Gå til innhold

Keiso's anbefaling på LCD skjerm.


Keiso

Anbefalte innlegg

Hei folkens,

 

Jeg fikk nettopp min Hitachi CML174SXW B i dag, en 17" LCD skjerm som i følge Tom's Hardware er noe av det beste på markedet i dag.

 

Jeg har nå tenkt å lufte tankene mine om LCD skjermer jeg har prøvd selv så langt, så here we go:

 

 

1. skjerm: Samsung 152T 15" LCD.

+ Ser stillig ut.

+ Støtter DVI.

+ Gode farger.

+ Meget rask responstid.

* Meget lyssterk, kan FOR sterk.

- MANGE døde piksler (2 helt døde, 6 sub døde)

- Ser stillig ut, men kvaliteten er bare so-so på selve oppbygningen. Fordi skjermen er så tynn, er det nesten mulig å brekke den hvis man ikke er forsiktig første gangen man vipper den opp.

- Dårlig synsvinkel. Bildet blir gult med en gang man går til siden. Selv om man ser rett på skjermen, kan man se at det er gult på begge sider unntatt rett i midten.

- Dårlig lysjevning. Det er mye lysere i kantene enn i midten av bildet, dette gjelder for mange andre LCD skjermer, men her var det ekstremt. Et svart bilde ser på ingen måte svart ut.

 

Kommentar: En helt grei skjerm, noe av det bedre jeg har sett, men kan ikke si at den kan anbefales, når jeg vet at det finnes noe mye bedre....

 

 

2. skjerm: EIZO L375 15" LCD

Etter min mening kongen av 15" størrelsen.

+ Rask responstid.

+ Utrolig jevn belysning, svart ser nesten svart ut.

+ INGEN døde piksler, verken hele eller sub. (min skjerm i hvert fall)

+ Oser av kvalitet, japansk kvalitet på sitt beste.

+ 2 DVI innganger.

+ Så langt jeg har sett, den beste fargegjengivelsen som fins på LCD. Nærmeste jeg har sett til vanlig CRT skjerm. Perfekt for bildebehandling!!!

Hvit er hvit, svart er svart, og alt annet i mellom er bare ++++

* Brukbart synsvinkel, kanskje noe dårlig vertikalt.

- Pris.

 

Kommentar: Vil du ha den beste 15", så er denne kongen av alle. Så lenge jeg brukte den var jeg storfornøyd. Eneste som trekker den ned er det sinnsyke prisen på over 6000 kr, man kan jo få 17" for lavere pris. L365 skal ha den samme skjermen, men i en annen design og bare 1 DVI inngang, og den er en del billigere. Skal du ha 15", ta L365 eller L375!!

 

 

3. skjerm: EIZO L565-K 17" LCD.

15" ble for liten for meg til slutt, og jeg bestemte meg for å bevege oppover....

+ Nydelig design etter min smak. Aluminiumfot, blå LED, liten ramme rundt, just beautiful..... (men ser kanskje noe diger ut i forhold til de andre skjermer, tross den tynne rammen rundt bildet).

+ Den beste synsvinkelen jeg har opplevd. 170 grader hor. og ver. er ikke overdrevet.

* Nesten like god fargegjengivelse som L375. Dvs., fargespekteret er fortsatt like imponerede. De mørkeste partiene synes meget godt. MEN! Skjermen har en tendens til å gå mot rødt, uansett innstillinger. Derfor ikke like god som L375 i fargegjengivelsen.

* Like jevn i belysning som L375. Svart er svart! Og det gjelder HELE bildet. MEN!!! Skjermen kunne ha vært mer lyssterk.... nesten litt for tamt.

- Dårlig responstid (30ms) Betydelig tregere i respons enn L375 (25 ms).

- Pris? Dyrere enn de fleste andre 17".

 

Kommentar: Egentlig en meget god skjerm. Men etter å ha blitt bortskjemt av L375, var opplevelsen dessverre noe skuffende. Men EIZO er EIZO. Denne skjermen stråler av kvalitet. Men da bildet har en tendens til å gå mot for mye rødt, i tillegg til at bildet er så lyssvak, kan jeg ikke nekte for at jeg angrer litt på skjermbyttet....

 

Så jeg leverte tilbake EIZO skjermen, og bestilte i stedet:

 

 

4. skjerm: Hitachi CML174SXW B 17"

Dette pga. anbefaling fra de andre her, og at Tom's Hardware ga den god karakter.

+ Jeg liker faktisk designen her enda bedre. Skjermen er kompakt og stilig.

+ LYSSTERK!!! Akkurat sånn jeg vil ha det! Ikke for sterk som Samsung.

+ Både DVI og analog kabel følger med.

+ Jevn belysning.

 

Her slutter dessverre plussene....

 

- Utrolig nedtur med hensyn til fargegjengivelsen. Har ingenting i mot at skjermen tenderer mot blå (noe som den gjør, men jeg foretrekker det i stedet for rød), men de mørke fargene lider noe utrolig. Man ser nesten ikke de mørkeste fargene. Her er EIZO helt konge i forhold. Selv om L565 var lyssvak og tenderte mot rødt, klarte den likevel å vise et LANGT større spekter av de mørke tonene. Denne skjermen er ubrukelig til bildebehandling!

- 16 ms i responstid? Drøm videre. Den er bare ett hakk raskere enn Eizo's L565, selv om den har 30 ms. Her var den største nedturen.

- Synsvinkelen er like dårlig som på Samsung 152T, dvs. ikke godkjent!

160/160 er tull.

- En død piksel nesten midt i skjermen!!! FY!!!

 

Dette har vært en lei opplevelse. Jeg har nå bestilt meg en ny Eizo L565, og med en gang den kommer, skal jeg returnere Hitachi skjermen. Hitachi'en stinker. Ikke bli lurt av omtalen på Tom's Hardware. De har tydeligvis ikke sett Eizo's sin skjerm. At man kan bruke Hitachi til gaming er BS! Lagger jo nesten like mye som Eizo! (bruker Radeon 9700).

 

Uansett, jeg har lært leksen min. Jeg har ikke tenkt å kjøpe noe annet enn fra Eizo igjen. Selv om L565 har sine svakheter, så er det i sin helhet en overlegen skjerm.

 

Vel, jeg er klar til å bli flambert her av dere andre nå.... men det var nå i hvert fall mine meninger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er faktisk ganske fornøyd med Samsungen, ingen døde pixler.... har prøvd 5-6 ulike modeller (dvs. mer en 1 times bruk) og har egentlig ikke funnet noen som kan matche mine gamle skjermer, men LCD'ene ser kuuule ut ;).

 

Jeg venter nok litt før jeg kjøper min neste Lcd skjerm :shrug: , crt er fortsatt MYE bedre

Lenke til kommentar

2. skjerm: EIZO L375 15" LCD

Etter min mening kongen av 15" størrelsen.

Dette lover godt for min del. Jeg har bestilt "storebroren", 18,1-tommeren L685 (demomodell fra Komplett, hadde nok slitt med å betale full pris med studielånet :)).

 

L685 har riktignok litt dårligere specs enn L375, særlig responstiden, som er oppe i 40 ms. Men dette bekymrer meg ikke så mye, siden jeg har en annen skjerm jeg kan spille spill på. Håper at fargegjengivelsen er god på denne - at bildet er sylskarpt og lyssterkt, regner jeg som en selvfølge.

 

Veldig flott at du postet en slik sammenligning, det var interessant lesning! :-)

Lenke til kommentar
Dette lover godt for min del. Jeg har bestilt "storebroren", 18,1-tommeren L685 (demomodell fra Komplett, hadde nok slitt med å betale full pris med studielånet :)).

 

L685 har riktignok litt dårligere specs enn L375, særlig responstiden, som er oppe i 40 ms. Men dette bekymrer meg ikke så mye, siden jeg har en annen skjerm jeg kan spille spill på. Håper at fargegjengivelsen er god på denne - at bildet er sylskarpt og lyssterkt, regner jeg som en selvfølge.

 

L685!!!!?????

Å, du er heldig. Min bror har den, så jeg kjenner til den veldig godt. Bildet på den skjermen er fantastisk. Minst like bra som L375. Jeg fikk testet skjermen en dag etter at broren min fikk den, da han ville vite hva jeg synes om den i sammenligning med L375. Den er lyssterk, ja. Det er en skjerm å dø for, nesten :)

 

Responstid på 40ms???? Det kan ikke stemme.... leste du dette på komplett? Fordi så vidt jeg husker, er ingen av de nyere skjermer til Eizo høyere enn 30 ms. Uansett, etter det jeg så, var responstiden god nok på L685. Litt lavere enn L375, så det er ikke noe for hardcore gaming, men fullt brukbart likevel. Og bildet er jo såååå bra.

Lenke til kommentar
Det er en skjerm å dø for, nesten :)

Du får meg til å glede meg enda mer, nå! :-)

Håper bare at det ikke er noe tull med den, at noen har klådd litt for mye på den når den har stått i butikken.

 

Responstid på 40ms???? Det kan ikke stemme.... leste du dette på komplett?

Fant det på Eizos websider. Se her.

Lenke til kommentar

Jævlig kjipt at Eizo Norge ikke tar inn Protective Panels for LCD skjermene. Jeg har en for 15" her som er nesten must-have for så dyre skjermer.... måtte kjøpe denne selv fra Japan.

 

Får vel se om jeg kan skaffe en for 17" også. Det er visst lite etterspørsel etter disse her i Norge, og derfor har man ikke valgt å ta inn de....

 

Disse er spesiallaget av Eizo til å passe perfekt med deres LCD skjermer.

Lenke til kommentar

Jeg skrev det som står ovenfor bare sånn kjapt-kjapt, da jeg egentlig har eksamen neste uke (3. året i medisin :cry: ). Hvis det er noe utydelig eller dårlig skrevet, så tilgi meg please. Håper dere ikke tar mine ord FOR alvorlig heller, da jeg har bare brukt mine egne metoder for å teste skjermene.....

 

Jeg ser allerede at det er flere ting jeg burde ha utdypet mye mer, men hovedpoenget er at Eizo skjermene i 15" klassen er de beste jeg har sett, og jeg vet at L367 er rett rundt hjørnet også. Denne skal være enda bedre, har jeg fått vite fra venner i Japan.

 

Når det gjelder 17" klassen, er ikke Eizo så overlegen, men likevel best helhetlig sett. Jeg bruker Hitachi skjermen nå, og jeg liker lysstyrken veldig godt, men det er bare så mye annet som ikke er så bra.... som Tom's Hardware bemerket, kan man SE skillelinjene i bildet! Og ikke i liten grad heller. Ved video kommer disse fram ganske klart, og jeg glemte ikke disse bort etter 30 sek. som TH gjorde....

 

Hvis nå bare jeg fikk det beste fra Eizo skjermen og Hitachi skjermen i EN skjerm.... det er drømmeskjermen det! :)

Lenke til kommentar

Hmm....

 

Bare så det er sagt. Hvis jeg var en PC gamer (noe som jeg ikke er), ville jeg ha holdt meg unna LCD. Det hjelper ikke at kortet viser 120 FPS hvis LCD skjermen din ikke klarer å vise en brøkdel av det. Selv om EIZO L375 var superrask, var det likevel ingen CRT hastighet.

 

Jeg bruker mest PCen til film og bildevisning, og mye surfing. Til bilde og surfing er LCD mer enn bra nok, hvis du har den rette skjermen.

 

Men til film er jeg ikke så glad i LCD heller. Jeg bruker S-video out og kobler til TVen når jeg skal se på film. Fortsatt det beste synes jeg.

 

Så se hva du har bruk for. Jeg synes LCD er must-have hvis man bruker mye tid foran skjermen og vil spare øynene, men jeg hadde ikke klart meg uten TVen i tillegg.....

Lenke til kommentar

grei test det men for all del prøv 172t er langt bedre enn 152t selm om navnet er ganske lik så tror jeg det er vesentlige forkskjeller.

eizo er nok bra,men dårlig response og kjedelig design på de syns nå jeg.

hitachi har jeg lest flere tester på flere sier som du ræva fargegjenivelse.

Også tror jeg hitachi juger om responstiden.

Lenke til kommentar

Har selv Eizo L565 og er veldig fornøyd med den. Selv opplever jeg ikke de problemene du sier i testen din. har du kjørt konfigurasjons programmet til skjermen? Det må lastes ned fra Eizo sine websider, men etter å ha kjørt det blir bildet mye bedre.

 

Selv brukes jeg skjermen til alt av spill og ser ikke noe til etterslep. Spiller alt fra Anarchy Online til Unreal Tournament 2003.

Lenke til kommentar

Hovedproblemet mitt med L565 var at fargene tenderte mot rødt, og at bildet ikke var lyssterk nok.

 

I ettertanke tror jeg at det er en viss individuell forskjell mellom hver enkel skjerm, og at mulig den skjermen jeg fikk var mer rødlig enn andre. Dette tror jeg fordi jeg har lagt merke til samme fenomen blant L365. Noen var blålig, andre var rødlig...

 

Når det gjelder lysstyrken.... vel, tror ikke noen config kjøring hjelper her...

 

Men som sagt så har jeg allerede bestilt en L565 igjen, og hvis jeg merker noen forskjell med den skjermen som kommer nå, så skal jeg si fra om det :)

Lenke til kommentar

Nå har du virkelig øddelagt for meg :( Har en 172t i bestilling men lurer nå på om jeg skal avbestille denne å velge en Eizo 565 istedet....

 

Hva ville dere valgt av Eizo 565 og 172t? Samsung skjermen har jo vunne alt av tester så jeg vill bli meget overrasket om den ikke lever opp til mine forventninger, men som sagt...Veldig usikker her nå etter å ha lest dette.

 

En liten ting jeg lurer på:

 

Jeg kan betale 5700 for 172t fra itbutikken, men da uten garanti for at den er uten døde pixler. Velger jeg å betale 700 mer fra en butikk her i nærheten blir jeg garantert at den skal være uten døde pixler. Vil dere si det er verdt å legge ut 700 for denne garantien eller skjer dette såpass sjeldent at dere ville tatt sjansen.

Lenke til kommentar

Betal 700 kr mer å få garantien. Når det gjelder Samsung skjer ikke dette bare sjeldent i det hele tatt. Dette sier jeg med tidligere erfaringer fra andre modeller enn 152/172 serien.

 

Men jeg ville uansett ikke ha valgt Samsung da... uansett hvor mange priser den har vunnet fra magasiner.

Lenke til kommentar

Keiso, har du brukt noen progs for skjermtesting? (type displaymate 2 multimediaedition)

 

skulle ha "testet" skjermen min, men finner ingen freeware progs til det (eller shareware for den saks skyld)

 

har en Hyundai, billigste 15" lcd, er godt fornøyd med den da jeg bruker mest pcen til lesing, øya mine har det mye bedre nå enn uder crt perioden.

 

den klarer ikke å vise svart og er lysere i kantene enn i midten, men man kan jo ikke forvente så mye av en skjerm som koster under halvparten av en 15" Eizo..

 

de beskyttelsesglassa til skjermen er jo helt geniale, vet du om de importeres til danmark eller sverige?

Lenke til kommentar

Jeg bruker Nokia Monitor Tester. Freeware og funker OK, både til LCD og CRT.

 

Vent ikke om besk.panelene finnes i Danmark eller Sverige, men skulle gjerne ha undersøkt litt senere. Eller i England for den saks skyld. Bedre enn å få kompiser til å sende fra Japan hele tiden....

Lenke til kommentar
Betal 700 kr mer å få garantien. Når det gjelder Samsung skjer ikke dette bare sjeldent i det hele tatt. Dette sier jeg med tidligere erfaringer fra andre modeller enn 152/172 serien.

 

Men jeg ville uansett ikke ha valgt Samsung da... uansett hvor mange priser den har vunnet fra magasiner.

 

Hvordan kan så mangen bladernettsteder ta så utrolig feil når det gjelder samsung skjermene da? Har ikke peiling på hvilken lcd skjerm jeg skal velge om jeg ikke holder fast på samsung 172t. Eizo sin 15" koster jo like mye som 172t og det blir nok for mye penger å bruke, så da er spørsmålet hvilken annen skjerm jeg skal gå for.

 

Velger nok å betale 700 kr mer da så jeg er sikkret en skjerm uten dude punkter.

 

Er det noen andre her som har erfaring fra 172t og vil si noen ord om den? Skulle gjerne hatt noen andre erfaringer fra den også før jeg eventuelt avbestiler den.

Lenke til kommentar

172T er nok en god skjerm for prisen. Det er bare det at jeg hadde så dårlig erfaring fra 152T modellen, som i utgangspunktet er den samme skjermen i en mindre format.

 

Mulig jeg var ekstra uheldig med skjermen jeg fikk, men jeg vet også at Samsung håndplukker skjermer til blader for tester....

 

Men, men, hva vet jeg.....

 

Ikke meningen å gjøre deg usikker. Hadde jeg vært deg, så hadde jeg bestilt fra et sted hvor jeg har angrerett. Man kan ikke vite for sikker før man har testet en skjerm selv. Godt mulig at du blir kjempefornøyd med 172T. Jeg er bare utrolig kresen når det gjelder alt.

 

Tror ikke du får angrerett ved kjøp hos den lokale butikken din, da det bare gjelder for kjøp ved "fjernsalg".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...