Gå til innhold

Spill til Commodore 64


pastaurisert

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bruce lee, monty mole, pole position, jetpack, crazy taxi og little computer people er noen av de spillene jeg husker for å være underholdende. Hvordan de tar seg ut i dag og om du får tak på dem vet jeg ikke.

Slenger meg på forslaget om en 5,2" diskettstasjon.

 

Forøvrig er det underholdende å lage en ballong i system menyen og trykke enter/return så den flyr oppover =P

Lenke til kommentar

Hei, og gratulerer med en pen boxed C64c (det vil si jeg håper den ikke har gulnet hinsides). Jeg er en Commodore collector og leter alltid etter mye bra. Hittil har jeg brukt ebay UK, Tyskland og USA og ikke hatt noe nevneverdig problem. Av erfaring koster det ofte dobbelt så mye å få tilsendt noe fra UK sammenlignet med Tyskland så det er verdt å ta med i vurderingen, men til gjengjeld er det får tyskere som tar PayPal som jeg syntes er foretrukket betalingsmetode.

 

Det jeg ofte har lurt på er hvor markedet for slikt utstyr er i Norge. Det nærmeste jeg har funnet noe der er QXL og det er jo ikke så mye å rope hurra for der. Kunne nemlig vært kjekt å kjøpt noe fra selgere som er litt nærmere også da. Kanskje nordmenn er for "late" til å selge gammelt utstyr? Der er i hvertfall tyskere flinke!

 

Besøk sidene mine hvis du vil: Commodore Retro Pages

 

Mvh,

JC

Lenke til kommentar

Likte hjemmesiden din johncl. Fikk flashback til gode gamle dager når jeg kom til den første innloggingsskjermen. En dag skal jeg få meg en c64, helst med diskettstasjon også. Takk for gode tips til hvor å lete.

 

Spill som jeg husker er Wizball, Elite, International Karate + og Defender of the Crown. For å nevne noen.

Lenke til kommentar

Ja, for alle som har vært borti Commodore maskinene så anbefaler jeg sterkt å lese Brian Bagnalls bok. Den gir et godt innsyn i hvordan det var på innsiden helt fra start til død. Dessverre er den litt ensidig i og med at Jack Tramiel ikke har villet uttale seg, noe han faktisk skal gjøre nå på en messe i California for å blant annet markere 25 års jubileet til Commodore 64 (ja vi er blitt så gamle alle sammen :) ). Jacks til tider hensynsløse "business is war" er nok en av de største grunnene til at Commodore 64 havnet på gutterommet vårt (og noen jenterom). Samt at han som sjef i Atari senere gav Amiga en god konkurranse! Commodores fall skyldes i mine øyne griske ledere på slutten som i stedet for å investere i produktutvikling og markedsføring stakk pengene i egen lomme.

 

Det er relativt billig, ja faktisk gratis, å gjenleve Commodore tiden ved å laste ned VICE emulatoren og masse tape/disk images fra Arnold site eller mange andre. Men jeg advarer alle sammen som gjerne vil beholde "nostalgi" følelsen. :) Spillene er veldig simple, og ofte ustyrtelig vanskelige. Selv er jeg svært fascinert av denne perioden hvor en mann alene kunne lage et kommersielt spill til kontrast med nåtidens hollywood besetninger for å få til noe som helst. Målet var å samle top 100 spill på lemon64 sidene, men det har sprukket grundig! :)

 

Jeg har fremdeles en del "hull" i samlingen, deriblant den bærbare SX64 som det sikkert var svært få av i Norge (selv om den finnes med nordisk layout på keyboard visstnok). Også gode gamle Amiga 1000 er jeg på jakt etter, men disse er tydligvis vanskelig å finne uten at de har gulnet hinsides (spesielt tastaturet). Også en av de siste maskinene Commodore laget, spillekonsollen Amiga CD32, er jeg også på jakt etter, men denne må være i perfekt stand med boks og alt skal det være interessant. Fungerende PET maskiner er alltid av interesse også, men disse også tror jeg er relativt sjelden vare i Norge.

 

Ta en titt på websidene mine og har du noen spill jeg har på ønskelisten så ta kontakt. :)

Lenke til kommentar

Jeg har 4000 spill på en CD som bruker emulator i Playstation 2. Ganske coolt, men mangler funksjon for tastatur.

Hva syns dere om avataren?? hehe

 

Holdt på å tatovere den i sommer, men tattokaren var ikke særlig hjelpsom når jeg spurte om jeg kunne låne internettet hans for å laste ned en han kunne kopiere.(dette var på ferie)... det kommer.

Lenke til kommentar

Digresjon;

 

Husker jeg skulle kopiere over noen spill til en kamerat hvis mor var svært skeptisk til dette datagreiene. Vi befinner oss på sent 80-tall engang. Han måtte ha det koblet opp midt på stua og mor tittet stadig innom for å holde øye med hva som foregikk. Som den dævelungen jeg var så sørget jeg derfor bytte ut titlene på de spillene jeg kopierte over med noen bisarre fy-ord og setninger. Eksempel; Flying Aces = Flying Assholes. Det var vel et av de snillere eksemplene. Var veldig morro dette når man var 9 år skjønner dere hehe. Det som var enda festligere var når han kjørte igang turbotapen og gledet seg til at "Forbidden Forest" skulle dukke opp rundt 364 på kassetspiller counteren elns bare for å bli totalt sjokkert over at det i stedet sto "Fi**ep**ling Forbudt" i gråhvit skrift over hele skjermen på blå bakgrunn. Hahaha. Mor dro inn hele greiene for en stund da ja.

 

Når jeg tenker meg om så lurer jeg på om dette ikke gjør meg til en slags forgangsperson innen det som i går på dagsrevyen i går ble omtalt som digital mobbing elns. Ikke verst.

Lenke til kommentar

Gode spill til Commodoren? Dette kan ta litt tid, men det er jo helg...

 

Maniac Mansion (-> mener det var på C64, men kan ta feil)

Bruce Lee

Jumpman

Great Giana Sisters

Monty Mole

Jet Set Willy

Pegasis

International Karate

IK+

Commando

Ye Are Kung Fu

Dynamite Ducks

He-Man & The Masters Of The Universe

Impossible Mission 1 og 2

 

Og fuglene vet hva alle het.

 

For øvrig husker jeg at jeg og broder'n satt og spilte et eller annet spill og kjedet oss en del. Resultatet ble en highscore liste om så omtrent slik ut:

 

1. Katta

2. Har

3. Bæsja

4. Bak

5. Reolen

 

Veeeeeldig morsomt den gangen. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...