Gå til innhold

hvilke skjermer blir tco 99 godkjent?


drbass

Anbefalte innlegg

En kamerat av meg sitter her og påstår at svarte skjermer blir tco99 godkjent. Dette sier jeg at ikke stemmer da kun hvite og sølvfargede skjermer blir tco 99. Han ber meg om å skjekke på www.mpx.no under 18"lcd...der er det visst mange svarte tco 99 goskjente skjermer type son y. Noen her som har peiling på om svarte skjermer kan bli tco99 godkjent?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

TCO: 1) standard som fastsetter krav for skjermstråling. Det er flere varianter av TCO. Den nyeste, TCO-95, definerer i tillegg til krav om skjermstråling, også krav til ergonomi, strømsparing og miljøvennlighet (produksjon og mulighet for gjenvinning). 2) Total Cost of Ownership. Den totale kostnaden ved å eie en PC, inkludert utgifter til opplæring, administrasjon og drift. Selve anskaffelseskostnaden er ofte bare en brøkdel av hva det koster å eie en PC i en bedrift.

 

 

Tviler noe på om fargen har noe å si! Mulig at det går under ergonomi, men tviler sterkt!

Lenke til kommentar
svarte skjermer blir ikke tco-99 godkjente. "kun" tco-95.

Det er riktig. Noen har funnet ut at kontrasten mellom skjermbildet og rammen rundt blir såpass stor når rammen er sort, at sorte skjermer ikke er ergonomiske nok. Dette er naturligvis noe du skal bry deg null og niks om når du skal kjøpe skjerm. ;-)

Lenke til kommentar

Okei, man kan lett bli forvirret av alt dette styret med tco 95 og 99. Jeg syntes egentlig ikke fargen på skjermen skulle ha noe å si. Skulle feks ikke en svart bil være like sikker som en hvit bil, selv om den svarte bilen ikke er så lett å se (de er seff samme modell osv)? :D

Lenke til kommentar
Det er bedre for øynene å se på en lys skjerm.

 

Med mindre man har 99% svart bilde paa skjermen, i hvilket tilfelle man innser at ideen om at "alle" velger samme farge+lysstyrke paa skjerm-bakgrunnen hoerer hjemme i data-middelalderen, hvor "alle" tilbad M$ og deres forhaands-innstillinger av farger/kontraster/fonter og - *pust* - det er noe tull aa ikke gi svarte skjermer TCO '99.

 

En annen ting er( etter mitt syn ) at du kan selv gi skjermen din "TCO 2005" ved aa skru ned paa mengden av "lysstoff-roer" lys som blir klistret over oeynene dine naar bakgrunnen er helt hvit.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...