Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Jeg er sliten, lei og.. feig


Gjest felixersvart

Anbefalte innlegg

Gjest tottenham11

Jeg skal prøve å gjøre dette så kort som mulig. Siden i fjor sommer har jeg vært sammen med samboeren min, som jeg flyttet sammen med i januar. Er ikke lykkelig i det hele tatt, det tror jeg ikke hun er heller, men er altfor konfliktsky, redd for å såre henne og redd for å starte på nytt (finne ny hybel, leve på studielånet alene osv). Vi har ikke felles gjeld eller hus/bil som står i begges navn.

 

Har laget en liste med problematiske ting, for å prøve å rettferdiggjøre et brudd. Skulle gjerne hatt noen voksne, konstruktive kommentarer på det her. Må understreke at jeg ikke er noen helgen selv. Jeg er rotete, distre og sikkert mye mer, men føler selv at jeg er ganske snill og god. Aldri vært utro eller flørtet med andre mens vi har vært sammen.

 

- Hun har bestemt at jeg ikke kan ha jentevenner, helst ikke gutter heller.

 

- ... mens hun har kontakt med sine to ekser, og kan dessuten si til meg at hun har gode referanser osv ift sex.

 

- Hun mener at jeg alltid skal være klar for sex, samme hvor mye vi har kranglet og samme hvor lenge vi ikke har hatt det bra sammen.

 

- Hun mener at jeg ikke er med på nok i senga, for hun liker det mye røffere.

 

- Hun sier at hun trenger oppmerksomhet og at jeg ikke må sende henne i armene på andre menn, vært utro før, men tviler på at hun vil være det igjen.

 

- Hun har problemer med at jeg sitter på skolen med timer til ut på kvelden, og kjører bil maks to ganger i uka for å bli ferdig med lappen som jeg tar nå. Jeg prioriterer ikke henne sier hun, men hun har hele tiden mast om at førerkortet må prioriteres.

 

- Hun nekter meg å ha et nyere bilde av henne i lommeboka, så jeg har et gammelt bilde hvor hun ikke er særlig fin. Hun ser -mye- bedre ut nå.

 

- Hun har mer eller mindre nektet meg å være på msn, og nekter meg å skrive på diskusjonsfora (heh..).

 

- Hun tillater sjeldent at jeg er på dataen eller nettet, og liker heller ikke at jeg er på nettet når vi er fra hverandre (skole, jobb)

 

- Hun herjer med meg, bokstavelig talt, som lekeslåssing etc når jeg ikke har lyst i det hele tatt, og sier ifra.

 

- Hun har bestemt at evt barn ikke kan ha mitt etternavn, fordi hun ikke liker familien min, som ikke har kranglet med henne eller gjort henne noe av betydning.

 

- Hun prøver å komme seg unna besøk til min familie, og er vanskelig i et par dager.

 

- Hun har bestemt seg for å ta opp -skyhøyt- lån til bryllup, kjole, ringer etc, pluss ekstreme ting som bl.a. levende tiger, som jeg ikke vet om er alvor.

 

- Hun mener at "store" bursdager (25, 30, 40 etc) skal være -store- og dermed legge mye penger i det, felles konto.

 

- Hun vil ikke at jeg skal ha egen tilgang til nettbank, men vi kan logge inn sammen og se på kontoen hvis jeg vil. Vi bruker hennes gamle konto, som jeg har eget kort til.

 

- Hun prøver å få meg til å bli vegetarianer som henne, og gir seg ikke, skal ha meg til å spise soyamaten hennes.

 

- Hun nekter å reise til land hvor dyreplaging er åpenbart (eks: Spania, asiatiske land), og er ikke særlig lysten på å reise i det hele tatt. Jeg vil reise litt.

 

- Hun liker "alien-filmer", zombie etc (fryktelig kjedelig, jeg kan nesten sovne) som kan være flere filmer på rad, og disney (kan være greit), som jeg må se med henne, mens hun nærmest nekter å se mine filmer (bl.a. casino royale, fahrenheit 9/11, the shawshank redemtion og aldri i livet om hun skal se en norsk film)

 

- Hun forstyrrer helt vanlige telefonsamtaler, skal ha meg til å legge på osv. Broren min har påpekt dette, og til dels min mor da jeg spurte.

 

- Hun vil ha oversikt (spør om innholdet) over både innkommende og utgående tekstmeldinger.

 

- Hun krever at jeg skal skrive at jeg elsker henne i alle tekstmeldingene, hvis ikke viser hun hvor mye "flinkere" hun er til det

 

- Hun skal ha evt barn hjemme, ikke i barnehage som bare er praktisk for foreldrene, og hun vil ha veldig særegne navn som hun ikke vet om er navn engang.

 

- Hun krever at jeg leser for henne hver kveld, til hun sovner. Samme hvor trøtt jeg er.

 

- Hun er veldig flink til å gi meg dårlig samvittighet, også når jeg egentlig ikke burde hatt det.

 

- Hun blir vanskelig hvis jeg vil stå opp før henne i helgene, da må jeg bli liggende og holde rundt henne til hun vil stå opp.

 

- Hun sier klart ifra at hun ikke liker klærne mine, for ungdommelige og sjeldent kjøpt hos Dressmann som "voksne mennesker handler hos" (jeg er 23 år), og har fått meg til å legge bort en jakke og kaste et par sko jeg likte.

 

- Hun kaller meg nerd, og skjuler aldri hva hun mener er mine negative sider.

 

- Hun tar "aldri" kontakt når vi har kranglet, det er "min oppgave som mann"

 

- Hun prøvde en stund å nekte meg å ta medisiner for astma og allergi, meg ga etter til slutt selv om hun ikke vil se at jeg tar astmamedisinen. Måtte til legen, som sa at jeg burde bruke medisiner. Da ga hun seg.

 

- Hun blir rimelig sinna når jeg på en vennlig måte påpeker at hun er frekk mot andre (som hun blåser i fordi hun ikke skal se de igjen seinere), i konkrete tilfeller.

 

- Hun skal ha meg til å love å aldri forlate henne, som en bindende "avtale", muntlig.

 

- Hun truer med å ta sitt eget liv om jeg gjør det slutt, men hun gjør aldri det, særlig mtp hunden som er det viktigste for henne. Vi har vært nærme noen ganger, men jeg er altfor konfliktsky og redd for å såre henne.

 

- Hun har fått beskjed av egen familie om at hun kommer til å miste meg hvis hun fortsetter i samme spor, og hun sier selv at hun er en håndfull.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

:no: nei å nei , nå er det på tide å finne ut hva du vil før dette går lenger ja, blir rystet av å høre at du lar deg behandles på denne måten og fortsatt prioriterer at HUN ikke blir såret. Jeg vil tro at hvis dette fortsetter blir det bare enda , enda ,enda verre og utvikler seg til noe du absolutt ikke vil. når hun tilogmed prøver å nekte deg å ta medisiner så er det virkelig noe galt på gang! jeg tror ikke at dette forholdet er bra for deg på noen måte hvis dette er måten det foregår og du blir behandlet som en nedverdiget slave :no:

Har rett å slett ikke ord for hvor jævlig dette hørtes ut så vet ikke helt hva mer jeg skal si :ph34r:

 

Edit: Leif

Endret av Bergmo
Lenke til kommentar

Det høres ikke ut som et forhold, det høres ut som et evigvarende mareritt. :cry:

 

Det høres egentlig mye ut som at du er sammen med et menneske som har psykotiske tendenser, og for guds skyld.... Ikke få barn med henne. Da er du for evig bundet til henne på et eller annet vis. Og tør ikke tenke på barna.

Endret av Smirnoff
Lenke til kommentar

Puh. Det var en lang liste. Ta deg et par dager, og kom tilbake og les gjennom hele lista igjen, og se hva du tenker om saken da.

 

For å være helt ærlig tror jeg ikke du har særlig stor grunn for å ikke dumpe henne.

 

De aller fleste av de punktene hadde vært nok for min del å vurdere forholdet på ny helt alene, og du har en liste som er lengre enn et vondt år.

Lenke til kommentar

Det vikrer som om hun er noe sinsykt kontrolerende, som er på det stadiet at hun oppfører seg regelrett som et barn.

 

For å være ærlig, så ville jeg ha tatt dette opp med henne. Dersom du tar opp hva du føler osv, kan følgende ting skje:

 

1: Hun lover dyrt og hellig at hun skal forbedre seg og gjør dette eller ikke-

2: Hun blir sur/overfølsom/barnslig/you name it og dere slår opp og du ser at du fortjener bedre og at dette var til ditt eget beste.

Lenke til kommentar

Fått samla meg litt nå :tease:

Det er sant det gutta sier på en litt forenklet måte at dette er overhodet ikke bra for deg! :no: Det er såklart vanskelig for deg hvis du elsker denne jenta , men hvis det har slike konsekvenser som det gjør så er det dessverre ikke verdt det - og hun er heller ikke verdt det! eller noen verdig for den måten sånn som hun holder på :nei: Det du også kansje tenker på er alt styret det vil bli med leilighet,bil osv men med lovens lange arm i retten etc. skal vel det la seg fikse(?)

Poenget og det som er viktigst er at du må komme deg ut av dette forholdet, hun vil tydelighvis ikke endre seg og det går absolutt ikke ann å leve sånn :thumbdown: håper du tar mot til deg og får kvitta deg med det maktsyke monsteret for dette er virkelig ikke bra for deg :no: ! Lykke til :w00t:

Endret av Bergmo
Lenke til kommentar

Spørsmålet er ikke OM du skal komme deg ut av det forholdet men HVORDAN. Uansett om dere har en fremtid sammen eller ikke bør du definitivt sette en strek før du blir ødelagt som menneske. Hvis du tross alt dette er glad i henne og ønsker å beholde henne bør du alikevel skyve henne et godt stykke fra deg og la henne forstå 100% tydelig at hun må gjøre radikale endringer med seg selv hvis du skal ta henne tilbake. Med det mener jeg å gå fra henne og ikke ta henne tilbake før hun har endret væremåte og insett at hun har gjort deg urett.

 

Jeg har et konkret tips: Skaff hjelp. De personlighetstrekkene du skildrer her er kan tyde på at din samboer har psykopatiske trekk. Sjansene er store for at du ikke vil makte å bryte ut av dette usunne forholdet på egen hånd. Jeg vil derfor råde deg til å ta kontakt med en psykolog, krisesenter for menn, legen din el. for å finne noen som kan gi deg råd under veis og ikke minst noen du kan "gråte på skulderen til" når dette blir tøft. For det blir det.

 

Hvis din fremstilling er sann bruker hun de samme metodene mot deg som klassiske konemisshandlere ofte gjør. Man trenger ikke være fysisk overlegen for å undertrykke et annet menneske. Skaff deg hjelp før du drukner; hun er antagelig i stand til å ødelegge deg fulstendig.

 

 

EDIT: ...og en ting til: Trussel om selvmord er en grusom ting å gjøre mot et menneske. Til deg og alle andre som måtte oppleve dette: DU ER IKKE ANSVARLIG FOR DEN ANDRES LIV! Som sagt; skaff deg hjelp så fort du bare kan.

Endret av dostojevski
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...