Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

jomfrukjøp av bil, tips og litt hjelp?


Anbefalte innlegg

heisann!

 

Ja, da var turen kommet til at jeg er dritt lei av ikke å komme meg no sted, så har med denne tanken bestemt meg for å kjøpe meg bil. Er jo 19 år så er jo F*** meg på tide spør du meg :p

 

Har forhørt meg en del med fattern, muttern, bruttern osv, og alle svarte selvsagt at jeg burde velge noe fornuftig og sikkert... Men ettersom jeg er temmelig interessert i bil så vil jeg jo helst ha en bil som er MIN og en som jeg trives med.

 

Har da satt prislappen mellom 15000 til 40000 ++, alt etter hva slags bil. Vil helst at km telleren ikke har gått over 200000. Trenger ingen stasjonsvogn ettersom jeg ikke har bruk for dette i min alder. Er heller ikke ute etter no trance dunka dunka bil som er styla til tusen da jeg ikke er noen tilhenger av dette, men felger er alltid fett. ;) Om anlegg ikke følger med vil dette bli kjøpt da jeg har planer om å cruise gata med Rock på full guffe. "moro tenker en 19 åring", "forbanna tullig tenker andre", men men...

 

Har da sett meg ut en del biler, spesielt denne: Volkswagen Boble (gml. type) Personbil 1965. Og ja, vet en del her garantert vil hindre meg i fra et slik et kjøp, men forelska meg litt i denne. Er også klar over at Boble ikke eier varmeapparat, det vil i såfall bli en grad eller no varmere inne i bobla enn ute i vinterkulda. Har da også tenkt på en løsning med å kjøpe 12 v varmeapparat som kan kjøpes til båt + et par 120 mm PCvifter og no slanger til å blåse luft. Kanskje litt vel Petter Smart løsning, men burde funke eller?

 

Ellers, så har du de mer fornuftige bilene, spesielt Mazda (fra fatterns side som kun har hatt mazda :p ): Nissan Almera, Mazda 323 gjelder også den lille versonen, Volkswagen Golf, .

 

Jeg ser jo på dette som litt kjedelige biler og tenkte lenge på en mini morris/cooper, men prisene for disse var litt for dyrt for min lomme. Har også hørt at det fort blir rust enkelte steder.

 

Nåh, dette var vel egentlig det jeg har kommet frem til selv. Hva er deres synspunkter? Noen erfaringer og anbefalinger?

 

Takker for hjelp!

 

Mvh, Jørgen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=872888

Virker som du har flere av de samme kriteriene, ihvertfall med tanke på pris. Så det er vel kanskje like greit å slenge seg med i den tråden? ;)

 

De bilene jeg vurderer da jeg skal anskaffe meg bil til våren sommeren, hentet fra den andre tråden.

Jeg skal kjøpe bil til våren/sommeren, og jeg har vel omtrent samme kriterier som deg. De bilene jeg vurderer er:

Mazda 323F

Mitsubishi Galant

Mitsubishi CarismaHadde kun positive opplevelser med den 98 modellen vi hadde frem til 2003. :)

Citroën Xsara

Citroën Saxo VTS Jeg er litt skeptisk til om bilen kanskje er litt for liten. Men sportslig oppsatt og med en vekt på litt over 800 kg er den nok morsom å kjøre.

Mazda MX-3

Mazda 626

Toyota Carina E

Carina E

 

Jeg tenkte litt på Citroën Xantia også, men siden den er helt elendig når det gjelder kollisjonssikkerhet, har jeg gått litt bort i fra den. Kan bli dyrt dersom det skulle skje noe med hydraulikksystemet på bilen også.

Lenke til kommentar

Forslag: Mmmm... felger og v6 Ikke så veldig fornuftig sikkert, bruker nok en del bensin, men den er sikkert arti å kjøre. Litt gokart? Så fin ut utvendig, men lite bilder innvendig. Kan jo være en grunn til det:P

 

Hvor holder du til? Den Audien ser ut til å "bo" midt mellom Bergen og Stavanger, men finner man noe man liker, så er det jo gøy med en tur. Jeg dro 70 mil(til trondheim, fra bodø) for å hente min 15000kroners bil.. Men hvis du bor på østlandet så er vel ikke det nødvendig. Finner nok noe i nærheten

 

Vet ikke hvor mye du legger vekt på komfort, men kan jo være billig løsning å gå for en veteranbil (så lenge den ikke går i stykker). Billig årsavgift og forsikring. Sikkert morro, så lenge bilen ikke skal brukes over lengre avstander, men jeg ville ikke dratt på langtur i den bobla:P

Lenke til kommentar

Jeg holder til i Fredrikstad så blir innen Østfold og Vestfold egentlig, men hvis jeg finner noe jeg liker er jeg villig til å gå langt. :D

:cool:

Hvis jeg skal gå for bobla vil jeg uansett fikse mye rart p å den selv om jeg ikke har noe spesielt mye erfaring med bil. ER ganske nevenyttig av meg + at resten av hannene i familien min kan en del bil så ville ikke det blitt no problem.

 

Ville sydd nye trekk i sort skinn/beige stoff, gått over sete, motor og alt annet jeg ville klare. Med tanke på at den er EU godkjent til 07 så burde den jo være i tåelig stand.

 

Men så er det jo det at en boble eller generelt en veteran bil antageligvis er noe man burde vente med å skaffe seg til man har fått litt erfaring innen bil og bilkjøp, dette skjønner da jeg også, dog jeg er sugen på no tøft. :cool:

Litt usikker, er det noen som har noen erfaringer egentlig ang boble vs nyere biler?

 

Takk for svar. :thumbup:

Lenke til kommentar

MÅ ikkje vente med veteranbil, søstra mi køyrer 1970 boble og det er hennar førtebil. teknisk i super stand då den har rulla 20k når jo kjøpt den (då stod den faktisk fortsatt på orgianle 35 år gamle dekk!!) og ho har berre kjøpt manualen og fiksa det som må fikses sjølv før eu. Det er verdt å merke at søstra mi ikkje er rånebabe men studerer kunst og er berre interessert i bobler og ikkje andre biler. Det finst veldig effektive bensinvaremere til dei bilene som du kan ettermontere. og då skal eg love deg dt blir varmt. det er heller ingen problem å få varme i bilen når du skal på ein litt lenger tur enn til skule/jobb. Korte turer er vanskeleg pga dugg og slikt. Liktet den du linka til godt, bortsett frå setene som godt kunne vore skinn...

Bobler er lette å fikse og ok pris på deler, i teorien perfekt førstebil for noken som likar å drive på litt med hendene. godt regulerte bobler (tenning og gasser) starter lettere enn alle nyere bilar eg vei om. Søstra sin starter likebra når det er -20 som når det er 20 grader. det gjorde ikkje sierraen me hadde før.

Stemmer for bobla (eventuelt ein mini som eg er fan av) i ein slik utførelse som den over :)

 

Lukke til med jakten!

Lenke til kommentar

Hvis du holder ut i en boble på vinterstid (med kulda i kupeen og kjøreegenskaper det medfører) så synes jeg du absolutt bør gå for en Boble.

 

Lette og skru på... driftsikker (da den faktisk ikke har så mange deler som kan ryke), Overhodet ingen avansert elektronikk... etc etc..

 

Til den summen du har oppgitt kan du få en riktig så fet boble. :)

 

Men skal vel være enig med faren din når det gjelder valg av bil.

Mazda/Toyota er driftsikre og fornuftige biler, men du skiller deg ikke akkurat ut i trafikken.

 

Foreldre forstår ikke sånt... så pass deg så ikke du blir overtalt... hehe.

Lenke til kommentar

Gammel boble er noe jeg selv har veldig lyst på, men her er det en fordel at du kan skru. Av personlig erfaring vil jeg råde deg til å holde deg langt unna Golf III, spesielt en som er så gammel og har gått så langt. Jeg hadde en ett år gammel Golf III da jeg var like gammel som deg, og den datt regelrett fra hverandre. Jeg skal personlig aldri ha en Golf igjen.

 

I din alder og prisklassen du har lagt deg på ville jeg anbefalt en japansk bil. Sjeldent problemer med disse. Den trenger nødvendigvis ikke være dødsstrøken siden du mest sannsynlig vil bulke den uansett :)

Lenke til kommentar
Av personlig erfaring vil jeg råde deg til å holde deg langt unna Golf III, spesielt en som er så gammel og har gått så langt. Jeg hadde en ett år gammel Golf III da jeg var like gammel som deg, og den datt regelrett fra hverandre. Jeg skal personlig aldri ha en Golf igjen.

 

Da vil jeg av personlige erfaringer si det stikk motsatte. Har selv hatt en 93 mod Golf3 med nesten 200 på tellern, og den gikk som ei klokke. Veldig morsom ungdomsbil er det også da den har et enormt potensiale hvis man har lyst å bruke litt tid og penger på den. Billige deler er det, og lett å skru på er den også.

Lenke til kommentar
Av personlig erfaring vil jeg råde deg til å holde deg langt unna Golf III, spesielt en som er så gammel og har gått så langt. Jeg hadde en ett år gammel Golf III da jeg var like gammel som deg, og den datt regelrett fra hverandre. Jeg skal personlig aldri ha en Golf igjen.

 

Da vil jeg av personlige erfaringer si det stikk motsatte. Har selv hatt en 93 mod Golf3 med nesten 200 på tellern, og den gikk som ei klokke. Veldig morsom ungdomsbil er det også da den har et enormt potensiale hvis man har lyst å bruke litt tid og penger på den. Billige deler er det, og lett å skru på er den også.

 

Joda, det kan selvfølgelig hende at jeg hadde et mandagseksemplar eller vice verca, men det gjorde i hvert fall såpass inntrykk på meg at jeg aldri kan finne på å anbefale denne bilen til noen. En bil som er ett år gammel og har gått 35000 kilometer skal ikke ha verkstedsregninger på over 75.000,- ... kanskje jeg hadde litt dårlig kjørestil? :)

Lenke til kommentar

Hehe, takk for svar alle sammen!

 

Bobla frister selvsagt mye, skulle gjerne hatt en mini også men prisene her i landet strekker seg utenfor min rekkevidde. Vet ikke hvor dyrt det er å importere, men sikkert litt for dyrt.

 

Fant faktisk en ganske bra Mazda, men så var fargen blågrønn (ja, VET jeg er kresen :p ) Et alternativ er jo å lakke den om men litt usikker på hvor mye det vil koste. Har tittet på Nissan Almera også, noen erfaringer der egentlig?

 

(Holdt forresten på å bruke alt av sparepengene mine på en Porsche for litt siden, 911 fra 74', men dagen etter ble den solgt. Kanskje like greit for min del når prisen var 114000,-)

Lenke til kommentar
Nesh, men har man råd til å ha bil i det store hele så har man da også råd til å ha en FIN bil som bruker 3 desiliter mer på mila? :p

 

Den nederste der vurderer jeg selv, angrer nesten på at jeg ga dere andre gribber tips om den nå :p

3 dl mer på mila enn ei boble? Er vel heller 3 liter.. :p

 

Var med å kjørte bort nærmere 100 liter bensin i løpet av en halv dag med en Chevrolet Caprice fra 80-tallet her forleden. Den hadde vel "bare" 4,4 liters motor, trur ikke det var 5 liter på den. Kombinert med 3-trinns automatkasse som disse bilene har er ikke sånne biler akkurat billige i drift..

 

Hvorfor ikke heller bare kjøpe en nyere, mer trafikksikker og mer driftsikker bil som er mye mer praktisk, og som man i tillegg har råd til å bruke? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...