Gå til innhold

Høsten har sterke farger


brainware

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Wow. Det bildet likte jeg. Flott farger, og tåken legger en litt fin mystisk/primitiv og diffus stemning over bildet. Litt sånn "Primordial Ooze". Dette er definitivt et bilde jeg kunne ha tenkt meg å ha over sofaen, hadde jeg fått en større versjon som jeg kunne fått printet ut i A3-format. En annen ting som jeg legger vekt på, og som mange nok er uenig med meg i, er at bildet ser ut som det ikke har gjennomgått noe særlig etterbehandling, selv om fargene var voldsomt spesielle.

 

Godt jobbet! Jeg synes heller ikke det er for mye av verken sjø eller himmel. Det gråe preget som disse hard fungerer veldig bra som en "ramme" for settingen. Blinkskudd kalles det vel.

Lenke til kommentar

Har ikke overdrevet interesse for landskap, men brainwaves sine må jeg ofte kommentere. Det er fordi han evner å skape noe av den estetikken jeg liker i de klassiske landskapsfotografiene, og jeg håper han en dag tar til fornuft og anskaffer seg en brukt Linhof, eller en slik rimelig japansk trekasse med belg som KR bruker. Da har vi kanskje en ny mester på gang.

Lenke til kommentar

PMnormal !

Takk for de hyggelige ordene. Du kommer virkelig med innspill som er inspirerende. Det er sikkert mange som har gjort de samme tankene om utstyr, men allikevel velger den enkleste og mest moderne løsningen. Det skal bli spennende å følge utviklingen digital 35mm kontra digital mellomformat, siden det er her valgets kvaler antagelig vil ligge for meg .

Endret av brainware
Lenke til kommentar

Takk Onkel Kompost !

(Jeg ble visst revet med og slettet mitt tidligere svar til deg).

Ja, jeg har vært veldig varsom med den originale stemningen, og har bare dratt opp skyggepartiene noe med D-lightning, finjustert WB og EV,

var spesiellt forsiktig med levels og curves. Ellers har jeg skarpet opp bildet, og beholdt kamerainnstillingene ellers.

Lenke til kommentar

Et vakkert bilde du har fått til, og jeg har ingenting å utsette på det i grunn, men det skulle vært interessant å sett en versjon med en smule luftigere himmel. De grå skyene presser liksom bildet sammen på en måte, og blikket mitt stopper på det gule feltet i midten. Øynene mine blir liksom forhindret i å bevege seg lenger opp og "nyte" hele bildet. Synes forresten du har fått en fin forgrunn med flotte farger som står seg pent til det gule. Bra! :)

Endret av preje
Lenke til kommentar

Nydelig bilde! Jeg likte det siste best, originalutsnittet, helt klart.

Enig med preje. På det første bildet blir blikket holdt igjen på det gule i midten, samtidig som følelsen min sier meg det vil lengre opp.

 

På det andre bildet fløt blikket mitt fritt fra det lille "skjæret" i forgrunnen, til langt opp i dalføret, med full harmoni.

 

En annen ting må være at jeg føler bildet er et lite snev for gult. Men det kan være mangel på morgenkaffe, skjermen min, eller hodet mitt.

 

Herlig bilde, jeg ramser ikke opp det positive for jeg klarer ikke sette fingeren på det. Men det er nå opplagt at det er flere positive enn negative punkter. :)

Lenke til kommentar

Takk Toffer !

Som følge av kritikken din, som du har rett i, har jeg justert hvitbalansen slik at følelsen av gulbrun overvekt forsvinner, kanskje litt i kaldeste laget, men det blir en finjustering. Hadde ikke gjort noe med det i farten i forrige bilde, finjusterte også EV. Har brukt litt ekstra fargemetning, synes ikke fargene blir irriterende når hvitbalansen er justert. Finjustert støy og unsharp mask.

post-47394-1189501424_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...