Gå til innhold

NTNU: Ingeniørvitenskap og IKT spørsmål


kizzykazz

Anbefalte innlegg

Heisann.

Går 2. året på vidaregåande no, har teoretisk matte, fysikk og informatikk. Skal ha matte i alle åra, og tenkte å kun ha 1 år med fysikk. Informatikk skal eg ha alle 3 åra også.

 

Men så lurte eg på kva snitt ein treng for å komme inn på Ingeniørvitenskap og IKT, og korleis ein reknar med poenga for kvart fag. På samordna opptak står det ;

 

53.5 (24 venteliste) 55.6 (21 venteliste) 53.5 (50 venteliste) 55.6 (45 venteliste)

 

Må eg ha 5,3 i snitt for å komme inn?

Er tross alt 1 og eit halvt år igjen, men kjekt å sjå kva krava er likevel :)

Endret av kazzkizz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan ikke se på de poengene når du skal sammenligne din poengsum mot kravene. Den poengsummen som du fant på samordna opptak er nemlig med fordypningspoeng, tilleggspoeng osv. Fordypningspoeng forsvinner derimot når du skal søke studier (i 2009), og da synker også poengkravene. Ellers vil jeg anbefale deg å lese søkerhåndboka som du finner på sidene til samordna opptak.

Lenke til kommentar

Som folk har nevnt over vil en del av poengene som er med i grensene på samordna opptak forsvinne. Trekk fra 3 poeng for fordypningsfag. Trekk fra 0.5 poeng per realfag du har i 2. klasse, 1 poeng per realfag i 3. klasse.. Del på 10 også har du sånn ca det snittet du trenger;) Ta forbehold om at kravene kan endre seg, men du vil nok uansett ikke trenge 5.3 i snitt..

 

Har heller ikke kjemi, trives mye bedre med fysikk! Så jeg ser ikke noe rart i at du heller vil ha fysikk enn kjemi.. Men jeg vil anbefalle deg å ta 3 realfag i 3. klasse også ettersom du kommer til å få bruk for den kunnskapen du får seinere uansett!

 

Om det ikke er noen spesiell grunn til ikke å gjøre det så ville jeg kjørt på med fysikk til neste år også!

 

Og av ren nysgjerrighet, hva lærer dere egentlig i informatikk timene?

Lenke til kommentar

Eg får prøve å rekne ut alt seinare. Har eg fordjupningsfag? Går vg 2 som sagt. Tell fag som privatist poeng eller?

 

Fysikk 3 året, er ikkje det eit blodslit da? Isofall... Må gå vidare 3 året med 2 realfag sia eg har valgt reallinja... Eller fleire selvfølgelig, men tenkte å få vekk fysikken så eg kunne konse skikkelig på matten :p Er ikkje heilt lett, med 3 i karakter..

 

Informatikk er greit nok det, lærerer om databaser og slikt som eg uansett ikkje hadde satt meg inn i sjølv :)

Lenke til kommentar

Du får 1 fordypningspoeng per fag du har eller noe sånt.. Max 3, bare trekk fra 3.. Du vil uansett ikke får noe mer enn ett ca. bilde på hva snittet ditt vil være. Fordypningspoeng eksisterer uansett ikke lenger når du skal søke universiteter og slikt..

 

Oki, da kan jeg skjønne at du dropper fysikken siste året.. Ikke fordi jeg ikke tror at du vil få den til, men fordi jeg vil råde deg til å få med deg mest mulig av matten i høyere grad enn fysikken..

 

Lykke til ;)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Per idag (R94, ikke kunnskapsløftet) er matematikk (3MX) og fysikk (2FY, ikke 3FY) påkrevd for å komme inn på ingeniørstudier. Ingeniørstudier omfatter alt mulig rart innen både fysikk, matematikk, biologi, kjemi men også ting som geologi og lignende. Ingeniører er mye rart.

Forøvrig er det mye informasjon som er direkte FEIL.

Du får IKKE 1 fordypningspoeng per fordypningsfag (fag på minst 8 timer i uken tilsammen over to år, altså i snitt 4 timer i uken (typisk 3timer + 5 timer eller 5timer+ 5timer), du får 2 poeng per fordypningsfag utover det ene obligatoriske, maks 4 poeng. Disse forsvinner med kunnskapsløftet fordi alle må ha bare fordypningsfag.

Du får 0,5 poeng for andreklasserealfagene (matte MX, kjemi, fysikk samt en del andre mattefag). Du får 1 poeng for tredjeklasserealfagene. Biologien er jeg usikker på, det var snakk om at det ikke lengre skulle gi realfagspoeng.

det er heller ikke mulig for ham å ta kjemi tredjeåret. Det var mulig med reform 94, men etter kunnskapsløftet kan du ikke skifte fag.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

gonjimann: Har heilt glømt å sjekke tråden på lange tider...

Matematikk: Skal ha faget i 3 år, 1T, R1 (i år) og R2 (antar det heiter R2) til neste år.

Fysikk: 2FY, kutter det ut for å konsentrere på matematikk.

Informatikk: Har det i år, og MÅ velge det til neste år sidan man må gå vidare med 2 fag på reallinja.

 

Så har eg valgt geofag i år som privatist, men det er enda ikkje bestemt om vi får gå opp til eksamen i det til våren. Rådgivar seier at viss vi ikkje får ta eksamen dette semesteret, blir det oppretta klasse i neste semester. Eigentleg greitt å få gjennomgang av stoffet.

 

Slik det ser ut akkurat no, blir det 3-ar i matematikk dette året. Neste semester _må_ eg opp på 4-ar for i det heile tatt å sende søknad til NTNU :p

 

Fysikk ligg det an til en 4-ar, og liker fysikken generelt bedre enn matte.

 

Poengemessig får eg;

2FY = 0,5

R1 = 0,5

Informatikk = 0,5 (Kan nokon bekrefte at eg får poeng på ikt-faget?)

3. året:

R2 = 1

Informatikk = 1 (Litt usikker på om eg får poeng på IKT, som sagt)

 

Totalt 3,5 poeng. Det vil trekke opp snittkarakteren med 0,3 - stemmer det?

Endret av kazzkizz
Lenke til kommentar

Hehe, seie vell litt om mine mattekunnskapa =)

 

EDIT:

 

Har sett litt rundt etter andre alternativ til dataingeniør eller der omkring, og Ålesund (som er 2-3 timar herfra) har visst sluppe inn alle som søkte der i år. Det gjer meg håp vertfall :)

 

Kanskje eg børr endre tittel på emne til dataingeniør Ålesund?

Endret av kazzkizz
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Fysikk: 2FY, kutter det ut for å konsentrere på matematikk.

 

SKal du klare å oppnå noe etter du faktisk er kommet inn på NTNU så må du klare matematikken og fysikken samtidig på VGS.

 

Jeg går nå på HiB, som ikke er like hardt som NTNU og jeg må si det er et sinnsvakt kjør.

 

Jeg tok all matematikken(fra allmenn vgs), all fysikken(fra allmenn vgs), 8t norsk i uken, samt 2kj på et år. (og samfunnsfag, men det faget var latterlig lett)

Dette trodde jeg på den tiden at skulle være det hardeste jeg kom til å oppleve skolemessig. Men den gang ei. Første semesteret på ingeniørlinjen på HiB syns jeg er hakket kvassere.

Lenke til kommentar

Går fint med fysikken og matematikken i år, men det eg har tenkt er at sidan det ikkje er nødvending med 3FY for å komme inn på Høgskolen i Ålesund så kuttar eg det ut og legg all insats på matematikk siste året. Har sett litt på korleis dataingeniørplanen er lagt opp, og det ser uten tvil hardt ut. Men SKAL klare det.

Endret av kazzkizz
Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Lenge sida det var liv i denne tråden, men er fortsatt i live.

Har valgt matte og informatikk no på VG3, og satsar på enten å komme inn på fyrstevalget som blir Bachelor i Luftfartsfag i Tromsø eller dataingeniør i Ålesund.

 

Luftfartsfag i Tromsø vil sikkert ha eit sjukt snitt, så ser sjansane som små for å komme inn. Men vil vertfall prøve.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...