Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ulovelig rasistisk side?


m0g1e

Anbefalte innlegg

Kom forbi denne websiden hvor de påstår websiden er laget av "prisipp" for å motvirke "blondinevitser" etc, som de mener skal være likegyldige med "pakkis, jøde og nigger" vitser..

 

http://www.prinsipp-vitser.net/

 

 

Er ikke dette ulovelig? Websiden ligger på en utenlandsk server, og jeg vet ikke om lovbestemmelsene for slikt innhold gjelder i like stor grad som her i Norge?

 

Sett i egne øyne har jo siden en klar psykologisk innvirkning for de som faktisk leser og derav blir passivt påvirket av den til å faktisk tenke "rasistisk"..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Siden er lovelig siden den er på utenlandskserver og ikke en som vår myndighet kan kontrollere.

Jeg er bare interessert i hjemmelen som sier akkurat dette.

Dette er et jusforum, og alle svar bør kunne underbygges med et rettslig grunnlag.

vil du ha en hjemmel som sier at norsk lov ikke gjelder i et annet land?

Lenke til kommentar
Hvis det faktisk er norske personer som bor i Norge som står bak, så skal du ikke se bort ifra at de må følge norsk lov..

ja en norsk person som bor i norge ville jo da bryte loven med å ytre seg på en slik måte på en plass som Norsk lov gjelder. og det er ikke tilfellet her. siden ligger ikke på en server som i norge og har ikke norsk adresse. så vis de finner noe på en internasjonal lov om det eventuelt loven i det landet serveren står i.

Lenke til kommentar

det blir da samme prinsipp som med fildelere, de må rettsforfølges i landet de deler fra etter det landets lov, right? hvis noe ligger tilgjengelig på nett på en internasjonal adresse (f.eks .com), der serveren de ligger på har en ip adresse som f.eks er lagt til russland eller oljeplattformen i nordsjøen som er en egen stat. da må du gå gjennom de statene for å få gjort noe med det som ligger der.

 

vis du er dum nok til å registrere det på deg selv alt dette(i alle fall internettadressen og at du har leid plass på serveren) så kan du vel i alle fall få en del oppmerksomhet fra onkel. men de kan ikke kreve at du skal følge norges lover på noe som ikke skjer i norge. right?

Lenke til kommentar

ok..

 

så i bunn og grunn er dette en lovelig side siden den går under loven i landet serveren står i?`( eller under internasjonalt lov på nettet? jeg har ingen juridiske kunnskaper om dette..)

 

men det er altså ikke lov om eigeren av domenet er norsk og lager en webside på en utenlandsk server når egentlig slikt innhold går under norsk lov?`Forstår det er kanskje komplisert, men hvem har egentlig ansvaret?

Lenke til kommentar

Selv om det er slik at en server står i utlandet betyr ikke dette automatisk at norsk lov ikke kan anvendes. Reglene om dette finnes i straffelovens alminnelige del. Du kan altså straffes etter norsk lov, selv om du begår den straffbare handlingen utenfor kongeriket når visse betingelser er oppfylt.

 

Selv om det er slik at en server står i utlandet betyr ikke dette automatisk at norsk lov ikke kan anvendes. Reglene om dette finnes i straffelovens alminnelige del. Du kan altså straffes etter norsk lov, selv om du begår den straffbare handlingen utenfor kongeriket, når visse betingelser er oppfylt.

Lenke til kommentar
Forøvrig er jeg ikke sikker på at innholdet på siden kan karakteriseres som straffbart. Har ikke orket å lese gjennom så mye av tullet som står der, kun et raskt overblikk. Ytringsfriheten strekker seg meget langt., og det må tillegges vesentlig vekt her.

 

Ytringsfriheten er kanskje et godt nok argument ja. Leser også at de har blitt anmeldt før, så det ville nok ikke være så urealistisk om det skjedde igjen..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...