Gå til innhold

Ny TV: 32"-37", opptil 13 000, full-HD eller ikke?


Anbefalte innlegg

Størrelse:

32" - 37". Sitter vel 3-4 meter unna TVen. 37" er absolutt en stor fordel.

 

Prisklasse:

Dette kommer jo veldig an på størrelsen, men opp til 13 000 (da må det være 37").

 

Spesifikasjoner:

Må ha minimum 2xHDMI. Full-HD vet jeg ikke om har noe for seg?

 

Kildesignal:

Digital kabel-tv fra C-D, HDMI.

 

Bruksområder:

Den kommer til å bli brukt til vanlige digitale tv-sendinger, samt vil den bli koblet på en PC via HDMI. PCen har oppløsning WSXGA+, og jeg kommer til å kjøre høyoppløste filmer og serier fra den.

 

Kommentarer:

 

Jeg har i mange måneder nå fulgt litt med på TV-fronten, men jeg greier ikke bestemme meg. Først var jeg fast bestemt på at jeg måtte ha Full-HD da jeg skulle koble til PC, men har nå lest flere plasser at man da i så fall nærmest må sitte med kikkert for å se noe. True/false? Dessuten sies det jo at man ikke greier å se noen forskjell på de høyeste oppløsningene uansett. Så, er Full-HD bare tøys, som man heller få ta som en slags unyttig bonus?

 

Når jeg kom frem til at Full-HD ikke var så viktig lengre så ble det jo en del flere muligheter. Jeg har primært lyst på en 37", men om jeg får en 32" med overlegent bilde til en fin pris kan jeg like så godt slå til på det. Det er best mulig bilde til mitt bruk jeg er ute etter. Selvfølgelig, dess rimeligere dess bedre.

 

Jeg har lest opp og ned med tester og skriverier, men dess mer jeg leser dess mer forvirret blir jeg. Noen tester virker nesten som de er kjøpte og betalte, mens TV'er som kan toppe i én test kan bli beskrevet som "søppel" på forskjellige forum av personer som har kjøpt TV'en.

 

Nei, i fare for at dette blir en stil så avslutter jeg her. Spør gjerne om det trengs mer informasjon med meg. Er utrolig takknemlig for all hjelp og alle tips som måtte komme. Foreslå gjerne flere TV'er og skriv gjerne en linje eller to hvorfor dette er et utmerket kjøp. :)

 

Ha en fortsatt fin dag!

Endret av ROFLe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei igjen, og tusen takk for innspill.

 

Jeg har lest litt om PV70 tidligere, men har blant annet også hørt at LCD generelt sett overgår plasma når det gjelder tilkobling til PC? Og hvordan vil det være praktisk sett at TV'en har en oppløsning på 1024x768 mens PC-en kommer til å kjøre 1680x1050? Kan det medføre problemer?

 

Leser også på http://alatest.no/apps/reviews/4879953/-1/...42%22%2C50%22)/ hvor de tester TH-42PV70F (dette er vel samme TV'en bare større?):

 

Ved store panoreringer i bildet blir det lett litt hakking i bildet, og dette gjaldt både på TV og DVD.
TV-bildet oppleves som fint, men i lyse partier er det tendenser til litt lett flimring.
Oppløsningen på TVen er som på de fleste andre plasmaTVer i denne størrelsen 1024/768, og vi koblet også til PCen for å se hvordan den dugde. Sammenlignet med en LCD-TV er selvsagt ikke bildet like skarpt og det er slett ikke vanskelig å avsløre litt støy i bildet. Alt i alt duger det likevel fint til å kunne vise fram feriebildene og lett sofasurfing
Vær også klar over at TV-skjermen gir mye gjenskinn, så har du mye lys i stua vil dette kunne irritere.

 

Kommentarer til dette?

Lenke til kommentar

LCD har noe for seg ved tilkobling til PC om du driver med PC-relaterte oppgaver, dvs. surfing, lesing og skriving. Ved filmfremvisning og spill spiller det ingen rolle om du har LCD eller plasma.

 

Jeg har hatt PV70 37" siden i fjor sommer og har ikke merket noe til flimring, hakking eller problemer med gjenskinn. Jeg har lest noen steder at 37" oppleves som hakket bedre enn 42".

Lenke til kommentar
LCD har noe for seg ved tilkobling til PC om du driver med PC-relaterte oppgaver, dvs. surfing, lesing og skriving. Ved filmfremvisning og spill spiller det ingen rolle om du har LCD eller plasma.

 

Jeg har hatt PV70 37" siden i fjor sommer og har ikke merket noe til flimring, hakking eller problemer med gjenskinn. Jeg har lest noen steder at 37" oppleves som hakket bedre enn 42".

 

Så hva negativt har du å si om din PV70?

 

Jeg tar meg selv i å ikke falle helt for denne TVen pga oppløsningen. 1024x768 høres så innmari lite ut, men har det virkelig ingenting å si? Om jeg laster ned HDTV-rips i 720p, vil ikke de da være i 1280x720 og jeg dermed gå glipp av en hel del pixler?

Lenke til kommentar

Har lest litt nærmere om PV70 nå og det er jo stort sett positivt. Eneste er at på forumet her finner jeg stort sett direkte anbefalinger kun fra deg.. :)

 

Nå har det seg sånn at jeg har en deltidsjobb i Elkjøp ved siden av studiene, (ikke selger, men lagergutt), og jeg kan dermed få ting til kostpris. Dette er ikke alltid like bra, men noen plasser er det mye å hente.

 

Det ser uansett ut som PV70 er vanskelig å få tak i og det er ikke all verden til pris jeg kan få.

 

Derfor har jeg sett litt på Samsung TV'er som vi har mye av inne. M86/M87-serien spesielt. http://www.teknofil.no/wip4/aarets_beste_f.../d.epl?id=23111 Her er det en oppsummering av best-i-test gjengangere året som gikk, og M86-serien ligger hakk i hæl med PV/PX70. Har du noe å si om den serien? Beklager at jeg kan virke masete, men jeg har så lite peiling selv og har jo lyst å gjøre et best mulig kjøp. :)

Lenke til kommentar

Æsj. En ting skal være sikkert, det er ikke lett å bestemme seg for slike ting. Jeg har virkelig lyst å tenke "jøss!" når jeg skrur på TVen for første gang, enn "uff, grønnskjær, kornete bilde, etterslep i fotballkamper" osv. Og får jeg problemer med min CD-dekoder via HDMI og/eller PC-tilkobling via HDMI blir jeg sur, slike ting _skal_ fungere mer eller mindre umiddelbart mener jeg.

 

Jeg må nok tygge litt på dette i løpet av helga, så drar jeg rundt på mandag og ser om jeg ikke finner en butikk som har begge TVene utstilt.

 

Men, la oss si at jeg står mellom M86 og PV70, hvorfor den ene fremfor den andre (så jeg vet hva jeg skal se etter), og er det andre modeller som også bør vurderes?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...