Gå til innhold

amelbye

Medlemmer
  • Innlegg

    429
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av amelbye

  1. @knutinh jeg er klar over at man får mer ut av lyset som er med dagens kameraer - og jeg spør fordi jeg ikke vet - ja, kanskje f/4.0 er "nok"? På en scene kan det være fordel med lite dybdeskarpet for å "bli kvitt" alt som ikke er interessant. Om det er mulig å få mer enn én person i fokus av gangen vil jeg si det er en bonus, men ofte er man vel ute etter å ha ett menneske i fokus av gangen, samt å "bli kvitt" en potensielt rotete bakgrunn. Jeg har ikke tatt mye konsertfoto selv, men tenker at det er noe av det mer krevende jeg kommer til å bruke utstyret til, - så hvis utstyret "dekker" konsertfoto, tror jeg jeg har alt jeg trenger i overskuelig fremtid
  2. Takk for innspill @Okapi og @knutinh! Jeg styrer unna zoom-linser mest pga prisen - skal de brukes innendørs med dårlig lys må det være lyssterkt og lyssterke zoom-linser er både store og alt for dyre. f4 funker vel ikke så bra på en halvmørk konsertscene... Jeg har også et par eldre zoom-linser men synes bildekvaliteten virker lavere enn på de med fast fokus... Min 135mm er også manuell, men jeg har knapt prøvd den for å være ærlig - når jeg fikk linsa satt aperture-skivene fast og jeg har bare akkurat fått satt den sammen igjen og tatt et par test-bilder. Denne blir å bruke på portretter og sånt - ting som står stille og jeg har god tid. Samyang 85mm f1.8 og sony 55mm f1.8 ser interessant ut! Sony 40mm f2.5 - er f2.5 nok lys inn til konsertfoto i en mørk kjeller? Litt off topic, men i kveld plukker jeg opp en Nikon 50mm f1.4 for 200kr 😁 Manuell linse dessverre og slitt å se på - men 200kr da 😄 Jeg kommer nok til å betale mer for adapteren enn for linsa
  3. Hei, jeg er relativt ny når det kommer til speilrefleks (og speil-løse systemkamera for den saks skyld), men kjøpte forleden et Sony A7-II pga jeg arvet noen gamle linser og ble anbefalt det kameraet for å bruke med med gamle linser. Jeg har en 28mm, en 45mm, en 135mm og et par zoomlinser og synes dette er en grei start - men alle er helt manuelle og jeg vurderer å kjøpe én mer moderne linse. Budsjettet er relativt lavt, da jeg er student og har begrenset inntekt i noen år. Jeg er ikke redd for adaptere, men må jo da kjøpe en adapter med elektronikk så automatikken virker - så det blir jo en del av kostnaden. Jeg tenker å bruke den til konsertfoto og bilder inne uten blitz. Autofokus må skje raskt og den må være lyssterk. Noen anbefalinger? Jeg lurer på om en 50mm kanskje kan funke, men trenger tips til hva som er gode kjøp! Jeg er ikke redd for bruktmarkedet!
  4. det viste seg at maskinen var litt humørsyk. skjermkort nr1 var dødt, skjermkort nr2 ville den ikke ha. Jeg prøvde begge skjermkortene i en annen maskin og verifisert at kort1 var dødt og kort 2 virker. Når jeg deretter satt skjermkort 2 tilbake i maskina fikk jeg bilde. Hvorfor jeg ikke fikk bilde samme hvilken PCI express port det sto i - det er ikke godt å si, men det løste seg. Kjøpte nytt skjermkort og ting har fungert fint siden.
  5. jeg begynner med spec på maskina: hovedkort: gigabyte x79 ud3 (ingen intern grafikk) cpu: en eller annen Xeon gpu: evga gtx 1080 psu: corsair TX750 tidligere i dag gikk jeg fra maskina i 5 minutter. Når jeg kom tilbake var begge skjermene svarte. Maskina hadde ikke kræsjet. Jeg trykket på power-knappen og den avsluttet windows og skrudde seg av normalt. Jeg har prøvd å ta ut skjermkortet og sette det inn igjen - alt virker normalt bortsett fra at bildet mangler. Den starter og har normal harddisk-aktivitet til windows er lastet. Kan fortsatt skru den av og maskina går ut av windows og skrur seg av kontrollert. jeg har prøvd en annen PCI express slot, fortsatt samme problem. Jeg har to skjermer så problemet er ikke at skjermen er ødelagt - jeg burde hatt bilde på én av dem. Så jeg prøvde et annet skjermkort - fortsatt samme problem. Jeg har altså ikke bilde i det hele tatt - ikke i bios heller. Så da lurer jeg på hva som egentlig har gått galt her - to forskjellige skjermkort, to skjermer, to PCI express slots - fortsatt ikke bilde, men maskinen starter og ser ut til å fungere normalt ellers. At maskina ellers fungerer utelukker vel ram og CPU? At to skjermer skal dø nøyaktig samtidig er veldig usannsynlig. At et skjermkort kan ha dødd - greit, men at det andre (som virket sist jeg brukte det) plutselig er like dødt, den kjøper jeg ikke. Så kan PCI express-bussen ha gått ned for telling? Nå er jeg ikke helt sikker men jeg ser for meg at SATA er koblet på den bussen? I såfall nei... For windows starter fortsatt som normalt og SSDene er koblet via sata som går gjennom pci express. Så hva kan ha skjedd her?
×
×
  • Opprett ny...