Gå til innhold

Trenger tips til gode fantasybøker


Anbefalte innlegg

Hei, trenger råd til en ny bra fantasy bok! Har nettop lest Darren Shan, og har også lest Artemis Fowl, og naturlig hvis De fire og han som gjør galt værre. Knall-bøker ! :thumbup:

Så hvis det er noen som hvet om noen bøker i den duren hadde det vært fint :)

Setter pris på alle svar!

Endret av JohndoeMAKT
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først og fremst på J.R.R Tolkien samt Cristopher Tolien anbefales. Du har ikke lest god skjønnlitteratur før du har lest Lord of the Rings, Hobitten, Silmarilion osvosv på engelsk!

 

Så kommer noe av det beste jeg har pløyd meg gjennom: The Chronicles of the Necromancer av Gail Z. Martin (den siste boka kom i januar), The Jerle Shannara-series av Terry Brooks (rett og slett helt fantastisk bra fantasy!), Dragonlance serien (vidt forskjellige forfattere har skrevet i denne serien, selv mener jeg Richard A. Knaak gjorde det best med sin trilogi) og om du er litt kåt på warcraft så er jo selvfølgelig de novellene å anbefale! (The Last Guardian er genial)

 

Så, om du vil lese litt fantasy i tegneserie-form må du få med deg BONE! (http://www.boneville.com/) når du først starter med Bone slipper du F*** ikke unna før du har lest alt. En helt fantastisk serie det der...

Lenke til kommentar

Kan også si at det er mammutsalg på bokbutikker i Norge for tiden, og i noen butikker har de også en del fantasy på salg. Hos Tanum på Byporten (Oslo) i dag fant jeg feks Stephen Kings "Dark Tower" serie, ihvertfall de første bøkene i George RR Martins "A song of Ice and Fire", et par-tre bøker av Neil Gaiman, de vanlige Harry Potter-, Arven- og Den Mørke Materien-bøkene, pluss noen andre...

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Lene Kaaberbøls Skammar-serie (4 bøker), serien om Katriona Trivallia (3 bøker, Kaaberbøl dette også), Firesong (trilogi, på norsk heter den vel Ildvinden eller noe lignende. Skrevet av William Nicholson), Bartimeus-trilogien.

Lenke til kommentar

Har Wheel Of Time kommet til endgame?

Jeg fikk de to første og ble hekta, men etter 8-9 bøker følte jeg at mannen bare fortsatte å skrive på komersiell autopilot, og slo fra meg å noen gang få vite hvordan det gikk med våre helter. Samme gjaldt forøvrig Eragon-bøkene.

 

Etter to slike skuffelser tok jeg en crossover og plukket opp "Isaac Asimovs's Robot City : Odyssey" (Ikke skrevet av Asimov, men forskjellige forfattere. Moderne). En god blanding av Sci-Fi / Fantasy der guder og magi er erstattet med aliens og teknologi. Mer tilfredstillende enn ovennevnte bøker.

Lenke til kommentar

Nei, ikkje heilt. Det skal verte tolv bøker, og den siste boka er under arbeid. Kor lang tid det vil ta er uvisst, ettersom Robert Jordan døydde etter å ha fått ein sjeldan blodsjukdom. Boka, A Memory of Light, vert dermed fullført av ein annan forfattar, Brandon Sanderson, med utgangspunkt i notatar og lydopptak gjort av RJ, og med hjelp av RJs næraste medarbeidarar. Red.: Og sjølvsagt ut frå det RJ allereie hadde skrive av boka.

Endret av Torbjørn T.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...