Gå til innhold

Hva skjer når alkohol fryses ned?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg og en venninne hadde en utrolig stor diskusjon idag. Hun mente at rusbrus, cider og sprit mister smaken og alkohol når den fryses ned og tines opp igjen, men i øl så beholdes smaken men ikke alkoholen.

 

Etter det jeg vet, så kan ikke sprit fryses ned, am I right?

Hva er riktig egentlig?

Endret av WIP-Slettes-Gh79d3mO
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Intet kan forsvinne. Det er en grunnleggende regel i fysikken.

Så alkoholen i ølen forsvinner nok ikke, det skal jeg nesten kunne garantere.

Hva smak angår kan jeg ikke uttale meg om, fordi jeg aldri fryser drikkevarene mine.

Merkelig nok...

Skrevet (endret)

Ingen utdannede her som vil kommentere denne da? :-) Fryser enkelte komponenter i drikkevaren fortere enn andre slik at ingrediensene skiller seg og dermed skader totalinntrykket av varen? Alkohol har vel -117 grader (?) som frysepunkt mens vann og andre greier i drikken har lavere frysepunkter. Vil alkoholen hindre alt i aa fryse eller vil noe (vann o.l.) fryse mens alkoholen flyter fritt? Har ikke sett Akevit fryse i normale frysere :-)

Endret av Flippo
Skrevet

Man kan da ikke fryse øl? Vil ikke flaska sprekke da?

Men uansett..jeg fryser alltid ned brennevinet mitt. La noen flasker i fryseren igår, syns de smaker mye bedre da.

Blir alltid like full :whistle:

Skrevet (endret)

Etanol frysere ved 78.4 °C, men siden det meste av alkoholholdige drikker ikke er ren etanol, er frysepunktet noe høyere.

 

Og nei, smaken forandrer seg ikke hvis man fryser øl, vin eller andre alkoholholdige drikker.

Endret av Epistemi
Skrevet

Har egentlig null peil på dette, men mener at å ta seg en varm dram smaker mye "sterkere" enn å ta en av ei flaske som har stått å fått kjølt seg. Samme med øl forsåvidt.

Skrevet (endret)
Man kan da ikke fryse øl? Vil ikke flaska sprekke da?

Men uansett..jeg fryser alltid ned brennevinet mitt. La noen flasker i fryseren igår, syns de smaker mye bedre da.

Blir alltid like full :whistle:

Hadde tidligre et kjøleskap som vi bare hadde drikke i. Det gikk i stykker å ble veldig kaldt(var noe galt med termostaten), en av øl'ene som sto i det kjøleskape hadde fryse + at flaska var knust. Det var bare den ene som hadde fryse av rundt 30 øl.

Endret av DeeCoo
Skrevet

har 1 flaske aquavit i frysern, og 80% av det som er i den flaska er is , resten er "ren" sprit , frysern er -24C , så joda... aquavit kan fryses i normale frysere , har selv brukt samme metode for å lage sprit , lager sats- fryser det ned heller spriten utav og renser den gjennom akrivt kull , er ikke vanskeligere enn det ... , nå skal det vel sies at vi bare prøvde dette 1 gang som et experiment som jeg hadde gjennom skolen,

 

det at alkohol forsvinner er bare tull, og om smak forsvinner tviler jeg på, MEN, nå er det vel CO2 i mye av dissse drikekvarene, så jeg har en liten anelse om at det ikke er like mye co2 i rusbrusen hvis den fryses og tines ... , og da vil du jo få en "tam" smak på drikken :D

Skrevet

Noe alkohol kan godt settes i fryseren. Vodka og Gin for eksempel. Andre ting som har f.eks. sukker i seg vil smake dårligere etter en tur i fryseren (fordi sukkeret krystaliseres og synker til bunns..og blandes IKKE inn i drikken igjen etterpå). Alkoholen beholdes vel i alletilfeller...

 

Øl, som jeg har begrenset erfaring med grunnet at det smaker pyton, trodde jeg at den generelle oppfatningen var at mister smaken (og dermed er lettere å drikke for oss som ikke liker det) jo kaldere den er. Nå har jeg riktignok ikke prøvd en øl som har vært en tur i fryseren... Forøvrig. Om du fryser en flaske med kullsyre i vil kullsyren skilles ut? i alle fall om du åpner flaska før den har tint igjen.. Så å fryse Øl eller andre kullsyreholdige drikker er vel aldri lurt med mindre du liker flat øl.

Skrevet (endret)
Om du fryser en flaske med kullsyre i vil kullsyren skilles ut?

 

mhm, det meste blander seg ikke med drikken igjen nei

Endret av _Viper_
Skrevet

en venninne av meg skulle ta litt gin fra foreldrene. ginen lå selvfølgelig i frysern. så tok hun alt og helte over i en annen flaske, og fylte opp ginflaska med vann. hun ble selvfølgelig tatt da foreldrene merket at "ginen" hadde frosnet :p

Skrevet

Merk at å shotte sprit som f.eks er -20 grader kan være farlig. Ikke så smart å få så kald væske nedover spiserøret.

Det beste er å bruke blandevann, blir herlige (som oftest) og kalde drinker.

Skrevet

galt med å shotte iskald sprit da? , har vært gjort i alle år , og ingen som har daua av det... , ser for meg at kanskje et ølglass med sprit kanskje blir litt voldsomt.. men når enn snakker om 4-6 cl med sprit, så tror ikke det henger noe fare over å shotte iskald sprit

Skrevet

Var spriten du shottet seigtflytende? Jeg har hørt (ja, det er noe jeg har "hørt" :p ) advarsler om det opp gjennom årene, har ikke erfart noe selv. Mengde har vel også noe å si, ja.

Generelt liker jeg ikke å shotte lenger da jeg vanligvis mister så mye kontroll at fruen skjemmes og kjefter meg huden full når vi kommer hjem.

Skrevet

Jeg vet i at når det kommer til Whisky så har temperatur mye å si for smaksopplevelsen. Hvis man drikker den iskald så frigjøres det færre aromastoffer enn om den er temperert.

 

Dette gjelder også for øl, det er en god grunn til at Guinness skal serveres temperert.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...