Gå til innhold

Den store Opera-tråden


Ståle

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er overbevist om at formatet som burde benyttes på weben bør være et åpent format så for min del er H.264 uaktuelt. Er dette en forbedring sammenlignet med Theroa er jeg fornøyd og skulle det vise seg at formatet slår H.264 på en del områder også så er jeg lykkelig :)

Lenke til kommentar

Google Chrome har foreløpig støttet både Theora og H.264. Det er Apple og Microsoft som har nektet å bruke Theora, mens Opera og Mozilla nekter å bruke H.264 da det medfører lisenser. Det betyr at man må betale for å implementere dekoderen i nettleseren og Mozilla vil ikke kunne gi ut nettleseren sin som åpen kildekode hvis jeg husker rett.

Lenke til kommentar

Opera, Google og Mozilla støtter WebM sterkt og vil arbeide for at denne blir standard. Det finnes allerede testversjoner av de 3 browserene deres med støtte for WebM, og Google har begynt å konvertere videoene på YouTube til WebM. IE9 vil også støtte WebM hvis man har codec for det installert på pcen. I tillegg er det flere andre firmaer som vil støtte dette. Adobe skal legge inn støtte i Flash, og produsenter som AMD, nVidia og ARM vil utvikle hardwareakselerering. Det ser altså ganske lyst ut for at WebM blir en standard på web, men det er fremdeles i et tidlig stadie.

Lenke til kommentar

Definitivt ein spanande utvikling, lurer på korleis dette vil utvikle seg. Vart dog litt skeptisk til On2 og VP8 etter å ha lest dette:

http://x264dev.multimedia.cx/?p=377

Dette er skrevet at hovedutvikleren til x264-encoderen for H.264. Tror ikke du skal bekymre deg for mye om hva han har å si. Han er nok en smule ensidig pga. jobben sin.

 

Husk hvem som driver den største videotjenesten på nett da. Hvis YouTube sier hopp sier de ikke idealistiske nettleserprodusentene "hvor høyt?"

Hvilke nettleserprodusenter er det som ikke er idealistiske da?

Lenke til kommentar

Hehe, i mine øyne regner jeg vel Mozilla, Opera og Google som det nærmeste man kommer idealistisk. Selvfølgelig er alle opptatt av å tjene penger, men Mozilla har store deler av Open Source -communitiet i ryggen og ville skutt seg selv i foten ved å ty til proprietære løsninger. Opera har flere ganger vist at de ønsker et åpent og fritt nett mer eller mindre siden de startet opp. Google kan man gjerne si at er naivt å kalle idealistiske, men hittil har de gjort veldig mye bra for nettet på en fair og god måte. Sist med dette formatet som nå lanseres som åpen kildekode.

 

Apple og Microsoft har jeg ikke like høye tanker om ;)

Lenke til kommentar

oAutoPagerize spørsmål:

 

Ser ut som denne fukker opp historikken, dvs at Opera/forum husker hvilken post du har lest sist.

 

La oss si at man leser tråd X her på forumet, og oAutoPagerize legger inn de sidene man ikke har lest, når man så går til oversikten over tråder igjen, så er fremdeles tråden ulest, selv om man har "lest" hele tråden med hjelp av oAutoPagerize.

 

Var det forståelig?

 

spørsmål om content blocking:

 

feks på db.no

 

så er det en svær blå boks som sier: "Siste nytt på Dagbladet.no", siden av denne en svær annonse, som er blocka.

Dette blir da seende underlig ut.

 

Hvordan fjerner jeg white space? eventuelt hvordan fjerner jeg denne boksen?

 

Ingen som har noe svar her?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...