Gå til innhold

AC og DC. eksempler


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Vekselstrøm veksler strømretning ca 50 ganger/sekundet?
Nesten den har nøyaktig 50 perioder, dvs den veksler 100 ganger i sekundet
juppAC brukes til å transportere strøm over lange avstander og gjennom kontaktene i huset. Selve produktene bruker ofte DC, så man transformerer AC til DC med en transformator i de enkelte produktene.
Nei

 

DC brukes også til å transportere over lange avstander, feks blir det brukt likestrøm (DC) i kablene i sjøen til kontinentet.

 

Med en transformator kan man transformere en AC-spenning opp eller ned, feks fra 230VAC til 400VAC eller 24VAC alt etter hva slags transformator man har. For å få likespenning (DC) må man likerette spenningen.

 

Grunnen til at AC blir mye brukt i distribusjonsnettet (høyspent- og lavspentnettet samt rundt i hus og bygninger) er fordi det er enkelt å transformere spenningen opp eller ned.

Endret av LightSabre
Lenke til kommentar

Er nok en likestrømsgenerator på mopeder som på biler. Denne ladder da batteriet, i tillegg til at den driver lys ol.

 

Mente man brukte AC i distrubusjonsnettett pga lavere tap mot å bruke DC. Var i alle fall et problem før i tiden, men muligens ny teknikk har dekket opp for dette. i alle fall enklere for e-verk med AC, da de kun trenger en relativt enkel trafo for å pumpe opp/ned spenningen.

 

DC brukes i alt rundt oss som inneholder elektronikk. Så tv, pc, elektronikk på vaskemaskin ol. drives av DC. Motorer, belysning og varme derimot drives med AC.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...