Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Intermittent no post


Anbefalte innlegg

Heisann, er litt ironisk at jeg sitter her og poster her ettersom jeg jobber på support selv, men men, slik kan det være. Situasjonen: Har byttet fra 939 til AM2 hovedkort, brukt komplett.no's AMD oppgraderingspakke som på det tidspunktet jeg kjøpte det besto av 2x1gb corsair value DDR2 DIMMs, MSI K9N-SLI (7250) hovedkort og en AMD x2 6000+ cpu. Så langt så vel. Maskinen forøvrig består av en Enermax Noisetaker 485w PSU, BFG 7800GTX 256mb videokort, 3 HDDs (1 SATA og 2 PATAs), 1 Benq DVD+/-RW sak, samt Creative Soundblaster Audigy 2 ZS. Tror det er alt :p

 

Nuvel.

 

Problemet er at maskinen vil intermittently ikke poste, samt at den intermittently vil slå seg av helt uten videre, og i samme slengen koble av en av diskene som er koblet til en SATA port. Det kan gå så mye som en dag mellom hver shutdown, eller noen minutter. Det er ikke alltid at en shutdown følges av disconnected SATA disk, kanskje en av 3-4 ganger skjer dette. Disken kommer etterhvert tilbake en av de neste gangene jeg restarter, og det er alltid samme SATA port som blir koblet fra. Disse problemene har vært der fra første stund jeg satte sammen maskinen, og jeg gikk da den logiske ruten med å koble fra absolutt alt til jeg satt tilbake med HK, PSU og CPU, alt annet koblet fra (data og strøm) og kort ute, og allikevel ingen post, ei heller noen post beeps.

 

Derimot så har jeg fått den til å poste noen ganger, og jeg *tror* dette har skjedd etter at jeg har trykket litt ekstra rundt 24-pins strømkontakten på hovedkortet. Det som er så fortærende er at kortet ikke har en eneste lampe eller LED, mens mitt gamle Abit kort hadde diagnostikk LED som var uvurderlig for slik feilsøking. Jeg har allerede bestemt meg for å krype til korset og kjøpe et nytt kort (sannsynligvis Abit igjen ettersom jeg er noenlunde bekvem med dette merket), men er det noen som har noe videre forslag til hva jeg kan gjøre videre mens jeg venter på dette, evt om det er sannsynlig at jeg bør sjekke PSU istedet? Alt av vifter går, og PLED'en lyser når power knappen trykkes inn (vilket gjør meg noe i tvil om dette dreier seg om HK tross alt), så noe strøm mottas iallefall.

 

Alle tips og forslag mottas med takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når man støter på slike "x-files"-problemer er det greit å bruke eliminasjonsmetoden - finn ut hvilke komponenter som IKKE har feil.

 

Men aller først ville jeg flashet HK med siste tilgjengelige BIOS.

Deretter ville jeg forsøkt å kjøre med en annen strømforsyning.

Lenke til kommentar

Takk for svar :)

 

BIOS har vært flashet når maskinen startet, uten hell. Strømforsyning blir jeg nok nødt til å forsøke ja, har tenkt tanken okkesom. Blir å bruke de gamle delene og bygge meg en liten testmaskin så det er forsåvidt greit om jeg kjøper en ekstra PSU, hadde bare ikke tenkt å gjøre det helt enda men er vel ikke så mange alternativer, lol. Takk igjen.

 

Når man støter på slike "x-files"-problemer er det greit å bruke eliminasjonsmetoden - finn ut hvilke komponenter som IKKE har feil.

 

Men aller først ville jeg flashet HK med siste tilgjengelige BIOS.

Deretter ville jeg forsøkt å kjøre med en annen strømforsyning.

9291740[/snapback]

Lenke til kommentar

Beklager, upresis formulering. Flashingen gikk fint (og hele oppdateringsverktøyet til MSI er bedre enn det Abit hadde tidligere iallefall, vet ikke om de har noe bedre nå), så den bruker seneste BIOS, men uten at dette har gjort noen forskjell med POST problemet.

 

Kan jo legge til at når jeg først får det til å fungere så poster den "alltid" (skjønt shutdown-problemet er der fortsatt) fram til neste gang jeg er inne i maskinen og roter. Nå sist byttet jeg CPU-kjøler fra stock til Arctic Cooling Freezer 64 Pro (GTI twin cam turbo etc) ettersom denne CPU'en i utgangspunktet går litt varmere og jeg ble lei av å høre på vifta, burde nok ha "let well enough alone" antar jeg, men men.

 

Mener du "uten hell" som i "det gikk ikke å flashe" eller "flashet, men det hjalp ikke på problemet"?

 

;)

9291779[/snapback]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...