Gå til innhold

Rett på reklamasjon på delvis defekt laptop?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

kjøpte en laptop tilbake i 2004 som jeg har hatt utall problemer med. Laptopen har blitt brukt som normalt (dvs stillestående når på, og frakt i laptopbag til og fra jobb) og ikke vært mistet i gulvet o.l. (Den har stort sett stått stille da man må ha i strøm pga batteriet ga opp etter litt over 1 og 1/2 år.).

 

 

Problemet er at laptopen fungerer greit, men at den går i nesten sort skjerm nå og da. Dvs. man kan så vidt skimte det som ligger bak. Min teori er at dette er fordi inverteren som gir backlight til lcd skjermen fusker (eller noe i den duren). Har også problemer med tikkelyder, særlig når den blir varm.

 

I tillegg, så faller det stadig skruer av lcd skjermen (på kantene) - av 8 skruer er det 4 igjen. En skrue på undersiden har også falt ut. (dog ikke i noen kritisk posisjon). En dag lagde også cpu-viften merkelige lyder så jeg skrudde opp oversiden av laptopen (enkelt å ta av tastaturet) og fant en plastikk-bit (så ut som den hadde tilhørt et skruefeste) i cpu-viften.

 

Alt i alt har kvaliteten på den vært begredelig, og eneste grunnen til at jeg ikke har sendt den tilbake før var fordi garanti-tiden kun gjaldt to år, og at jeg ikke var altfor plaget da jeg har en vannkjølt desktop som jeg stort sett bruker.

 

Men - så vidt jeg vet er det vel 5 års reklamasjonrett på laptoper, så da kan jeg vel uansett sende den inn?

 

Laptopen hare blitt sendt til reklamasjons-rep. 2 ganger allerede, først fordi dvd-romen ikke fungerte, og andre gangen fordi den ikke ville lade.

 

 

Har webbutikken som solgte den ansvar for å reparere den gratis til tross for at garantien har gått ut? Er vel så at reklamasjonstiden er lovpålagt og garanti er en bonus gitt av selger er det ikke? Har man rett til nytt produkt etter 3de feil er oppdaget?

 

Takker for svar :)

 

PS: Hvis tråden er feilpostet, må gjerne moderator flytte den.

 

-Zomb

Endret av ZombieBobie
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...