Jump to content

amelbye

Medlemmer
 • Content Count

  422
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 :)

About amelbye

 • Birthday 08/31/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. pga at microsoft har faset ut windows 7 valgte jeg til slutt å legge inn windows 10 for noen måneder siden. Helt fra jeg la det inn har maskinen gått og hanglet. Specs: Hovedkort: Gigabyte x79-ud3 på siste bios CPU: Xeon E5-1650 RAM: 16GB i 4 kanaler Skjermkort: nvidia GTX680 Lagring: 5stk mekaniske disker i RAID (Intel ICH) + 1TB SSD for OS (på intel-kontrolleren) + 1 singel disk på marvell-kontrolleren. PSU 750W Corsair Maskinen var 100% stabil i windows 7 - hadde rar oppførsel kanskje en gang i året omtrent. Siden jeg la inn windows 10 opplever jeg ustabilitet nesten daglig. Programmer som fryser og ikke lar seg lukke. Plutselig kan 3-4 åpne programmer fryse og jeg får ikke lukket noen av dem. Resten av programmene kjører som normalt, men noen programmer lar seg ikke lukke eller restarte. Når jeg prøver å restarte fryser maskinen og jeg må trykke på reset-knappen. noen ganger vil ikke programmer starte. Akkurat nå bruker jeg microsoft edge (skrekk og gru) fordi firefox nekter. Programmet starter, og ligger og kjører i bakgrunnen, men dukker aldri opp. Prøver jeg å starte det en gang til får jeg beskjed om at programmet allerede kjører men ikke responderes. Spør om jeg vil lukke det gamle og starte nytt - ja gjerne, men ny instans kræsjer på samme måte. Her om dagen gjorde steam det samme. En annen gang her forleden kunne jeg ikke skrive hvilket program jeg ville åpne etter å ha trykket på windows-knappen, måtte manuelt bla gjennom menyene. Og etter en omstart virker ting igjen - vanligvis. Har også opplevd to ganger i løpet av siste uken at tastaturet ikke fungerer når maskinen akkurat har startet. Får ikke skrevet inn passcode inn i windows, men etter en omstart virker det. installerte programmer og innstillinger forsvinner. Plutselig er programmer jeg bruker til daglig vekk. Som om de er avinstallert. Alle filene jeg har lagret ligger fortsatt der, men programmet må reinstalleres. Både shortcuts og essensielle filer fra program-mappene mangler. og slike ting skjer nesten hver dag. Jeg kan kjøre memtest86 i timesvis uten feil, ingen feil på disksjekk, jeg overklokker ikke CPU eller minne og ingen feil i prime95. Ting er heller ikke spesielt varmt. windows sin virus-beskyttelse står på og alle oppdateringer er installert. jeg har prøvd å se litt på windows sine logg-filer men dette er utenfor min kompetanse. Jeg finner en del warning-beskjeder, særlig fra DistributedCOM, men vet ikke om det kan være relatert til problemene jeg opplever. noen idé om hva jeg kan gjøre for å få bukt med problemet?
 2. Elektroingeniør og elektronikk-ingeniør er vel ikke det samme? Jeg trodde elektroingeniør var mer høyspent og store kraftanlegg, mens elektronikk-ingeniør jobber med småelektronikk og styringssystemer?
 3. Tusen takk for utfyllende svar! For min del: jeg kan både litt programmering og litt elektronikk, men det er jo litt mer unikt i dag å kunne elektronikk enn programmering. Når jeg ser på oppbrygningen av moduler på de forskjellige linjene ser de elektronikkrettede linjene mer gøy ut - her er det ting jeg gleder meg til å lære mer om, så med tanke på å komme seg helskinnet gjennom studieløpet ligger jeg nok bedre an hvis jeg velger elektronikk. Det store spørsmålet for meg er arbeidsmarkedet. Hva jobber man egentlig med? Min kjennskap om elektronikk går stort sett på å reparere og modifisere analoge kretser - sannsynligvis ikke veldig relatert til hva man ender opp med å jobbe med. Om du kan si mer om hvordan arbeidslivet ser ut vil jeg gjerne vite mer! Jeg lurer også på lønnsnivå - jeg har sett noen tall i tabeller, men det sier lite om hvor stort sprik det er mellom de som tjener godt og de som tjener dårlig.
 4. Jeg ser på studier - fristen er nær og jeg trenger litt input. Jeg er interessert og kan mye om både elektronikk, data, mekanikk og programmering. Jeg har allerede en bachelor og 10 år med arbeidserfaring, men er lei av hele bransjen og vurderer å ta en ny utdanning for å få mulighet til å komme meg inn i et nytt arbeidsmarked. Jeg ser på en del forskjellige studier - Informatikk, dataingeniør, robotikk og elektronikk er de som interesserer meg mest. Jeg stusser over at "elektronikk og informasjonsteknologi" på Oslomet er et studie der ALLE kommer inn. Også "Elektronikk, Informatikk og Teknologi" på UIO er lettere å komme inn på enn noen av de andre studiene jeg er interessert i. Er dette kun pga at alle kidsa vil bli spillutviklere, eller har det noe å gjøre med kvaliteten på utdannelsen, jobbmuligheter og lønnsnivå? Jeg vil jo tro du har forskjellige muligheter, men er det noen grunn til å ikke gå for et ingeniørstudie i elektronikk? Er lønnsnivå eller arbeidsforhold for en som jobber med/designer elektriske kretser betydelig dårligere enn for en som skriver kode?
 5. det er så mange kroker og vinkler her at veggfornyer tror jeg blir mye jobb - det samme gjelder å bytte gipsplater, det blir mye jobb pr kvadratmeter vegg. jeg gjorde et lite testfelt med å sparkle rett på papiret, og det gikk fint. Det var også heldigvis én vegg som var lett og skrelle, og resten får stria henge, det var ikke flekkvis fast og løst. Det blir noen runder her - først må jeg få alt av k-rør til strøm plassert riktig inn i veggene, deretter lappe sammen og sparkle. Hadde kanskje gått fortere å bytte platene, men jo mer man plukker ned jo fler nye problemer finner man også. Så jeg krysser fingrene og håper det ikke blir alt for mye banning. Takk for alle tips og gode råd!
 6. noen steder var det bare å rive den rett av - andre steder sitter den hardt. Alt jeg ikke får av lett blir sittende, så sparkler jeg over etter en grundig avfetting. Dette blir nok bra
 7. med en hammer, ja ok, prøver det i morgen takk for tips!
 8. Taurean: du har noen gode poeng der - både pappen og gipsen under har suge-evne. Om dette er en forutsetning for at sparkel skal sitte godt, ja da bør det helt klart være en fordel å få stria av og bort! Om jeg kan sparkle rett på pappen her ligger jeg godt an - det er nok mange timer spart i forhold til å bytte gipsplater jeg får prøve på et lite felt og se om det sitter.
 9. jepp, jeg har allerede kjøpt rullesparkel, men ser at jobben vil bli en god del enklere om jeg kan rive av stria før jeg sparkler. Spørsmålet er om jeg kan sparkle rett på denne pappen
 10. dette er et gammelt bygg. gipsplatene ligger utenpå gammel panel fra (sannsynligvis) 1800-tallet. Det er mange rare vinkler og kriker og kroker, så å bytte gipsplatene er nok en større jobb enn å helsparkle. Å ta vekk papir-restene så man kommer helt inn på gipsen er nok en mulighet, men jeg tror dette er papiret som satt på platene fra fabrikk - vet ikke om det er en god idé å ta det av?
 11. Hei, jeg holder på å pusse opp et rom det det er en god del 80talls-strie limt opp til gipsplater. Jeg ser for meg at det er mye lettere å sparkle gipsplatene om jeg fjerner stria først, men da står jeg igjen med en ru papiroverflate - kan jeg sparkle rett på den? Jeg har lagt ved et bilde. Det sitter ikke hardt fast, men spørsmålet er hvordan det går å sparkle rett på denne papiroverflaten?
 12. Linje1: Feil trykk på drivstoff - bytt drivstoff-filter hvis det er gammelt, sjekk trykkregulator, evt drivstoffpumpe. Linje2: har også noe med drivstofftilførsel å gjøre...
 13. Jeg har hatt samme problem - helt annen bil, men løsningen der var å bytte en temperatursensor på motorblokka. Motorstyringa fikk rapportert feil motortemperatur, og ga dermed feil blanding.
×
×
 • Create New...