Gå til innhold

På jakt etter en festemekanisme til musebrett!


Anbefalte innlegg

Illustrasjonsfoto:

 

post-119710-1197389314_thumb.jpg

 

Som bildet viser, er jeg på jakt etter en festemekanisme til et skrivebord jeg har. Per i dag, har jeg musen oppå skrivebordet, noe jeg ikke mener er særlig ergonomisk eller komfortabelt, så jeg tenkte jeg skulle lage et brett som jeg fester til et av bena på bordet.

 

Dette bordet/mekanismen skal kunne svinge fra side til side, og må la seg feste på en aluminiumstang som ikke er større en halvannen cm i diameter.

 

Jeg har ikke peiling på om et slik bord finnes, men en slik mekanisme som en kan montere på bordben må vel være å få tak i.. Tenkte jeg skulle stikke innom Clas Ohlson en dag for å se om de har noe som kunne passe..

 

Er det noen andre som har noen idéer? Alle tips mottas med takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. man skal hvile handa på den, ergo må den tåle trykk(av tegninga di, som btw SUCKS(elendig 3d hahahaha), vil denne ikke tåle noe trykk i det hele tatt).

 

2. har du sjekka Clas Ohlson online / biltema? :D

 

Om jeg skal være litt konstruktiv tok jeg turen innom ps.no og komplett, fant ikke helt det du vinne ha... nærmeste jeg kom var: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=330477

Endret av South_Bridge
Lenke til kommentar

Tegninga var gjort i paint på 10 minutter, så det ligner nok litt på en picasso, hehe:)

 

Siden veggfester til fjernsynsapparat med katoderør ser relativt likt ut som på tegningen min, vil jeg tippe at det burde klare noen kilo. Underarmen skal uansett hvile på armlenet til stolen min.

 

Jeg har ikke funnet noe særlig nyttig på nettet enda, så jeg tar nok turen innom Clas Ohlson en av dagene jeg får tid :)

 

Takk for svar uansett South-Bridge :) Lykke til på eksamener framover forresten!

 

Noen andre som har flere tips?

Lenke til kommentar

Hvis ikke den plata har ca 10-20cm å hvile håndleddet på før musmatta (forutsetter normal størrelse på musmatta, ikke giga) så vil det være MINDRE ergonomisk enn å ha musmatta godt inne på skrivebordet.

 

Selv har jeg nokk plass til å hvile albuene på bordet når jeg bruker mus/tastatur...

Endret av MrLee
Lenke til kommentar

Jeg hadde tenkt å bygge den ut, slik at det blir mulig å ha sånn gelé-padding foran musematten..

 

Edit:

Vet ikke om det har kommet skikkelig klart fram, men jeg har altså en egen uttrekkbar skuff under toppen av skrivebordet til tastatur, slik at det blir liggende 10 cm under selve skrivebordet. Musen er per i dag på toppen av skrivebordet, slik at albuen min blir hengende i løse luften. Jeg har en veldig behagelig lenestol, så det er ikke aktuellt å sitte skikkelig framoverlent inntil skrivebordet. Dessuten har jeg ganske store høyttalere på skrivebordet i tillegg til en 19" WS LCD-skjerm, slik at det ikke er mulig å få musematten lenger frem enn det den er nå :)

Endret av v3g4rd
Lenke til kommentar

Jeg er egentlig ikke noen stor fan av tastaturskuffer jeg heller, nettopp på grunn av de punktene du nevner her - men siden jeg har et ergonomisk tastatur (slik som er delt på midten), med mye padding til håndleddet foran, føler jeg at det ikke gjør særlig skade..

 

Setter uansett stor pris på omtanken :)

Lenke til kommentar

uansett, back on topic. det hadde kanskjer vært en ide å ha to støtter for stabilitet? en rett inn og en som går på skrå ned slik at støttene sammen med beinet på bordet danner en rettvinklet trekant? Svensken er vel uansett rette plass å se etter noe slikt ja.

Endret av MrLee
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...