Gå til innhold

Krav på skriftlig kontrakt?


Anbefalte innlegg

Jeg fikk jobb hos en butikk i før julestria hvor jeg skulle i hovedsak bare jobbe frem til nyttår. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke fikk noen skriftlig kontrakt enda, men dersom jeg skulle jobbe etter nyttår så ville jeg får det. Nå så har jeg altså fått vakter frem til våren uten at sjefen har sagt noe mer om det, så da er jeg jo ansatt inntil videre. Sjefen har allikevel ikke sagt noe videre om kontrakt. Jeg ikke enda nevnt det for sjefen, tenkte å konsultere her først.

 

Har jeg noen rettslig krav på en kontrakt når jeg er ansatt i en bedrift? Og hvordan goder har sjefen min som tydeligvis vegrer seg for å gi meg kontrakt å tjene på å ikke gjøre det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden du egentlig bare skulle jobbe ca en mnd, så skulle du hatt kontrakt så snart du startet i jobben. Du har krav på en kontrakt, uten har du ingen/få rettigheter og du har ikke fastsatt oppsigelsestid og lignende. Det er alt for mange som ikke er klar over dette, og som derfor ikke har kontrakt. Selv jobbet jeg 9 mnd uten kontrakt i min forrige jobb, og ble da veldig overrasket da jeg fikk kontrakt etter bare noen uker i min nåværende.

Lenke til kommentar
Arbeidsmiljøloven sier:

§ 14-5. Krav om skriftlig arbeidsavtale

 

(1) Det skal inngås skriftlig arbeidsavtale i alle arbeidsforhold. Arbeidsgiver skal utforme et utkast til arbeidsavtale i samsvar med § 14-6. Arbeidstaker har rett til å la seg bistå av en tillitsvalgt eller annen representant både ved utarbeidelse og ved endringer i arbeidsavtalen.

 

(2) I arbeidsforhold med en samlet varighet av mer enn en måned skal skriftlig arbeidsavtale foreligge snarest mulig og senest en måned etter at arbeidsforholdet begynte.

 

(3) I arbeidsforhold med kortere varighet enn en måned eller ved utleie av arbeidskraft, skal det umiddelbart inngås skriftlig arbeidsavtale.

 

§ 14-6. Minimumskrav til innholdet i den skriftlige avtalen

 

(1) Arbeidsavtalen skal inneholde opplysninger om forhold av vesentlig betydning i arbeidsforholdet, herunder:

a) partenes identitet,

b) arbeidsplassen. Dersom det ikke eksisterer noen fast arbeidsplass eller hovedarbeidsplass skal arbeidsavtalen gi opplysning om at arbeidstakeren arbeider på forskjellige steder, og oppgi forretningsadressen eller eventuelt hjemstedet til arbeidsgiver,

c) en beskrivelse av arbeidet eller arbeidstakerens tittel, stilling eller arbeidskategori,

d) tidspunktet for arbeidsforholdets begynnelse,

e) forventet varighet dersom arbeidsforholdet er midlertidig,

f) eventuelle prøvetidsbestemmelser, jf. § 15-3 sjuende ledd og § 15-6,

g) arbeidstakerens rett til ferie og feriepenger og reglene for fastsettelse av ferietidspunktet,

h) arbeidstakerens og arbeidsgiverens oppsigelsesfrister,

i) den gjeldende eller avtalte lønn ved arbeidsforholdets begynnelse, eventuelle tillegg og andre godtgjøringer som ikke inngår i lønnen, for eksempel pensjonsinnbetalinger og kost- eller nattgodtgjørelse, utbetalingsmåte og tidspunkt for lønnsutbetaling,

j) lengde og plassering av den avtalte daglige og ukentlige arbeidstid,

k) lengde av pauser,

l) avtale om særlig arbeidstidsordning, jf. § 10-2 andre, tredje og fjerde ledd,

m) opplysninger om eventuelle tariffavtaler som regulerer arbeidsforholdet. Dersom avtale er inngått av parter utenfor virksomheten skal arbeidsavtalen inneholde opplysninger om hvem tariffpartene er.

 

(2) Informasjon nevnt i første ledd bokstavene g til k kan gis ved å henvise til lover, forskrifter eller tariffavtaler som regulerer disse forholdene.

 

Ja, du har krav på kontrakt.

Endret av ED209
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...