Gå til innhold

Har du prøvd Dvorak?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har du noen gang prøvd Dvorak?

-Jepp

 

Bruker du Dvorak til daglig?

-Jepp

 

Hvor lang tid brukte du på å legge om fra Qwerty til Dvorak?

-Tok vel et par måneder før jeg hadde noe spesiell hastighet inne.

 

Skifter du lett fra Qwerty til Dvorak?

-Ehhh, nei, qwerty er "let, finn, trykk" nå :p

 

Når det er sagt, jeg kommer aldri til å bytte tilbake, er veldig fornøyd med dvorak over hele linja.

Jeg bruker også normalt qwerty oppsett på tastaturet, så lft metoden fungerer ikke, det har nok hjulpet meg til å lære touch mye enklere.

Eneste problemene jeg har er fordetmeste windows problemer, foreksempel dx spill der tastaturet fortsatt er qwerty(ja, selv når du skal skrive noe), shortcuts i programmer som ikke kan forandres og slike ting.

 

Men, hvis du ikke har tid(en måned eller to) til å sette deg inn i det(hvis du har noe som må skrives fort å gæli), så vil jeg heller vente med å bytte over til du faktisk har tid. Også hvis du må bruke et system som ikke kan forandres til dvorak(jobb/skole ellernoe).

 

Jeg husker jeg satt mye på IRC å surra i begynnelsen, mye frustrasjon når man måtte prøve en 10-15 ganger per bokstav, men det gikk seg til.

 

Håper dette hjalp :)

Lenke til kommentar
Har du noen gang prøvd Dvorak? Bruker du Dvorak til daglig?

Går god for begge.

Hvor lang tid brukte du på å legge om fra Qwerty til Dvorak? Skifter du lett fra Qwerty til Dvorak?

Kommer an på hva du legger i å legge om. Det tok muligens to uker for å klare å skrive beint med dvorak uten å ta en titt på tastaturet, eller bilde i mitt tilfelle. Det tok derimot lengere tid å få til å skrive fortere på dvorak enn det jeg gjorde med qwerty. Da snakker vi to måneder.

 

Å skifte i mellom tar også sin tid. Det du bør være klar over er at du burde kutte ut alt som heter qwerty den første stunden du praktiserer dvorak, så derfor lønner det seg å prøve det i en ferie der du har god tid. Dessuten, det nytter ikke å forvente at man skriver fort fra første stund av så tålmodighet er gyllent. Per dags dato klarer jeg å bytte i mellom qwerty og dvorak uten beherskelser. Liten artig ting å bemerke seg er at når jeg er hjemme, så skriver jeg automatisk som dvorak, men så fort jeg beveger meg utenfor døren, faller qwerty naturlig. Husker da jeg bytter om til dvorak på skolen, så virket det helt fremmed med dvorak. Som de fleste ting, så var dette også en tilvenningsak.

 

Fortell fortell :) Lurer på å prøve å skifte selv. Har litt lyst å prøve meg på Programmer Dvorak selv.

 

-C-

9511297[/snapback]

Ja, vær så god. Du har ingenting å nøle. Jeg syns generelt, så er dvorak så mye mer komfortabelt å skrive med. Mest fordi jeg føler at jeg ikke trenger å bevege meg så mye, slik som jeg gjør meg qwerty. I dvorak ligger tastene naturlig basert utifra hvilke taster som er mest brukt.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Har du noen gang prøvd Dvorak? Bruker du Dvorak til daglig?

Jepp, bruker Dvorak daglig!

 

Hvor lang tid brukte du på å legge om fra Qwerty til Dvorak? Skifter du lett fra Qwerty til Dvorak?

Fra jeg gikk over til Dvorak, til jeg kunne skrive uten rent tok det to til tre uker, til jeg var oppe på QWERTY nivå tok det rundt to måneder. Når jeg skulle begynne å skrive QWERTY etter at jeg hadde lært meg Dvorak, var det sykt tungvindt, det gikk utrolig tregt og jeg måtte lære QWERTY-touch helt fra bunnen av (men det gikk tross alt ganske fort å komme seg opp på et relativt greit nivå igjenn da). Jeg har ikke kommet opp på det samme nivå når jeg skriver QWERTY, som det jeg var før jeg skifta over til Dvorak. Men jeg skriver fortere på Dvorak nå, enn det jeg skrev på QWERTY før jeg bytta.

 

Jeg lærte meg Dvorak ved å skrive ut et ark med et bilde av hvordan Dvorak tastaturet så ut, dette plasserte jeg ved siden av skjermen og så på når det var behov for det. Da slapp jeg å bytte om tastene (selv om jeg gjorde det også :p), og jeg unngikk å løfte fingrene for å se på tastaturet (det gjorde det lettere å få touch inn i fingrene, ettersom fingrene hele tiden kunne ligge på ledetastene). Jeg holdt meg også konsekvent unna QWERTY i opplæringsfasen.

 

Jeg har akkurat samme erfaring som Seian hva gjelder å skrive på PC-er andre steder enn hjemme, jeg bytter automatisk om til QWERTY.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...