Gå til innhold

Enkle treningstips for 15 åring.


Anbefalte innlegg

Hei, som tittelen sier er jeg 15 år. Jeg har nå lyst til å kanskje bygge litt muskler og bli generelt sterkere, er nemlig ikke spesielt sterk for øyeblikket.

 

Jeg har egentlig bare enkle hjelpemidler til rådighet, to manualer (har sett med forskjellige vektskiver som tres på) og en vektstang. Det hele kom i sett fra Obs eller liknende.

 

Ellers, bortsett fra gymmen på skolen, to ganger i uka, går jeg på innebandy 1:30 time i uka (kamper hver 2/3 uke) og svømming 1:30 time i uka. Ingen av de sportene, i alle fall med så kort tid, gir særlig med muskler (svømming hjelper jo en del da, men Taekwondo, som jeg gikk på før, hjalp mer.)

 

 

Så kommer spørsmålet da, har noen noe tips til programmer jeg kan følge, eller øvelser jeg kan gjøre uten å måtte dra noe sted? (bor litt unna treningssentre og andre fasiliteter, så jeg må i såfall ta bussen. Det tar ofte litt for lang tid)

 

Takk for tips som måtte komme, vet det er mange seriøse her inne :)

 

Edit: Forresten, vil gjerne ha tips til hvordan jeg kan bygge opp støttemuskelaturen i kroppen så jeg slipper ryggskader o.l også.

Endret av mks1001
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er helt greit å starte med vnalige push-ups, sit-ups etc, samt å bruke manualer og vektstenger du har fra før som utgangspunkt. Da vil du godt mulig få en god start på treningen, hvilket vil gjøre det lettere for deg å fortsette tyngre etter hvert. Og hvis du vil bygge muskler anbefaler jeg deg å gidde å ta buss til treningsstudio senere!

 

Lykke til!

 

-Leno

Lenke til kommentar

http://www.mil.no/multimedia/archive/00088...2MB__88875a.pdf

visst du brukar dette treningsprogrammet, men berre styrkeøvelsane, så får du rask framgang, og ivertfall litt større musklar.

du kan evt bytte ut ein av dagane med å bruke manualar i staden for armhevingar.

eg har sjølv prøvd det treningsprogrammet, og eg eg fekk nok litt meir musklar i alle fall...

Endret av assbear
Lenke til kommentar

Hmmm, akkurat det er jeg litt usikker på, tror ikke jeg har noe som fungerer perfekt i alle fall.

 

Men i morgen tidlig (grytidlig! :dontgetit: ) skal jeg for første gang på treningsstudio! Vel, det er først spinning og så vektløfting som er programmet. Tror det i allefall hjelper litt.

 

Men nå må jeg legge meg! For hvis ikke klarer jeg ikke våkne...

Lenke til kommentar

Se om du har noen bjelker hjemme hos deg du kan heise deg opp i. Hvis du ikke greier noen kan du hoppe opp og bare gi motstand på nedturen.

 

Se også om du har en trappenedgang eller noe hvor du kan ta et grep rundt to planker og ta en form for dips. Dette bygge også veldig bra masse. Eventuelt kan du ta hendene på sofaen, senga eller lignende, føttene på en krakk og kjøre "dips" på den måten.

 

Da har du fått dekt stort sett hele overkroppen...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...