Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Den store tråden om særemne i Norsk


Anbefalte innlegg

Hvilke type forfatter/emne valgte du? Hva ble din problemstilling? Hvorfor valgte du nettopp dette? Denne tråden kan også brukes til spørsmål og tips angående særemnet vist det er noe dere sliter med. Jeg trenger garantert litt hjelp seinere i hvertfall.

 

Dere som gjorde denne oppgaven 3 året på allmenn for en stund siden kan gjerne skrive inn også. Nevn gjerne også hva dere fikk som karakter og hvordan arbeidet gikk.

 

Takk for hjelpen :)

Endret av Snublefot
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først og fremst:

Fin og lur tråd, ettersom særemne er veldig aktuelt for de aller fleste VK2-elever i år som alle andre år, og mange har masse spørsmål rundt dette.

 

 

Ontopic:

Jeg har ikke valgt konkret problemstilling enda, men jeg har lest Maskeblomstfamilien, Halvbroren og Jubel av Lars Saabye Christensen.

Har lyst og lese Beatles og Modellen også, og jobbe videre derfra.

Tenker meg at det blir noe omkring oppvekst/identitet, og/eller Saabye Christensens forfatterskap.

 

:):):):) :whistle:

Lenke til kommentar

3 Elling bøker, problemstillingen jeg valgte var å se på hvordan hovedpersonene forandret seg gjennom bøkene.

 

Fikk karakteren 5, tok også med et intervju, noe om hvordan folk skrev på den tiden, og sammenlignet det med hvordan forfatteren skrev. Sammenlignet også litt hvordan filmene var i forhold til bøkene.

 

Fikk vel rundt 25-30 sider sammenlagt når jeg var ferdig, startet 3-4 uker før det skulle leveres. Sjukt enkelt når man vet hvor man kan finne informasjonen.

Lenke til kommentar

Problemstillingen min er ikke helt klar enda, men jeg skal blant annet se på utvikling innen kriminalromansjangeren. Kanskje skal jeg sammenligne med filmatisering, alle mine bøker har også blitt filmatisert. Har lest/skal lese: Gunnar Larsen - To mistenkelige personer, Andre Bjerke - De dødes tjern, Karin Fossum - Se deg ikke tilbake + en faglitterær bok som går under navnet: "Dødens fortellere: den norske kriminal- og spenningslitteraturens historie".

 

Angrer egentlig på at jeg ikke tok et forfatterskapsstudium og leste 3 bøker av feks Karin Fossum, tror det er 10x enklere.

Lenke til kommentar

Jeg skal skrive om slang i særemne :=)

 

problemstillinger er: Hvordan oppstår det? hva er det egentlig? Hvem bruker slang?

 

kilder: Div. slangordbøker, Typisk norsk tv- programmet, kjenn dine pappenheimere, internett

 

gleder meg litt. litt utradisjonelt særemne, men tror det blir morsommere enn og lese og skrive om 4 bøker av "skriv inn en forfatter her"

Lenke til kommentar

Jeg hadde særemne i fjor, og skrev om grammatikken i dagens norske dialekter satt i sammenheng med det norrøne grammatikksystemet. Valgte dette temaet fordi jeg er mer realfaglig anlagt av meg, og dermed appellerer den tekniske siden av språket mye mer til meg enn den litterære. Orket bare ikke lese en haug bøker og skrive en hel masse om forfatteren etterpå. Lykke til, dere som står foran dette nå i år. :)

 

Edit: Det er skrivefeil i emnetittelen. Det sømmer seg kanskje dårlig i en sånn tråd? Bare et forsiktig tips til trådstarter, altså.

Endret av TwinMOS
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...