Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Inkassokrav fra Cash Management Security AS


Mendel

Anbefalte innlegg

Hei,

 

fikk i dag 23.01.07 tilsendt et inkassokrav fra firmaet Cash Management Security AS på vegne av en privatperson som krever en stor slump av meg.

 

Saken er det at jeg her i sommer var på leting etter en hybel/leilighet, jeg fant da et bofellesskap som virket greit og jeg flyttet derfor inn der. Etter en uke eller no valgte jeg å flytte ut igjen da det ikke var så greit allikevel og flyttet da inn hos min bror og valgte heller å pendle de ekstra kilometerne til jobb.

 

Han jeg leide hos klarte ikke finne ny leieboer før det hadde gått 5 måneder og krever nå at jeg betaler for de 5 månedene han ikke hadde noen ny leieboer.

Det ble verken skrevet under på noen kontrakt eller avtalt noen form for betaling eller oppsigelsestid når vi snakket sammen.

 

Har han lov til å kreve 5 måneder fra meg på denne måten? Er det noen måte jeg kan klage/få dette annullert?

Nytter ikke snakke fornuft til denne fyren som krever 5 måneder fra meg.

 

Takker på forhånd for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har aldri skrevet under på noen papirer eller noe.

Eneste som ble avtalt muntlig var at jeg kunne flytte inn og vi etterpå skulle avtale betaling osv skriftlig, noe som aldri ble gjordt.

 

Hva kan jeg gjøre, kan jeg kreve å se kravpapirene den tidligere utleieren har sendt til sitt firma?

Lenke til kommentar

Ringte inkassoselskap i dag, de hadde mottatt klagen og den ligger nå til behandling.

De hadde sendt kopi av klagen til privatpersonen som har opprettet sak mot meg og avventer svar fra han på min klage.

 

Spurte om det lå noen betalingsanmerkninger på meg, men det gjorde det ikke.

 

Jaja, får avvente svar da.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da har det gått to uker siden jeg sendte inn skriftlig klage, men jeg har enda ikke fått noen skriflig svar tilbake. Eneste informasjonen jeg har fått var da jeg ringte inn tidligere og hørte om de hadde mottatt klagen.

Da fikk jeg informasjon om at kopi av min klage hadde blitt sendt til privatpersonen som hadde sendt lagt dette kravet på meg.

 

Da han har hatt ca 2 uker på å svare på denne klagen.

 

Det jeg lurer på er om dette kan være til hjelp i saksbehandlingen av min klage på privatpersonens krav?

Lenke til kommentar

Hei du!

 

Aller først: Foreldelsesfristen er 3 år for pengekrav, jf. fl. § 2. Du kan dermed ikke vinne frem med å påberope deg at kravet er foreldet.

 

Dette innebærer at vi må se på det bakenforliggende forhold - har din tidligere utleier et krav mot deg?

 

Du sier at du ikke inngikk noen kontrakt med utleier. Dette har ikke direkte betydning, da en muntlig avtale er like bindende som en skriftlig. Det følger av husleiel. § 1-4 at kontrakt må skrives dersom en av partene krever dette. Du opplyser ikke om hvorvidt dette er gjort. Altså må saken løses ut fra de felles forutsetninger du og utleier hadde.

 

Ved at du rent faktisk flyttet inn i bofellesskapet, og bodde der i en uke, så har du inngått en gyldig avtale om leie av husrom med utleier. Ved at oppsigelsesfristen ikke er avtalt (dette legger jeg til grunn), så følger det av husleil. § 9-6 at fristen er 3 måneder - altså til utløpet av en kalendermåned.

 

Så vidt jeg kan se så skylder du derfor utleier husleie for 3 måneder fra tidspunktet du flyttet ut. Til fradrag kommer det som eventuelt er betalt fra din side.

 

At utleier ikke har lykkes med å få en leietaker før etter 5 måneder, kan ikke gå utover deg. Imidlertid kan det stilles et annet spørsmål: Ga du beskjed til utleier om at du flyttet ut på det tidspunktet? Dersom du ventet i et par måneder med å si ifra, har jeg forståelse for hans krav. Utgangspunktet for oppsigelsesfristen er inntatt i NOU 1993:4:

 

«Fristen begynner å løpe den dagen oppsigelsen er kommet fram til den annen part. På hvilket tidspunkt oppsigelsen er kommet fram, må avgjøres på grunnlag av alminnelige avtalerettslige regler.»

 

Du får ikke betalingsanmerkning før det er gått lang tid. Dette er ikke et tema enn så lenge. Uansett, som det er sagt over, så stopper saken opp så lenge kravet er bestridt. Dersom du og utleier ikke kommer til enighet, vil saken måtte løses for forliksrådet eller de ordinære domstoler.

Endret av studjur
Lenke til kommentar

Det er jo klart at det er inngått en leieavtale - han flyttet jo inn og bodde der i en uke. Det er ingen tvil om at det er trådstarter som i så fall må overbevise om at han aldri hadde noen avtale med utleier, men bare var på besøk en ukes tid (eller noe sånt).

 

Trådstarter sier jo rett ut: Saken er det at jeg her i sommer var på leting etter en hybel/leilighet, jeg fant da et bofellesskap som virket greit og jeg flyttet derfor inn der.

 

Den handlingen han er utfører, er likestilt med å inngå avtale om husleie. Selve bevisspørsmålet er ikke det sentrale her. Derimot kan det selvsagt diskuteres - i mangel av kontrakt - om partene var enige om en kortere eller lenger oppsigelsesfrist enn lovens standard på tre uker.

Lenke til kommentar
Ja, og det sier jeg jo også. Eller hva?

 

Poenget mitt er at dersom trådstarter ikke meldte fra til utleier om at han flyttet ut, slik at utleier trodde han fortsatte å bo der, så har trådstarter et problem i dag. Og det kan man i så fall si at er velfortjent.

Ja, jeg skal være enig med deg i at hvis han har bodd der har han på en måte inngått en leieavtale. Det hele står vel i bunn og grunn på om trådstarter sa i fra når han flyttet ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...