Gå til innhold

Si nei til Dåvøy


Anbefalte innlegg

At politikere kommer med dårlig gjennomtenkte utspill er ikke noe nytt, men da barne- og familieminister Laila Dåvøy fra Krf presterte å si at Grand Theft Auto 3 måtte forbys med øyeblikkelig virkning klarte hun å irritere de fleste spillinteresserte i landet. Gamer.no vil oppfordre alle til å si det de mener til statsråden, slik at hun forstår hva fotfolket mener.

 

I forbindelse med statsrådens uttalelse ønsker Gamer.no å gjøre det helt klar for Laila Dåvøy og Barne- og familiedepartementet at Norges spillinteresserte ikke aksepterer et slik inngrep i våre interesser. For å si din mening til statsråden kan du kontakte henne ved hjelp av informasjonen i artikkelen vår:

 

http://www.gamer.no/artikler/jan2002/davoy.html

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synst det er flott at noen tar opp ordet til politikerene. Denne gang Laila Davøy. Det er så veldig sjelden at vi, spill entusiastene) har noe å si i sakene som kommer opp for stortinget. Det er som regel de med stemmerett. Og de som har stemmerett er som regel "for voksne" for data. (Det er ikke dermed at jeg tar alle innunder den kategorien)

 

Jeg vil gi all honnør til Gamer.no for at de hjelper de med og uten stemmerett !!

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-08 19:49, Thaxx skrev:

Bare ikke folk sender mail med bare banning og usaklige argumenter så er det jo en god idè (å sende henne en mail)


Er dessverre litt redd for at det motsatte blir vanlig =(


 

Jeg er nok enig i at det kommer til å bli masse usaklige e.mailer til Davøy, og det frykter jeg at det skal bli tatt useriøst.

 

Kanskje det var dumt å gjør slik av Gamer.no, men jeg synst at noen burde gjør noe. Så jeg håper folk tar til vet og bruker den ferdig utfylte teksten som gamer.no lagde til. Den var foresten veldig bra. Saklig.. :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-08 19:49, Thaxx skrev:

Bare ikke folk sender mail med bare banning og usaklige argumenter så er det jo en god idè (å sende henne en mail)


Tror nok det har havnet en del usaklige eposter i helles postkasse allerede, lenge før vi skrev denne artikkelen. Det er en av grunnene til at vi faktisk gjør dette nå. Håper det hjelper. :smile:

Lenke til kommentar

SÅnn...

Da var jeg ferdig med min protestmail til hun fra krf(husker ikke navnet her og nå). Jeg gjorde som dere sa.Brukte ingen banneord og var seriøs.

Kjempeflott at gamer.no har tatt opp denne saken.BRA!!.

Håper bare at mailen min blir lest...

La til deres protestmail som en liten avslutning på min 45min "stil" til dama fra krf...

La oss håpe at gta3 forblir i hyllene

Lenke til kommentar

Hei!

 

Har no sendt ein saklig protest e-post til Laila Dåvøy.(den ferdig skrevne til gamer.no)

 

Eg vil gi ros til gamer.no for å komme på å lage ein ferdig skreve "mal".

 

Eg synest det som det også har våre påpeikt tidligare i denne tråden at det er viktig å være saklig.At ein går til angrep på saken/argumentasjonen og ikkje personen.

Det vil som det har våre nemt tidligare "bare" skade saken.

Lenke til kommentar

Jeg synes det Gamer.no gjør er under hver kritikk.

 

Selv om man er spillinteressert betyr vel nødvendigvis ikke det at man er fullstendig uaffektert når det gjelder blind vold. Hele opplegget deres får dere til å virke som en gjeng kvisete fjortiser (som mange sikkert er) som ikke har forstått hva debatten dreier seg om.

 

Da vi som spiller disse spillene i dag var 10 år fantes det ikke slike produksjoner på markedet i like stor grad. Hvordan kan dere sitte der og slå fast at man ikke blir mer voldelig og avstumpet av slike spill? Dere blir det kanskje ikke, for dere har allerede utviklet den sosiale intelligensen og normene dere skal bære for resten av livet. Men hva med de som vokser opp med disse spillene nå? Det er det denne debatten dreier seg om. Poenget er ikke å ta fra dere den uskyldige moro dette faktisk er for oss som er så og si voksne!

Lenke til kommentar

Jeg skrev den ferdige protest mailen, og *vet* hva som står der. Du har tydeligvis *ikke* lest den.

 

Vi ønsker ikke at 10 åringer og hvem som helst skal få tak i spillet. Det vi er sterkt imot er et forbud. Vi ønsker et godt aldergrensesystem. Det vi er sterkt imot er å frata voksne personer muligheten til selv å velge hva de vil spille.

Lenke til kommentar

Jeg så på Tv2 igår(tirsdag 09.01.02) da tok de opp denne saken(hvis du ikke så det surf innom tv2.no og se tabloid på webTV), noe som var litt rart var at de som reagerte sterkest på dette var de som "representerte" foreldrene av de barna som kjøpe disse spilla, men forde så sier de som selger spilla at det er greit for foreldre at barna kjøper spilla (demokrati i praksis?). Legg merke til at eksperten er på vår side :smile:

 

Jeg synes dette virker som en forhasta beslutning som bare er for å tene stemmer på grunn av sin "gode moral"...

 

Hoggorm1: se på tv2

 

_________________

MSI K7T2666 PRO-R

AMD Athlon [email protected] (266fsb)

512 MB PC2100 DRR-Ram

WD 60GB 5400rpm(=lite bråk)

ASUS V8200 Deluxe(ikke ti500) 220@550

SB-Live! Platinium 5.1

Digital Doc 5 :smile:

Chieftech Dragon tower modda til de ytterste :grin:

 

[ Denne Melding var redigert av: Civilix på 2002-01-09 10:25 ]

Lenke til kommentar

Ikke helt enig i det der.

Jeg tror de som vokser opp med disse spillene også vokser opp med en viss idê om sosial inteligens.

Jeg er 16 år og har spilt spill siden PacMan til Counter-Strike (1.3) og jeg syns gamer.no gjør en god sak.

Hvis vi skal forby GTA3 må man jo etterhvert forby, filmer, artister osv. som har en viss voldelig atferd.

 

Kanskje det er DU som skal tenke seg litt om ?

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-09 10:34, Hauge skrev:

Det her synes jeg er direkte latterlig! Hvis dette spillet bryter med norsk lov, er det en selvfølge at det skal forbys. Stiller meg også sterk kritisk til måten gamer.no dikterer hva leserene mener på denne måten!



 

På hvilken måte dikterer vi hva leserne mener? Vi bare oppfordrer leserne til å si sin mening, og gir de adresser hvor de kan kontakte statsråden. Den ferdige protest mailen er en *mulighet* de kan benytte se av. Denne er formulert på en saklig og høflig måte, samtidig som den gir en god oversikt over hva den allmenne gamer synes.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-09 10:41, Macint0sh skrev:

På hvilken måte dikterer vi hva leserne mener? Vi bare oppfordrer leserne til å si sin mening, og gir de adresser hvor de kan kontakte statsråden. Den ferdige protest mailen er en *mulighet* de kan benytte se av. Denne er formulert på en saklig og høflig måte, samtidig som den gir en god oversikt over hva den allmenne gamer synes.


 

Det er helt greit at dere oppfordrer leserene til å si sin mening, men da skal de si sin mening, ikke deres! Det er helt unødvendig å legge ut en mail med deres mening og så oppfordre leserene til å sende denne inn. Dessuten, hva vet dere om hva den allmenne gamer mener?

 

Quote:


On 2002-01-09 10:45, Civilix skrev:

Bryter med norsk lov?

er ikke helt sikker på hvem lov du snakke om...

Kan du vere så snill og fortelle meg det?


 

Når det er snakk om å finne lovhjemmel for å forby dette spillet, regner jeg med det bryter med en eller annen lov.. Tror du ikke det.. ? Leste en plass hvilken lov dette gjelder, men jeg kan dessverre ikke finne denne akkurat nå, skal lete videre.

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: Hauge på 2002-01-09 11:10 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...