Gå til innhold

Hvor henter de e-mail adressen - SPAM


Anbefalte innlegg

Jeg lurer nå på hvor de som spammer finner min e-mail adresse.

Jeg prøver å unngå mest mulig spam, men det ser ut som om et umulig tilfelle, min e-mail adresse er ikke noe utenlandske kan tenke seg, så det er ikke prøving og feiling.

 

Jeg begynner å lure på om dette er Google relatert, ved det mener jeg resultater som ofte popper opp. Et eksempel er et søk jeg hadde på andre verdenskrig, så kom jeg inn på en pornoside, en av de som er sykt vanskelige å lukke. Er det mulig for internettsider gjennom internett explorer å hente e-mail adresse fra outlook express. Bruker Internett Explorer min e-mail adresse som en slags cookie identifikasjon?

 

Er det noen som har kunnskaper på dette området som kan hjelpe meg å finne ut hvor de får adressen fra. Kanskje har min ISP solgt den, eller ikke...

 

Disse kan jeg:

Hvis jeg poster e-mail adressen min på en internett side, kan den hentes.

Hvis jeg registrerer meg på "ukjente" ting, hvor jeg må oppgi e-mail.

Via andre som legger min e-mail ut.

 

Nå begynner jeg å lure på om, bare det å surfe og ha en primær e-mail adresse gjennom outlook også holder. At sider kan bare plukke den opp når jeg surfer. Er det noe jeg hater så er det SPAM, jeg prøver å gjøre alt for å unngå det, og er nå i forhandlinger om en ny e-mail adresse, hvor jeg ikke ønsker å bli utsatt for spam i det hele tatt. Skulle ønske de som spammet hadde blit hardt rammet av straff, av og til så ønsker jeg tortur over mennesker som utsetter folk for uønsket dritt. Kanskje litt langt, men får man f.eks. 16 mailer en dag, og alt er spam, og mye det samme, så blir iallefall jeg irritert. Jeg sitter det og ønsker at jeg kan gjøre noe med det, noe mot de.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ligger vel et valg i IE om at epost skal brukes som brukernavn ved anonym FTP?

 

Ut over det kan det være alt fra at du har en hjemmeside med email på, er med i divers forum hvor epost addressa er synlig, medlem av online gaming klubber o.l.

 

Ofte vil vel slike adresser også bli solgt videre, så da går det fort å havne på MANGE!

Lenke til kommentar

Hvis adressen din ligger tilgjengelig på en eller annen webside blir den

før eller siden snappet opp av et "innhøstingsprogram". På samme måte som søkemotorer har programmer som følger linker fra side til side og indekserer dem finnes det også programmer som følger linker rundt på www og registrerer epostadresser i teksten. Enten ved å lete etter <a href=mailto:*> eller *@*.*

 

En annen metode som bør funke er å lage en orm som ikke bare sender seg videre tilandre folk i adresseboken, men også sender adresseboken til en aller annen bad-guy. Vet ikke om dette gjøres i praksis, men muligheten er så åpenbar at jeg ikke kan tenke meg annet.

 

Konklusjon: Den enenste praktisk gjennomførbare måten å ungå spam på er vha. et seriøst filter. Fortrinsvis på ISP-nivå.

 

Personlig er jeg så heldig at jeg har konto ved NTNU og dermed kan jeg bruke Procmail til å filtrere før epost havner i inbox. Har løst problemet med en liste over domener og enkeltadresser jeg aksepterer epost fra. Alle andre får auto-reply om at de er blitt filtrert bort, og beskjed om å sende mail på nytt med et spesielt ord i subject felt. Dermed kommer post fra "ekte" mennesker frem. Har bare fått sure miner fra 2-3 bortfiltrerte hotmailbrukere så langt. Har gått fra 50-250 spam/mnd til 1-10 spam/mnd. :p

Lenke til kommentar

Bare 16 spam-mail om dagen? :lol:

Har vært oppe i 73 om dagen jeg :D

 

Det kan jo såklart ha noe med det å gjøre at det der er en hotmail-adresse. MSN er ganske slepphendte med adressene sine etter det jeg har funnet ut (eller de blir hacket j*vlig ofte, noe som også er en mulighet). Løsningen ble (som andre var inne på her) to mailadresser, der den ene filtrerer alt som ikke står i adresseboka og den andre blir brukt på diverse nettsider og dermed tar imot all søpla. Har en yahoo-konto oxo, som er veldig flink til å holde søpla ute, selv med standard filterinstillinger (flink yahoo :D)

Lenke til kommentar

hehe, SPAM ja, fandens verktøy som jeg pleier å si. *ler*

 

Tips til å unngå spam, din ekte ISP mail, f.eks [email protected] bær du kun bruke til seriøse ting, som venner eller slikt. Hvis du kommer innom en side som du trenger å taste inn e-post adressen din for å komme videre, eller for å laste ned ett program så lag en fake e-post som [email protected] som ikke eksisterer eller lag en spammail adresse til deg selv som er helt anonym. Bruk den, og kommer det for mye spam på den så terminer den kontoen og lag en ny, bare tøm alt på den en gang i uka/måneden. :)

 

Den anonyme e-posten bruker du bare til useriøse ting. hehe

 

Tips nummer 3, ikke bruk Outlook/Outlook express som e-post programm, bruk heller e-post funksjonen i Netscape (slik jeg gjør) eller i Opera, evt last ned eudora eller andre e-post klienter. De fleste virus affekserer kun adresseboken til outlook (MS programmer) slik at Netscape/Opera/andre er frie for slike angrep. Dermed så er det mindre sjanse for at din e-post adresse kommer på aveie.

 

Rock'nroll til biænære musikk 1001011011111111011011011101 *rocke rockefoten av seg* :lol:

Lenke til kommentar

Tips nummer 3, ikke bruk Outlook/Outlook express som e-post programm, bruk heller e-post funksjonen i Netscape (slik jeg gjør) eller i Opera, evt last ned eudora eller andre e-post klienter. De fleste virus affekserer kun adresseboken til outlook (MS programmer) slik at Netscape/Opera/andre er frie for slike angrep. Dermed så er det mindre sjanse for at din e-post adresse kommer på aveie.

Det problemet med virus har ikke eg, så eg bruker micosoft outlook. Bare kjøp deg et bra virusprogram så slipper du virusproblemene :yes:

Lenke til kommentar
Det problemet med virus har ikke eg, så eg bruker micosoft outlook. Bare kjøp deg et bra virusprogram så slipper du virusproblemene :yes:

 

hehe, glemte å klinke på det da, men husk å passe på at virus definisjonene i antivirus progget er oppdatert til all tid. :) Hvis ikke så er du mere sårbar. Samt så bør man oppdatere ALLE patchene til O og OE via windows update. :)

 

Men jeg sier slik om MS produkter jeg, stort sett...... :grumpy: Men man kommer jo nesten ikke utenom det heller da. *ler* hmmm skal lære meg linux gitt.

Lenke til kommentar

en annen metode som jeg bruker er å skaffe sitt eget domene. Da kan man, når man blir bedt om epostadresse gi fra seg "sitename"@mydomain.com. Hvis du da får spam kan du se hvilke side som har formidlet epostadressen din. Bare pass på og ikke bruk adressen noen andre steder enn på akkurat den siden. Det at det er lett å huske hvilke adresse du registrerte deg med er også en fordel. Det samme funker overfor venner også. [email protected] etc etc. Da ser du også lett hvem som har sendt deg hva og om noen av vennene dine er uforsiktige med epostadresser. Når du så får spam er det bare å sette opp en regel som sier at all epost til "sitename"@mydomain.com skal sendes til webmaster@"sitename" :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...