envy i tidligere ubuntu versjoner for å installere driveren til mitt ATI Radeon HD 2900 noe som har fungert utmerket, i 8.04 beta så ser installasjonen ut til å gå riktig for seg men får svart skjerm etter login, og måtte avinstallere EnvyNG (har fått nytt navn nå) for å fikse problemet, prøvde å installere manuelt med hjelp av guidene på ubuntu forumet men det endte med hvit skjerm, så måtte falle tilbake på genertic vesa driveren.

 

 

 

Andres erfaringer med 8.04 Beta og ev løsninger på div problemer de har opplevd ønskes gjerne.

Endret av Rebel-Rider
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel problemet er at en må registrere seg på bugs.launchpad.net/ubuntu/ for å raportere feil, skjønner selvfølgelig tankegangen bak det med tanke på kvalitetsikring, men den offisielle versjonen blir sluppet den 24 april så det begynner å haste med å få fikset bugs.

 

Er ikke noen hardcore linux bruker, men 8.04 virker veldig lovende. :)

Lenke til kommentar

Punkt nummer 2. som trådstarter nevner har jeg også hatt. Dette er også en ting som endrer seg fra ubuntuverson til ubuntuverson. Det ser ut som om du må være superbruker for å på fetcha bildene på kameraet ditt. Det du gjør er å gå til "Avtagbare lagring og media" i system-menyen og finner seksjonen som står for kamera. Det skal stå en trylleformel der. bare skriv gksu før den så skal det årdne seg.

 

Det med at skjermoppløsningen står feil plassert på skjermen har jeg opplevd masse ganger på ubuntu. Først og fremst med at drivere til skjermkortet ikke ligger inne, men også når jeg velger forskjellige hz på skjermen. Har trådstarter prøvd restricted driver manager for skjermkortet? Det enkle er ofte det beste, men jeg har dessverre altfor liten erfaring med ATI kort og Linux.

Lenke til kommentar

ATI Restricted driveren som følger med Ubuntu er urgammel (å installere den på noe nyere en radeon 9800 er bare å glemme), og prøve å laste neg og installere ATI driveren har gått skikkelig dårlig selv om jeg gjør det etter boka, Løsningen ble å installere RadeonHD driveren (open source) får ingen 3d (enda) men den er stabil og

funker flott på widescreen (løste mao pt.1) Men nå er det første gangen at generic vesa driveren støtter widescreen oppløsninger, den fungerte som før på "normale" oppløsninger alså 4:3 men 16:9 og 16:10 funker ikke helt enda.

 

Får ta å sjekke ut punkt 2 en gang til, men har nå rapportert problemet med feil logg på launchpad så regner med at noen fikser det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...