Gå til innhold

Innvandrinspolitikken i Norge


Anbefalte innlegg

Man skulle hadt en ordning på innvandringaoplitikken som man har på sertifikatet, du har la oss si 5 års "prøvetid". Om du innen de 5 årene begår noen kriminell handling som voldtekt, ran, vold etc, så er det tuppen i stussen og ut av landet.

 

Jeg mener og at invandrere integreres. De skal kunne norsk godt nok til å gjøre seg forståd og vite om norsk kultur. Med andre ord, integrering i landet de ønsker å bo i.

 

 

Jeg sier ikke at de ikke skal få lov å ha sin egen kultur i landet, men man er alt for snill i dette landet og syr alt for mange puter under rumpa på enkelte mens våre egene landsmenn sliter som bare det.

 

En annen sak er at jeg mener at personer som bevist har en tilknytning til et terrornettverk eller har før vært tilknyttet til et slikt nettverk skal kastes ut av landet med en gang, som f.eks Mullaen. Men istede belaster vi det norske rettsystemet med slikt tull når det med letthet kunne vært unngått.

 

Norge er alt for dumsnill, og ikke minst redd. Om Mulla sier "bø" til norske politikkere, skjelver de i buksene, gjemmer seg i kråa og viker unna mannen. Er ikke rart man har slike menn som Mulla fremdeles i landet når vi kun har feige fjerter som står for styringa.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Innvandring til norge er ikke et problem i seg selv, problemet er at vi tar inn alt for mange fra en "type mennesker." Feks Pakistanere, somaliere. Dette fører til at det blir en mye større sjanse for at nettop det somaliere blir kriminelle. Det hadde vert taktisk mye smartere av norge og ta i mor mere fra land som thailand og begrense midtøsten.

 

Mitt synspunkt på denne saken:

1. Ingen med et spesielt kriminelt rulleblad bør få bli norsk statsborger. Med spesielt menes drap, voldtekt, mistanke for terrorisme.

2. Ingen trygd før det kan forstå norsk, det kan få lov til å jobbe og tjene penger slik, men ingen spesiell statlig støtte.

3. Blir en innvandrer tatt i noe ulovlig, send ham hjem. (Å bryte fartsgrenser går ikke innenfor kategoriene ulovlig, men dette er mere i denne dra, voldtekt stilen.) Men hvis personen kommer med overdrevet mange trusseler, og virker som et problem for samfunnet send ham hjem. Ikke nødvendigvis hele familien. Dette uten å bry seg noenting om hva som vill skje med personen i hans hjemland. Med dette mener jeg:

4. Kunnskapstest om norge før han får bli norsk statsborger, men selv om han er norsk statsborger skal han forsatt kunne bli sendt hjem til hans eget land. Den regelen å bli sendt hjem forsvinner ikke før etter ganske mange år.

5. Minst 7 år å bo i norge før det blir mulig å få norsk statsborgerskap.

 

Sønnen til sharim er medlemm av gjeng. Han er en kjent person av politiet og har banket opp personer han ikke engang har sett før. Han er også tøff i kjeften og gir ofte daglig ut drapstrusseler.

 

Hvis politiet en dag sier, nå har vi fått nåkk, mener jeg det kunne ha git shirams sønn en sjanse til, noe som vill si, en anmeldelse, en trussel eller lignende og du fyker ut der du kom fra! Dette selv om sønnen ikke er eldre en 16 år. Familien kunne da valgt å bo hjemme i norge eller flytte tilbake til deres hjemland.

Lenke til kommentar
Alle møkka burde bli send ut, dei er ikkje til meir nytte enn ein hund uansett.

Dei får jo seg ikkje jobb og vi må betale trygd for dei!

Dei driver stort sett med kriminalitet(dei som ikkje har jobb).

 

Oisann. Jeg antar at dette er en slags utblåsning enn et forsøk på meningsfull ytring. Men slikt bør du spare deg for.

 

Du generaliserer nemlig alt for grovt. Det er riktignok utvilsomt at mange innvandrere ikke er noe særlig arbeidsomme; stort sett ligger arbeidsledigheten langt over det norske snittet. Men det finnes faktisk grupper som er flinke til å skaffe seg arbeid. Tamilene er visstnok veldig flinke i så måte, de arbeider faktisk mer enn landsgjennomsnittet.

 

Forresten viser jo det utmerket godt at den høye arbeidsledigheten blant mange grupper innvandrere ikke skyldes rasisme fra norske arbeidsgivere, slik enkelte påstår. Årsaken ligger nok snarere hos innvandrerne selv.

 

Ellers: Jeg er helt enig i at den norske innvandringspolitikken har vært naiv og kortsiktig, og alt for liberal. Hvordan landets befolkning skal være, er selvfølgelig et veldig viktig spørsmål. Det er derfor merkelig at "alle" har vært enige om at innvandring er av det gode. Det har blitt fremhevet som noe positivt at Norge er et "flerkulturelt samfunn," mens det er noe betenkelig - for å si det mildt - at det skapes kulturelle skillelinjer i ett og samme land. I ekstreme tilfeller får man enklaver, ghettoer, hvor man har samhørighet med ens egen gruppe og ikke med landet man bor i. Da følger en helst sine egne regler, mens landets lover blir uinteressante.

 

I Norge har det hersket en pussig - og dessverre skadelig - konsensus på dette punkt: Man fremhever utelukkende det positive (Norge blir mer "fargerikt," "spennende" og "beriket"), mens man ikke bryr seg med eventuelle ulemper.

 

Jeg tror nok dette er i ferd med å endre seg, men kanskje vil det ikke skje raskt nok.

Lenke til kommentar
Det er nok invandrerane som gjør nordmenn til rasistar jo.

Vis vi berre ser på kor masse jævelskap dei gjør her i landet så er man det alerede.

Man kan ikke fraskrive rasister alt ansvaret på den måten. Det å være rasist er et VALG den enkelte gjør.

 

En person har to valg etter en uheldig episode med en innvandrer. Han kan enten generalisere grovt og gå utifra at denne personen er akkurat som alle andre med hans hudfarge, eller si at dette er en person av en gruppe på mange hundre tusen, og at det sannsynligvis er en del sympatiske mennesker blant dem også.

 

den regelen for og ikke sende folk til døden er latterlig... alt du trenger for og komme til norge er og gjør masse drap og løpe til norge.. BANG vi sende ikke denne personen tilbake fordi han har gjort noe veldig kriminelt og risikerer døds straff ... japp han er en gave for norge, akkurat hva vi trenger...

I dette spørsmålet er jeg litt delt.

 

På den ene siden er det bra at Norge ikke på noen måter støtter noe så primitivt som dødsstraff, men på den annen side blir det et problem hvis forbrytere da kan få bli i Norge å gå rundt som frie menn. Det burde isåfall være et krav at det norske rettssystemet tar en kikk på saken og undersøker mulighetene hans for å sone i Norge.

 

 

så du mener at vi skal på en måtte sammle kriminele fra utlandet ? da vil alle som er redd for døds straff dra til norge og bli fengslet her ... forhold i norge er alt for bra ... og etter som vi ikke kan/vil sende dem hjemm må vi sørger for livstid.... og de koster mange millioner for oss skate betalere og bygge et fengsel, og drive de... og vi blir OVERFYLT av invandrere da ...

Lenke til kommentar

Syns ikke du skal stille så store krav til å måtte kunne norsk. Det er ikke et lett språk å lære for noen som aldri har hørt spårket før. Du burde vel egentlig ta et lite norskkurs selv? Kan ikke si jeg er veldig imponert over måten du skriver på og alle skrive feila.

 

Vanskelig å holde meg alvorlig når det blir formulert på den måten.

Lenke til kommentar

Men noen krav må vi da kunne stille? At de i løpet av en to års periode klarer å snakke norsk fx? Og har satt seg inn i norsk kultur og politikk og har en forståelse for hvordan ting virker her i landet? Eller er dette for strenge krav?

 

 

Syntes nemlig at det er helt på trynet å ta en drosje der omtrent alle lover som er satt i trafikken blir brudt for så å få kjeft fordi jeg ga pengene med venstre hånd!! "Vi bruker papir her i landet!, sa jeg.... Sånt irriterere meg! De skal ha og ha og ha, men yte littegrann tilbake? Alt for mange gjør ikke det og det er feilslått invandrings politikk som har skylden for det! Ikke Abdull eller Ali, men Ola og Kari har skylden her, vi er så unnvikende at det er ei gru og tørr ikke stille krav i det hele tatt! Og dette kommer vi til å få igjen for, mark my words! Så fort noen sier i mot er de rasister, men for meg kan folk godt være blå eller grønne, fargen har ingenting å si, i bunn og grunn er det jo de "hvite" jeg vil til livs, de som faktisk sitter og styrer denne butikken som heter norge......

 

Innvandrings politikken stinker! Og ikke en dritt blir gjort fordi vi er så redde for rasist stemplet! Men det er jo sånn det BLIR rasister jo, når folk ikke blir hørt går de gjerne til ytterligheter ......

 

:(

Lenke til kommentar
Syns ikke du skal stille så store krav til å måtte kunne norsk. Det er ikke et lett språk å lære for noen som aldri har hørt spårket før. Du burde vel egentlig ta et lite norskkurs selv? Kan ikke si jeg er veldig imponert over måten du skriver på og alle skrive feila.

 

Vanskelig å holde meg alvorlig når det blir formulert på den måten.

 

jeg trenger jo ikke et norsk kurs geni, jeg trenger et kurs i rett skriving ..

Lenke til kommentar
Syns ikke du skal stille så store krav til å måtte kunne norsk. Det er ikke et lett språk å lære for noen som aldri har hørt spårket før. Du burde vel egentlig ta et lite norskkurs selv? Kan ikke si jeg er veldig imponert over måten du skriver på og alle skrive feila.

 

Vanskelig å holde meg alvorlig når det blir formulert på den måten.

 

jeg trenger jo ikke et norsk kurs geni, jeg trenger et kurs i rett skriving ..

Det viktigste er at du innrømmer det.

Når det gjelder innvandrings politikken, så må dere jo ikke glemme at vi har en kvote vi MÅ fylle hvert år.

(vet ikke om dette er blitt nevnt tidligere)

Lenke til kommentar
hvis man fisker en giftig fisk, kaster man den ut igjen og fisker en ny...

Det er ikke alltid man kan vite at fisken er giftig vettu. Hadde nylig besøk av folk som arbeidet med innvandrere og asylsøkere osv. De sa det at flesteparten som kom fra fattige land eller land med krig hadde ingen dokumentert bakgrunn. Mange hadde også svidd av seg fingeravtrykkene sine.

De nevnte også dette at hvis du er i et land med sult, krig osv. Så gjør vanlige mennesker som meg og deg drastiske tiltak for å overleve.

 

Dermed er det ikke så lett å skille ut de VIRKELIG kriminelle fra de som har vært i en situasjon hvor de ikke hadde annet valg.

Lenke til kommentar

Ser mye generalisering i denne tråden :p

 

Men jeg er så enig i mye av det. Min skole er veldig flerkulturell, og vi har veldig mange innvandrere. Jeg har mest problemer med våre svarte landsmenn eller negerne. Jeg har nok fått rasiststempelet hos mange, enda jeg ikke er det. Jeg syns det er helt på trynet å hate noen på grunn av deres hudfargen. Men det skal også sies at de fleste som er på min alder og er i det "ungdomsmiljøet" som resten, er det er stort flertall av disse som lager faenskap.

 

Jeg er en av de som ikke lar meg tråkke på, og det siste jeg noen gang vil gjøre er å bøye meg for de som brøyter seg frem i samfunnet. Jeg har vært på så manghe samtaler med både lærere og foresatte for dette, sammen med den andre parten, da dette har godt nokså bra hver gang. Mine argumenter pleier å være bedre enn hans.

Sett en situasjon; der jeg hadde kalt fyren for en neger. Altså, det ligger i min natur å kalle en svart mann for en neger. Jeg har alltid hørt ordet "neger", og mener ingenting rasistisk med det heller. Han svarte med å hente 6 venner og storebror med kniver, for så å slå og sparke meg. Når dette tas opp senere var hans argument "Han kalte meg neger, jævla rasist!".

 

Mitt poeng her er at de må tilpasse seg vår kultur. Om jeg hadde sagt direkte til han "nigger" forstår jeg at han blir provosert, men her jeg bor er det disse som dominerer. De herser med alle. Jeg ser også at jentene ikke tør å gå på do, hvis disse gjengene står i nærheten. For det blir slått på rompa, og holdt fast.

 

De har ikke respekt for kvinnen

De har et ekstremt temperament.

De har store tilpasningsproblemer

 

Og alle som sier i mot er rasister. Når en av disse kommer og slår dama mi på ræva, gir jeg et klart signal at det er helt uakseptabelt. Når han da svarer med å spytte på skoen min, ser jeg rødt. Tror mange er enige med meg.

 

Vet ikke om de føler seg utstødt fra samfunnet eller noe, men det funker jævla dårlig å få høyere status ved å terrorisere.

 

Vi må tørre å sette grenser. Vi har en del kosovo-albanere også, da de fleste oppfører seg ganske bra.

 

Dette var ikke ment rasistisk på noen som helst måte, jeg bare hisser meg litt opp :p

 

Og til dere som er uenige med meg; Har dere opplevd den yngre generasjonen innvandrere vi har? Ikke nødvendigvis første generasjon

Lenke til kommentar

Norge hadde innvandringsstopp for mange år siden. De vi tar inn nå er FN flyktinger, kvoteflyktninger, asylsøkere osv. Vi har ingen innvandring. Jeg steller meg opp mot alle og sier, send hjem de som er her, og ikke ta inn et menneske til. Det vil bli vår undergang.

Lenke til kommentar
Norge hadde innvandringsstopp for mange år siden. De vi tar inn nå er FN flyktinger, kvoteflyktninger, asylsøkere osv. Vi har ingen innvandring. Jeg steller meg opp mot alle og sier, send hjem de som er her, og ikke ta inn et menneske til. Det vil bli vår undergang.

 

Fra SSB: Det er 415 000 innvandrere eller barn av innvandrere i Norge. Dvs. 8,9 % av Norges befolkning. 310 000 av disse kommer fra ikke-vestlige land.

 

Så vidt jeg husker er rundt 4 % av de som kommer til Norge reelle flyktninger. Resten kommer for å få en høyere levestandard, for å arbeide (typisk Øst-Europeere) og ikke minst er det en god del som kommer hit ved såkalt familiegjenforening.

Lenke til kommentar
En ting jeg har lurt litt på: hvis noen svir av seg fingeravtrykkene for å ikke bli gjennkjent, burde ikke det si oss at han har ugler i mosen?

Paranoid? Hadde ugler i mosen før? Var paranoid før? Misliker databaser som gjør at du kan gjenkjennes overalt? Liker seg anonym? Fins mange nok grunner til å svi av seg fingeravtrykkende som ikek nødvendigvis betyr at du skal gjøre noe ulovlig.

Lenke til kommentar

Var dette ironi?? Det er vel ingen som tror at asylsøkerne kaster passene sine i toaletter, later som om de er fra andre land, lyver på alderen og ødelegger fingeravtrykkene sine fordi de er redd for databaser o.l.??

 

Det er da opplagt at de gjør det for at det blir vanskeligere å finne ut om de er reelle flyktninger eller ikke og om de har vært i klammeri med andre lands innvandringsmyndigheter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...