Gå til innhold

Forskere på vei til å skape kunstig liv...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har lest dette tidligere (pressemeldingen ble utgitt i juni i fjor). Jeg synes spesielt denne sammenligningen er festlig:

- Dette er det samme som å forandre en Mac til en PC ved å sette inn ny programvare, sier Venter om de nye resultatene, til Los Angeles Times.
Dette gjøres hver eneste dag. Jeg har selv mulighet for å kjøre Windows på Mac-en min, og gjør det av og til. Man trenger ikke trikse og mikse heller, Mac er forberedt for sånt.

 

Det motsatte derimot, å gjøre om en PC til en Mac ved bare å sette inn ny programvare, det er nesten umulig, uansett krever det en hel del miksing og triksing. For PC-er er ikke forbredt for sånt.

Lenke til kommentar

I fremtiden er ekte organer og kroppsdeler museumsgjenstander, og hjernen må defragmenteres jevnlig for å forhindre alzheimers. Så jeg sier bare en ting, begynn å fråtse bokser med WD-40, du kommer til å trenge det..

 

On-topic: Dette med kunstig liv syntes jeg virker litt spennende, samt skremmende.."SE, ser ikke pappa ut som Darth Vader??? Er'n 'kke tøff 'a???" :whistle:

Lenke til kommentar

Kunstig liv er ikke noe anneledes enn "naturlig" liv. Når alt kommer til alt så består DNAet vårt av molekyler, og de er akkurat like uavhengig om de er laget i et hemmelig amerikansk laboratorium for utvikling av soldatkloner, på skolelaben eller når du baker boller.

 

EDIT: Hvor går grensen til kunstig liv egentlig, da? Det vi har drevet med nå har i stor grad vært klipp og lim av allerede fungerende gener til andre organismer. Er ikke det like "kunstig" som å snekre sammen ett nytt gen og injisere det i en organisme? Hvor stor del av genmaterialet må være injisert for at organismen skal kalles kunstig, da? femti prosent?

Endret av Emomilol
Lenke til kommentar

I dette tilfellet fjernet man DNA-et i en celle og la inn DNA-et fra en annen celle. Dette er egentlig det samme som gjøres når man kloner organismer, så det er slett ikke snakk om fullstedig kunstig liv, men kun manipulert liv.

 

Ved hjelp av slike forsøk som dette har man funnet ut at DNA-et er alfa og omega for den videre utviklingen. Så setter man f.eks DNA-et fra en menneskelig hudcelle inn i en eggcelle fra ei ku, så vil klonen ikke ha det minste felles med ku, men kun være et helt normalt (klonet) menneske. Foreløpig har heldigvis ingen utført akkurat dette eksperimentet i virkeligheten, men lignende forsøk der man bruker ku-eggceller (som er lette å få tak i) og DNA fra andre organismer, utføres for tiden i Storbrittania.

Lenke til kommentar

Det jeg finner mest spennende med dette er det aspektet en har ved å f.eks kunne utvikle organismer som produserer diesel, bensin, gass mm der karbonet tas fra CO2 i lufta, slik blir mengden CO2 konstant og en kanlett se for seg en sterk reduksjon i tillegg.

Anbefaler å se det Venter hadde å si under The Richard Dimbley Lecture i fjor.

Nå er det et godt stykke frem til kunstig liv er en realitet, men når det skjer ser jeg for meg en scene der vitner av en bestemt type ringer på for å fortelle hvem som skapte liv, hvorpå Venter svarer; "Joda, men det har også jeg gjort," :!:

Lenke til kommentar
I dette tilfellet fjernet man DNA-et i en celle og la inn DNA-et fra en annen celle. Dette er egentlig det samme som gjøres når man kloner organismer, så det er slett ikke snakk om fullstedig kunstig liv, men kun manipulert liv.

 

Tildels enig meg deg. Detter er mer eller mindre kun et pr. jippo. MEN, slik jeg har forstått det så er det ikke snakk om "kloningsprnsippet". Det DNA som er blitt tilført er syntetisk laget. Genene som er laget er tatt ut er etter hva er det minimale som trengs for å leve prinsippet.

 

vel det er i alle fall slik jeg forsto situasjon i fjor høst når jeg hørte om det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...