Gå til innhold

Opera klager inn Microsoft


Anbefalte innlegg

Dette virker helt idiotisk, jeg kan ikke se hvordan MS misbruker sin monopolsituasjon eller tjener noe som helst (untatt nettleser markedsandeler) på dette. Å ikke inkludere noen nettleser ville jo bare være å skyte seg selv i foten, og hvis man først skal begynne å inkludere andre sine nettlesere hvordan skal man da velge hvilke som skal være med.

 

Personlig bruker jeg Opera minst av alle nettlesere, jeg synes Opera og IE er omtrent på samme nivå, mens Firefox er litt bedre, men fortsatt ikke bra. Sikkerhetsmessig er vel faktisk IE mest sikker, men i praksis er det vel ikke noe man behøver å tenke på med noen av dem.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis Opera greier å få EU til å tvinge Microsoft til å slutte å budle Internet Explorer tror jeg det hadde vært et utrolig fremskritt for internett. Men det er veldig viktig at det gjøres på riktig måte. Den taktikken EU hittil har hatt mot Microsoft kan ikke akkurat ses på som vellykket. Den har kanskje drevet inn masse penger i EU-kassa, men noen forbedring for produsenter og forbrukere har vi ikke sett. Fortsatt sitter de aller fleste med en eller annen versjon av Windows Media Player på PC-ene sine.

 

Å fjerne alle weblesere og ekstra programmer fra folks PC-er tror jeg er feil vei å gå. Folk forventer ikke å måtte installere bøttevis med programmer for å kunne bruke en PC. Litt av suksessen til Apple er jo nettop at PC-ene deres kommer med alt inkludert og man kan ta i bruk maskinen med en gang man åpner esken. Selv om man hadde tatt i bruk noe aptitude/pacman lignende systemer, tror de aller fleste, selv de som har hørt noe om at Firefox er bedre, bare ville klikket på den blåe E-en. Når de fleste får PC-en er de jo så oppdatt av å bare få ting til å funke. Se bare på innstillingene om hvilken søkemotor man vil bruke som kommer opp når man åpner IE7 for første gang. De fleste trykker jo neste, eller på det første og beste alternativet de ser for å bli ferdige.

 

En bedre idé tror jeg hadde vært å kreve at forhandlerne skal kunne installere og fjerne det de ønsker av programvare. Og så kunne Microsoft, Mozilla, Opera og Apple heller konkurrert med hverandre om å være forhåndsinnstallert hos de forskjellige forhandlerne. Nettleserprodusentene får jo en god slump penger fra de forskjellige søkemotorene for å være standardvalget i søkefeltet deres (det er derfor Opera kan gi bort nettleseren sin gratis og Apple i høst lanserte Safari for Windows). Skulle noen ønske å installere en annen nettleser er det jo bare å laste den ned når man kommer hjem.

Endret av JonT
Lenke til kommentar
Følg internasjonale standarder når det lages websider.

 

Hvis det viser seg at MSIE ikke klarer å vise sider med internasjonalt anerkjente standarder er det MS som har et problem, ikke bruker eller webdesigner.

 

Hvis da ikke MS innfinner seg med dette vil sakte men sikker IE bli faset ut til fordel for andre nettlesere som faktisk fungerer.

 

Problemet er løst.

 

Ha litt baller.

 

:)

Tror du virkelig ikke MS klarer det? Klart de gjør, men de har skjønt at ting ikke fungerer slik du tror. Webdesignere flest er late og korttenkte og velger dermed å tilpasse seg MS. Folk flest vil heller ikke skjønne at en side som ser ut som et hælvet faktisk er en bedre side enn den til konkurenten som der bra ut i IE. Det er dette MS utnytter.

 

Se her f.eks hva som kan gjøres kun med standarder, likevel vil dårlige løsninger som flash ol og nå snart også Silverlight. valgt oftere og oftere. Hvorfor? jo fordi IE bevisst ikke støtter standarder. MS må ikke misforståes som dum eller inkompetent, de er derimot smart, slu og drevet av ikkeidealistiske mål. MS lager ikke programvare for forbrukere de lager programvare for seg selv slik at de kan tjene mest mulig med minimal innsats.

 

Video Kun Standarder ---

 

Her er en link til noe lignende: http://people.mozilla.com/~vladimir/demos/photos.svg

Funker fint i Epiphany og Opera, så kan jo dere IEmennesker fortelle åssen det funker der. Husk dette er kun enkle standarder som alle kan implementer, hvis de VIL.

Endret av 110kg
Lenke til kommentar
Nei Opera, dette blir for dumt, kanskje dere skal ta en liten sak mot Nokia også, som ikke har med Opera på mobilen? Nei, selvfølgelig skal dere ikke det, det er MS hatet er mot.

Nok en gang er det noen som ikke forstår at Microsoft har omtrent fullstendig monopol på desktop-OS. Derfor kan man ikke sammenlikne Microsoft med Nokia, Apple eller andre aktører. Apple gjør f.eks. mye drit, og selv unngår jeg Apple-produkter. Men de har bare en biteliten del av PC- og OS-markedet, og derfor faller de under radaren.

 

Selskaper som har monopol må regne med reaksjoner, og det som har skjedd mot Microsoft hittil er egentlig bare barnemat. Tidligere har flere amerikanske monopolselskaper blitt tvangsppdelt (Standard Oil, Bell System/AT&T). IBM var vel også i faresonen på et tidspunkt.

Lenke til kommentar
Det behøver ikke være med noen nettlesere i windows. i alle fall ikke den sure IE som ikke kan følge web standarden, men hele tiden finne på nytt dill og dall.

Hmmm... Hvordan skal du klare å innstallere den du liker best når det ikke er noen leser fra før av? Skal du få den faxet fra internett?

 

wget ??:p

Lenke til kommentar
Jeg lurer bare på hvordan i all verden det å fjerne Internet Explorer skal gagne Opera? Hvordan i all verden skal man laste ned og installere Opera uten nettleser? :p

 

Ville vært fortapt om operativsystemet ikke kom med en nettleser av noe slag, uansett hvilket OS det er.

 

Det OSet jeg kjører kommer uten nettleser! Null problem det!

 

Forøvrig alt nevnt to ganger det du sier. Lest tråden?

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...&p=10112588

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...&p=10112533

Lenke til kommentar
Følg internasjonale standarder når det lages websider.

 

Hvis det viser seg at MSIE ikke klarer å vise sider med internasjonalt anerkjente standarder er det MS som har et problem, ikke bruker eller webdesigner.

 

Hvis da ikke MS innfinner seg med dette vil sakte men sikker IE bli faset ut til fordel for andre nettlesere som faktisk fungerer.

 

Problemet er løst.

 

Ha litt baller.

 

:)

 

Men hvordan forklarer du en klient at 50 til 70 % av kundemassen din ikke vil se sidene rett fordi du nekter å lage IE6 og IE 7 hacks.. .. ..

Lenke til kommentar

Jeg sendte mail til opera og forklarte enkelt og greit at så lenge de holder på som de gjør, vil jeg anbefale firefox om noen ønsker et alternativ til IE.

 

Nå vet ikke jeg om de er så desperate etter pr at de føler de trenger å gjøre dette, eller om det er det faktumet at de ikke har lagd et så mye bedre produkt enn IE at folk gidder å skifte og de trenger en måte å "tvinge" opera over på folk på, men uansett feil vei å gå.

 

Ubuntu f.eks kommer vel med firefox i bundle, opera burde vel saksøke de også.

 

Så lenge MS ikke direkte går inn og hindrer brukerne i å instalere software de selv velger å bruke, f.eks firefox, ser jeg ikke hvorfor opera roper ulv.

Samme gjelder egentlig det med wmp, bare fordi det er med et program, betyr ikke at de hindrer andre i å kjøpe et som er "bedre" eller hente ned andre som er gratis.

Jeg for en ønsker ikke et stripet OS, der alt av småting må hentes ned, gjør mer jobb for meg når jeg setter opp pcer for folk. Jeg ønsker heller ikke ferdig bundle med alt av alternativ av software.

 

Eneste løsningen jeg ser, er at du kunne fått velge endel av dette i instalasjonen, men om opera mener at MS må tvinges til å legge ved opera i windows, burde noen ta seg inn på kontorene deres og gjemme formfettet, da de må ha sniffet sin del og litt til av det.

 

Jeg ser med gru på hvordan it miljøet utvikler seg, man saksøker for å tjene penger, man saksøker for pr, man saksøker fordi man ikke klarer å kapre kunder. På tide industrien vokser opp.

Lenke til kommentar
De vet ikke bedre, og vil ikke hore pa oss som "har sett lyset".

 

Jeg sa at jeg brukte Opera i klassen, og de andre bare.

"Hvorfor bruke noe annet enn IE? Da ma du installere et helt nytt program"

"sikrere, mer stabil, raskere"

"det er sa lite, bla bla bla, IE er rask nok"

 

elendige argumenter, uff..

 

var bare 1 som brukte Fx, og ingen som brukte Opera (utenom meg) =/

(Utheva og understreka av meg.)

 

Kva er så gale med å installere eit heilt nytt program? :ermm:

Lenke til kommentar
Ubuntu f.eks kommer vel med firefox i bundle, opera burde vel saksøke de også.

Nope!

 

Du kan selv velge hva du vil installere. Firefox blir installert som standard, med det er ikke noe som hindrer deg i å velge FF bort og installere Ubuntu uten nettleser.

 

De er vel det med VALG ms ikke helt ønsker å tilby brukerne sine. At noen i det hele tatt finner seg i å bli pisket rund an MS slik skjønner jeg ikke.

Endret av 110kg
Lenke til kommentar
Det behøver ikke være med noen nettlesere i windows. i alle fall ikke den sure IE som ikke kan følge web standarden, men hele tiden finne på nytt dill og dall.

Hmmm... Hvordan skal du klare å innstallere den du liker best når det ikke er noen leser fra før av? Skal du få den faxet fra internett?

 

wget ??:p

 

hahaaa, lynx og wget http://www.opera.com/download/get.pl?id=29...&sub=marine :love:

 

Men altså, kan ikke folk faktisk lese hva som er skrevet FØR de selv poster noe? Jeg har lest gjennom hele tråden nå, men leser i hovedsak det samme for hvert tredje innlegg..

 

Grunnen til at Opera gjør dette er fordi MS med vilje implementerer sin egen tunge, treige nettleser i Windows og nekter brukeren å avinstallere den etterpå! Samme hvor mye du har installert Opera eller FF i ettertid vil IE ligge der og ta opp plass.

Personlig likte jeg forslaget lenger opp i denne tråden om å la MS, Opera, FF og Apple (og andre, selvfølgelig) få konkurrere med hverandre for å vinne maskinprodusentenes gunst, og så leverer de maskinene med sin valgte nettleser. Denne nettleseren er da selvfølgelig fullstendig avinstallerbar etter at kunden har fått maskina hjem og står fritt til å velge. Det er nemlig denne muligheten folk har når de velger GNU-baserte operativsystemer (Linux/BSD)..

Lenke til kommentar
Det neste blir vel at folk klager over de medfølgende spillene.

 

spillene, klokka i høyre hjørne, utforsker, kalkulator, email programmet, task manager osv, er jo ingen grenser for hva man skal saksøke de for, om man skal følge samme standar som opera.

 

 

Det Opera klager Microsoft inn for (nei, ikke saksøker) er at de misbruker monopolsituasjonen sin til å tvinge folk på IE.

 

Man kan ikke avinstallere IE. Og om man skulle klare det sitter forsatt Trident igjen. Og det er Trident som er den egentlige synderen hva webstandarder angår.

Lenke til kommentar

Syntes dette monopol-preiket er hårreisende idiotisk. Det eneste som dette medbringer er vanskligheter for normale forbrukere som gjerne vil ha en komplett pakke "ready-to-go".

 

Man kan da vitterlig kjøpe komplette pakker til bilen sin med alt som er av godsaker, mange biler selges i bare en variant, og den har alt. Det er ikke bilprodusenten, eller software produsenten sin feil at Opera eller andre ikke gidder å lage sitt eget operativsystem med innebygd nettleser. Om selskaper skal straffes for å gjøre det enkelt for forbrukeren, da begynner ting å bli litt vel triste.

 

At man ikke kan avinstallere har ingenting å si, man kan ikke avinstallere Start-menyen, det finnes alternativer her også, skal de fjerne start-menyen til fordel for disse? Ingen tvinger deg til å bruke IE.

Endret av Kaaos
Lenke til kommentar
Ubuntu f.eks kommer vel med firefox i bundle, opera burde vel saksøke de også.

Hverken Ubuntu eller Firefox er i nærheten av å ha noe monopol. I tillegg driver de heller ikke den type skittent spill med propritære "standarder" som Microsoft gjør.

Jeg for en ønsker ikke et stripet OS, der alt av småting må hentes ned, gjør mer jobb for meg når jeg setter opp pcer for folk. Jeg ønsker heller ikke ferdig bundle med alt av alternativ av software.

Merarbeidet blir helt minimalt. Hvorfor?

 

1.) Newbies kjøper ferdig-PCer, og der legger PC-produsenten med masse ekstra programmer uansett. Hvis det ikke fulgte med nettleser i OSet, kan du banne på at PC-produsenten la ved Firefox, IE eller noe annet.

 

2.) Proffbrukere installerer så mange ekstra programmer uansett, at de ikke hadde merket forskjellen. Ta Windows Media Player som eksempel, den er jo veldig mangelfull og støtter nesten ingen formater, så du må uansett installere codecs for å se Divx/xvid, DVD osv. På samme tiden det tar å legge inn codecs for å "pimpe" WMP, kunne du lagt inn en fullverdig mediaplayer som f.eks VLC.

Jeg ser med gru på hvordan it miljøet utvikler seg, man saksøker for å tjene penger, man saksøker for pr, man saksøker fordi man ikke klarer å kapre kunder. På tide industrien vokser opp.

Jeg ser med gru på alle forumbrukere som ikke leser hva sakene egentlig dreier seg om.

 

Hvor står det at Opera har saksøkt noen?

 

De har klaget inn Micrsoft for EU, og det er noe helt annet. Og som Blib påpeker i en av de aller første postene, så har EU allerede konkludert med at Microsoft har misbrukt sin posisjon med WMP. Det eneste Opera gjør er å påpeke det åpenbare, at situasjonen på browsermarkedet er like ille som mediaspillere. Dette burde egentlig vært gjort tidligere, eller rettere sagt burde EU ordnet opp i dette. For det er meningsløst å begrense monopolanklager til bare mediaspillere, når MS misbruker markedsmakten på akkurat samme måte innenfor andre produktkategorier (MSIE, Windows Messenger osv.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...