Gå til innhold

Lurer på å kjøpe EF 24-70 L f/2.8


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
HVordan stiller Tamron 28-75 seg i dette selskap da?
Den er også meget god, men vil være enda mer upassende for de fleste på crop-kameraer pga brennviddeomfanget. Skarpheten er også meget god på den, og andre optiske egenskaper er godt ivaretatt, men er ikke like ekstrem som særlig Nikkoren, og Sigmaen er jevnt over like god eller bedre, særlig på vidvinkel. De fleste vil nok også heller ha de fire millimetrene på vidvinkel enn de fem i teleenden - uansett system. Byggekvaliteten har jeg ikke selv erfart, men den skal være grei nok. Så vidt jeg kan forstå betyr det at alle de tre andre er bedre...
Lenke til kommentar
Absolutt et bra kjøp og med utstyret du har fra før skulle det passe bra! På forhånd gratulerer med et godt valg!

 

Propsareforboats: Ironisk å ha bilde av et propelldrevet fly (om enn turboprop) med det nicket? :)

 

 

Tenker meg at han mener at propeller hører hjemme på båter. og at han ikke er særlig glad i å fly, hehe

 

 

seilfly: Vel, inntil nylig hadde jeg ikke tilgang til et annet motiv - skal se om jeg får oppdatert avataren etterhvert

 

brk: Er faktisk veldig glad i å fly jeg - nødvendigvis :) Men ja, Propellers Are For Boats!

 

Og til trådstarter - det er ikke noe å tenke på. Man får dette objektivet så billig i dag at det er bare å slå til. Enhver test du finner vil bekrefte det. Uten tvil det objektivet som har gitt meg mest for pengene (selv om jeg er glad i alle sammen :love: )

Lenke til kommentar

Alltid artig å lese de med KR-erfaringer (Ken Rockwell for de utenforstående). :)

 

Jeg har 24-70 og en del andre objektiver og kan med hånden på hjertet si at 24-70 er den eneste zoomen i normalområdet jeg er _fornøyd_ med på FF (fullformat). På 1.3-crop sensorer er den også min nr 1.

 

Greit nok at dere babler i vei om hvem som er skarpest osv, men hva med lysstyrken og autofokushastigheten... og ikke minst den lysere søkeren?

 

Har gjort en liten test tidligere i 2007 som jeg ikke har orket å sette sammen før nå, og jeg må si jeg ikke ble veldig overrasket. To av objektivene ble testet på 5D og 18-55 på 400D. Sistnevnte ble satt på 50mm slik som de to andre, men stativet ble flyttet bakover slik at utsnittet ble likt.

 

"Skarphet" i sentrum av bildet.

post-7625-1203600650_thumb.jpg

(Se på vedlegget i 100% for best resultat)

 

"Skarphet" på ytterkanten av bildet.

post-7625-1203600664_thumb.jpg

 

Samme test ble gjort med disse tre objektivene på 400D og der ble resultatene... overraskende. Legges også ut om noen ønsker det.

 

 

Til trådstarter: Du går for 24-70 om du ønsker utrolig god teknisk bildekvalitet og en tanks av et objektiv som du kan ha i mange år fremover.

Lenke til kommentar
Greit nok at dere babler i vei om hvem som er skarpest osv, men hva med lysstyrken og autofokushastigheten... og ikke minst den lysere søkeren?
Hvis du leser noen av innleggene mine, ser du at lysstyrken er den samme på Sigma sin 24-70 (begge har blender f/2.8, og Sigma har typisk litt større enn oppgitt blenderverdi), og autofokushastigheten på Sigma 24-70 er god. Den *høres* treg ut, men er egentlig kjapp. Canon er kjappere, men i praksis vil man neppe merke den store forskjellen, med mindre det er ekstremt viktig at autofokusen er lynkjapp. For mange er ikke det tilfelle, bare den er sånn noenlunde.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...