Gå til innhold

Sekskjerners Intel-CPU lekket


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Xeon er i hvert fall server-prossesor men det er jo greit. Det er jo bare de beste kjernene fra waferen som blir xeon i stedenfor prossesorer i desktop-segmentet.

Ellers er jeg spent på om L3 cache er noe Intel kommer til å innføre på andre prossesorer også, og hvor mye den forbedrer ytelsen. Noen som vet noe om det?

Lenke til kommentar
Denne blir fet. Håper den ikke blir så alt for dyr, blir det kun for servere?

Det blir en Xeon MP, altså for servere med 4 CPU-sokler. Den kommer neppe for servere med 2 sokler eller desktop. Jeg regner med prisen starter på rundt 20 000 kr per stykk, eksklusive moms.

 

Ellers er jeg spent på om L3 cache er noe Intel kommer til å innføre på andre prossesorer også, og hvor mye den forbedrer ytelsen. Noen som vet noe om det?

Nehalem kommer med L3 cache for desktop-prosessorer. Det er ikke ventet at det vil gi noen nevneverdig økt ytelse fordi de samtidig reduserer L2 cachen ganske mye. Ett skritt frem og ett tilbake.

Lenke til kommentar

Dette er Xeon MP (Multi Processor) prosessorer de koster i området 15-40 tusen kroner og er ikke de samme brikkene som benyttes i desktop eller vanlige Xeon DP (Dual Processor) maskiner. De benytter også sokkel S604 og ikke LGA771 slik Xeon DP gjør. En kan si at de tilsvarer 8000 serien med AMD Opteron prosessorer. Intel legger imidlertid litt mer arbeid i sin MP serie og benytter separate sokler og ofte separate prosessor design for denne serien.

 

Xeon DP vil gå over på Nehalem plattformen (Nehalem-EP) omtrent samtidig som Xeon MP går over på denne Penryn baserte 6-kjerne brikken. Nehalem anses imidlertid ikke som stabil nok for Xeon MP serien fra start av. Xeon MP får Nehalem arkitektur (Nehalem-EX) noe senere og da med 8 kjerner og 4 kanals FB-DIMM minnekontroller i motsetning til Nehalem-EP som har 3 kanals DDR3 kontroller.

Lenke til kommentar
Ok, enterprisefolk er vel litt mer konservative enn andre :).

 

Har intet med konservatisme å gjøre. Det er bare det at den økonomiske konsekvensen av feil, ustabilitet eller annet er så stor at man må være 120 % sikker på at dette fungerer fra a til å. Og når applikasjoner som går på slike plattform også har en helt annen belastningsprofil på systemet enn en liten 2-ways bedriftsserver, arbeidsstasjon eller desktop, da må det være veltestet. Anders nevnte prisen på CPU-en til å ligge mellom 15 - 40 k. Når man da i tillegg vet at ofte er dette installasjoner med totalpris langt oppe i millionklassen, da ser man også at noen timer nedetid er kostbar. Bare verdien av det som kjøres på slike servere er formidabel.

 

Når man putter 6 * 4 kjerner * ørten blad/1h servere i sammen for optimal ytelse, spiller vel neppe 70 % ytelse pr kjerne i forhold til nyeste desktop særlig rolle heller.

Lenke til kommentar
De fleste forventet at Intel ville gå direkte fra 4 til 8 kjerner, men etter at AMDs trekjerneplaner ble kjent, er det like og kanskje sågar mer logisk med en sekskjerne.

 

Så man tror fortsatt denne Xeon MP er et svar på AMDs Phenom med 3 kjerner?

 

Ja. du veit det er mange som ikke ser forskjell på en desktop til 6 k og et skikkelig beist til noen 1000 k.

 

Som når spørsmålet er hvor bra en slik maskin drar Crysis.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...