Gå til innhold

Asus P5N-E SLI med 4 gig ram = katastrofe?


polar_bear6

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har samme hovedkort selv. Selv om kortet er kjapt og stabilt når det er satt opp skikkelig, er dette det værste møkkakortet jeg noen gang har hatt.

 

Det bør merkes at dette er nVidia sin feil. Alle i650 baserte hovedkortet sliter med liknende problemer. Dette er ikke Asus sin feil. jeg mener fremdeles at de lager meget gode produkter.

 

Her er en kjapp guide til å få kortet til å virke:

 

har du to stikker RAM i, bruk de svarte slotsa, selv om det står motsatt i manualen.

 

det første du må gjøre når du skrur på pcen er å sette command rate for rammen til 2T. Hovedkortet klarer ikke å kjøre 1T stabilt, likevel setter den det på som standard. Det kan også være lurt å sette RAM spenning manuelt. resten kan stå på auto uten å bli ustabilt.

 

skal du bruke 4 minnemoduler oppstår et nytt problem. nå må du bruke de gule slotsa. disse virker ikke mellom 711 og 867MHz, så om du (som meg) har 800MHz RAM, må du først sette i 2 brikker, klokke om rammen til enten 711 eller 867, deretter sette i de to neste brikkene.

 

Ramen min er ikke så flink til å overklokkes, så jeg vil nok ende opp med å underklokke fremfor å overklokke, hvis jeg vil ha to stikker til i.

 

Når det gjelder bios, er 0401 den beste med mindre du har en meget ny prosessor som ikke støttes av denne biosen. jeg har hørt at dette minneproblemet skal være løst i nyeste bios, men jeg har ikke fått dette bekreftet. for de aller fleste funker 0401 veldig bra. jeg har for øyeblikket 0608, og den funker også veldig bra.

 

OBS!: ikke prøv å flashe bios før du har fått systemet stabilt! dette kan føre til at flashingen går galt, og kortet blir ødelagt!

 

Også, med dette kortet er det viktig å cleare cmos (bios reset) etter flashing.

Endret av amelbye
Lenke til kommentar

Jeg har det samme hovedkortet og kan bekrefte at det ikke er helt lett å få det til å fungere med 4 gb RAM. Kluet for meg var å øke NB-volten. Nå kjører jeg med følgende innstillinger:

Memory volt: 2,013v

NB core: 1,393v

FSB-Memory= unliked

Mem@ 800 mhz 4-4-4-12 2T

 

Jeg har 4 GB RAM Geil ultra 6400 og prosessoren er en E6300@2,8GHz. Bios version 8.01

Lenke til kommentar

Jeg bruker P5N-E SLI med 4GB OCZ DDR800 uten problemer. Jeg har til og med overklokket RAM-en i 5MHz trinn fra 800MHz til den butta opp mot 880MHz. Maskinen var 100% stabil hele veien.

 

Jeg hadde vanvittige problemer før jeg flashet til den tredje siste BIOS-en. Jeg har ikke prøvd den nyeste eller nest nyeste enda siden alt funker perfekt.

Jeg vurderer faktisk å putte inn 8GB nå. :)

 

Nyeste BIOS:

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...%20SLI/0803.zip

 

Nest nyeste BIOS:

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...%20SLI/0801.zip

 

BIOS-en jeg bruker:

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...%20SLI/0703.zip

Lenke til kommentar
Flott, blei litt nervøs her siden eg har bestillt samme kort med 4gb ram!

 

Vel mitt kort ligge på siden av PC-en... makan te dritt kort skal en leite lenge etter!

Styr unna!

 

Neida, de fleste NForce kort er av samme "kvalitet" - noen har flaks og får et kort som ikke er defekt (for øyeblikket) og har rett/flaks med de andre komponenter - disse kjører uten problemer - men mange/de fleste andre er ikke så heldig, har selv ett P5N-E SLI og ett Striker Extreme hengende til pynt.

Lenke til kommentar

Jeg kjører P5N-E SLI med 4 x 1Gb OCZ 800MHz RAM på 800MHz stabilt. Triks: 2.1V minnespenning, sette alle minnetimings manuelt til det minnet er spesifisert for. Husk 2T command rate.

 

Har ikke noen problemer per i dag med dette oppsettet, men jeg vurderer å oppgradere maskinen med ny 45nm CPU og nytt hovedkort i samme slengen, og da blir det GARANTERT IKKE et kort basert på no nvidia møkk brikkesett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...