Gå til innhold

Det Gylne Kompasset


dizzykeys

Anbefalte innlegg

Ja dårlig format. Kjører ikke engang i det dårlige 4:3 formatet. På pcen hjemme får jeg da kjørt det i 16:9 format noe som er veldig mye bedre en kinoer. Og jo jeg pleier å se filmer rundt premieretider, så jeg ser alltid i de største salene. Men her i bergen, på magnus barfot spiller det ikke noen rolle hvilken kinosal siden alle kinosalene har presis det samme anlegget. Dessuten blir lyden bedre her hjemme hos meg, på et mindre rom. Blir mye mere riste-bass i eksplosjoner og mye bedre hurtigbass i skyte-episoder. Og lydnivået på kinoer er latterlig lavt noe som plager meg hver gang. pluss at jeg alltid kommer hjem med nakkeskader fordi jeg ikke kan sitte behagelig på kinoer ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ja dårlig format. Kjører ikke engang i det dårlige 4:3 formatet. På pcen hjemme får jeg da kjørt det i 16:9 format noe som er veldig mye bedre en kinoer.

 

Fortsatt skjønner jeg ikke hva du mener, Kinofilmer er som regel enten tatt opp i 2.35:1 panavision Anamorphic widescreen (linse som presser bilde sammen på filmen), eller 1.85:1 som bare er marginalt bredere en 16:9. Sistnevnte blir ofte vist fulskerm på DVD og blir dermed kuttet litt i, i de fleste tilfeller blir til og med 2.35:1 konvertert til 16:9 og da faller jo veldig mye av den orginale rammen vekk. Skjønner ikke hva du mener da kino alltid kjører et format som er bredere enn både 16:9 og 4:3 hvis målet er bredde, og filmen har alltid directors orginale aspect ratio på kino men er tuklet med på DVD. Film er faktisk bedre på kino, og det er en grunn til at det finnes filmklubber og Cinematek som viser eldre filmer på nytt på det store læretet selv om de kan kjøpes på DVD.

 

Ristebass bryr meg svært lite, da det ikke er så veldig aktuelt i de filmene jeg ser, desuten er følsen av bass som går i gulvet temmelig oppskrytt. Desuten så bør du jo se filmer på KP1 hvis du skal se nye storslåtte visuelle filmer går det jo på KP1 og ikke Magnus Barfot. Lærettet på KP1 oppleves relativt enormt når man sitter sentralt midt i salen i forhold til en 42" tv, vet at du sitter en god del nærmere tven men det å sitte i et helt mørkt rom med full fokus på filmen gir en større opplevelse. Den filmen du ser på video er tuklet med å redigert når det kommer til høyde bredde forhold det er en realitet, man bare må innse. Selv klassiske filmer fra 50-tallet er en en mye bedre opplevelse å se på kino med full fokus, og det gjelder i enda større grad moderne film med økt fokus på det visuelle.

 

PS. Er foresten enig i at norske kinoer har dårlige seter, når jeg var på kino i Equador var det helt fantastisk gode stilbare skinnseter grupert 2 og 2 med brusholder, og plass til mat i mellom setene (de selger grillet kylling på kinoen).

Endret av modin
Lenke til kommentar
Etter å ha lest den dårlige kritikken de fleste har gitt her, bør jeg kanskje drite i å se filmen for å bevare det gode inntrykket fra boken?

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Det burde du. Jeg hadde gledet meg som en unge til filmen, men det var et tonn som manglet, men fikk likevell frem en god del av det viktige, men for de som ikke har lest boka, så vil nok mye virke uforståelig.

Men det er vel som alle filmer som er laget av bøker. Det mangler en god del. Jeg er utrolig skuffa.

Lenke til kommentar
Ikke egentlig. Har du en 42" og et rått anlegg, mener jeg at det er bedre en å se den på kino. framviserene på kinoer er forferdelige, prikker og støv forann hele tiden. Dårlig format og.. :p Nei, mye bedre å se den på DVD / HD-DVD hjemme gitt :) Pause når du må på do eller hente litt mat :D Skal forresten se denne filmen på kino tho, invitert av noen venner ;)

Støv og prikker? Hvis du ser den i en kinosal der visningen er digital, slipper du slike problemer :)

Er forøvrig enig med deg ang. do-gåing, jeg husker jeg led meg gjennom hele Ringenes Herre da jeg så den fordi jeg måtte såååå sinnsykt... Jeg tenkte som så at det sikkert ikke var lenge igjen (yeah right), men jeg gikk nok glipp av mer av filmen da enn hvis jeg hadde gått med en gang pga. tankene mine fokuserte på helt andre ting enn det som var på lerretet.. Innebygd dass i setene, DET hadde vært noe!

 

Men on-topic: Så DGK for et par dager siden (har ikke lest boken/bøkene), og følte jeg satt igjen med en heller platt opplevelse. Dvs. at jeg aldri så "det store" spenningsklimakset som jeg forventer at er der i slike produksjoner. Kanskje det tar seg opp dramaturgisk sett hvis det kommer en oppfølger? Ifølge slutten (som jeg syns var rimelig brå og en smule teit) hadde vi jo ganske mye i vente..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...