Gå til innhold

Allocation unit size på ekstern harddisk NTFS


Anbefalte innlegg

Lurer på om det har noe for seg å sette allocation unit size høyere enn vanlig på en ekstern harddisk, skal formatere til ntfs pga fat32 ikke tillater større filer enn 4gb. Og da lurer jeg på om jeg bare skal sette allocation size til 2048 eller 4096, enda større...?

 

Vil dette gjøre disken raskere til å "indeksere/ opprette ny fil i filsystemregistret" eller hva nå det nå heter når du feks begynner å laste ned en fil på 80gb rett til den eksterne harddisken gjennom et torrent program. Sliter med at det tar fryktelig lang tid å slette eller opprette filer med størrelsen 4gb og oppover på den eksterne i forhold til de interne.

 

Burde kansje vurdere å gå bort fra usb2 grensesnittet til esata, men det er en annen sak :ermm:

 

Når det gjelder å velge større allocation size så har det vel ikke så mye å si på opplevd diskstørrelse når jeg uansett skal bare ha filer som er store på den uansett. Noen meninger rundt dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil tro at "allocation size" ikke spiller noen stor rolle for ytelsen da flaskehalsen ligger i grensesnittet.

 

Vil dette gjøre disken raskere til å "indeksere/ opprette ny fil i filsystemregistret" eller hva nå det nå heter når du feks begynner å laste ned en fil på 80gb rett til den eksterne harddisken gjennom et torrent program.
Det spørs hvordan torrentprogrammet oppretter filene. Vet at en eldre versjon av µTorrent kunne allokere plass til store filer idet nedlastinga startet, og så fyltes filene opp med data etterhvert, men filstørrelsen var den samme helt fra begynnelsen. Hvis ditt nedlastingsprogram fungerer på samme måte (eller at du har stilt det inn slik) så skal det i teorien bare ta et sekund eller så å opprette en tom fil.

 

Hvis det fremdeles tar lang tid å opprette tomme filer så kan det tyde på at disken trenger en fullstendig formattering (ikke quick). Alternativt kan du laste ned et defragmenteringsprogram som støtter offline defrag (defragmenterer filtabell og systemfiler før windows starter). Eksempler på dette er O&O og perfectDisk.

 

Sliter med at det tar fryktelig lang tid å slette eller opprette filer med størrelsen 4gb og oppover på den eksterne i forhold til de interne.
Vel som sagt så tror jeg dette skyldes usb2 grensesnittet og ikke clustersize.

 

Når det gjelder å velge større allocation size så har det vel ikke så mye å si på opplevd diskstørrelse når jeg uansett skal bare ha filer som er store på den uansett.
Riktig. I allefall i teorien.
Lenke til kommentar

Store cluster passer for store filer. Det går kjappere, men små filer betyr mye bortkastet plass.

Små cluster passer for små filer, det utnytter plassen bra men vil gå tregere på store filer.

Siden det normale er å ha en blanding av store og små filer så må man velge et kompromiss, 4 kB er standard.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...