Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

BSOD etter skifte av CPU


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har fått et problem med maskinen min etter at jeg skiftet ut prosessoren fra en athlon64 4000+ til en Opteron 175. Hovedkortet mitt er et MSI K8n NEO4 Platinum SLI (MS-7100) og jeg kjører Vista 32-bit. Øvrig hardware er Ati X1900GT, 2x HD (S-ATA). Lydkortet er det som er innebygd på hovedkortet.

 

Problemet oppsto etter at jeg skiftet CPU til Opteron'n. Innimellom fryser maskinen (musikk står og skurrer, musa stopper opp osv...) og andre ganger får jeg blåskjerm med to forskjellige feilmeldinger "irq not less or equal", den andre husker jeg ikke, var litt trøtt i går... Drivere til CPU ble installert automatisk av Vista etter byttet.

 

Virker som om det ikke er noen systematisk feil, spilte over tre timer med BF1942 og Bioshock i går uten problemer mens den hang seg mens jeg brukte photoshop/mediaplayer og faktisk i natt (BSOD) mens det eneste den gjorde var å laste ned med Azeurus.

 

Med Athlon64-prosessoren har jeg aldri opplevd en eneste frysning eller blåskjerm.

 

Husker ikke versjoner av Bios men skjermkortet har ihvertfall nyeste drivere. Har ikke kjørt memtest men jeg mistenker noe med CPU/chipset siden maskinen var dønn stabil inntil jeg skiftet ut CPU. Kan det være et kompatibilitetsproblem med hovedkortet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...