Gå til innhold

ITAvisen: DirectX 10 allerede gammelt


FitFlex_

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
må nok vente på nye serien med skjermkort før 10.1 er støtta.

 

OpenGL er heldigvis under stor oppgradering. håper det resulterer i at fleire spillprodusenter skjønner at OpenGL er eit alternativ. Da kan også Linux folket spille.

9242739[/snapback]

 

Hvordan er det med OpenGL. Må skjermkort være kompatibel med en eventuell ny versjon? Eller er det kun software det går på?

Lenke til kommentar
Fy faen!

Microsoft kan brenne i helvette!!

Jeg har ett DX10 kort så jeg slapp å oppdatere på lenge, men hvis du må ha nytt skjermkort for hver forbanna versjon som kommer ut så kan alt bare ta seg selv!

Dette er storm i et vann glass. Jeg kan love deg at spill som vil benytte DX10.1 og vil benytte DX10, og forskjellen vil nok være forsvinnene liten for det kortet du har. Selv folk med kraftige DX9 kort vil neppe gå glipp av mye på lenge ennå. Innen den tid DX10.1 blir utbredt bruk er nok selv 8800Ultra ganske low-end.

 

Hvorfor ikek gjøre som de gjorde med DX9?

Hadde du ett DX9 kort kunne du jo kjøre alt, og DX9.0C og noe greier, vetke om det er noen store forskjeller på den og vanlig dx9, men alikevel, dette er jo fåkkings retarded.. (Sorry språket, blir bare så utrolig forbanna)

DX9 var/er nå heller ganske rotete. SM2.0, PS2.0 (Radeon 9x00), PS2.0a (GeForceFX), PS2.0b (Radeon X7/8x0), SM3.0 (GeForce 7-series, Radeaon X1xxx).

 

 

Hvis dette fortsetter og folk som skal "følge med" må bruke 4-5000 kr hver tredje måned, eler hver andre måned, så kommer jo faen ikke folk til å kjøpe skjermkort lengre.

Hver 12 måned har nå både AMD og nVidia satt seg for et "generasjons" skifte.

Lenke til kommentar

Ta det nå med ro folkens.

 

Utvikling er bra, og hvem sier at du trenger absolutt kjøre de nyeste spillene på maks innstillinger ?

 

Samtidig må en også vurdere hvor lang tid det tar å utvikle et spill, dersom ny versjon av DX kommer ut, går iallefall et år før de fleste nye spill som kommer ut er baseret på denne versjonen.

 

Etter min mening er iallefall ikke dette noe fortrinn for konsoll vs pc, med en pc har du muligheten til oppgradere med en gang noe nytt kommer ut, mens med en konsoll må du "lide" med foreldet maskinvare inntill produsentene finner ut at de har melket markedet lenge nytt og kommer ut med en ny maskin.

Lenke til kommentar

Nå må dere skjerpe dere, DX10 er ikke utdatert det har jo ikke kommet på markedet ennå uten en patch til company of heroes elelr hva det spillet heter og det kan man ikke kalle ordentlig DX10 ......

 

får det andre så er ikke DX10 det helt største først og fremst begrunna Vista, det at man må ha det heldigvis er det en måte å spille Halo2 på XP ( :dribble::dribble: )

[LINK]

 

DX10.1 har små forskejller fra DX10.0 den største er nok lyden ....

Vi før nok ikke DX10.1 spill før om 9-12månders tid så det er bare å ta det med ro ....

Lenke til kommentar
må nok vente på nye serien med skjermkort før 10.1 er støtta.

 

OpenGL er heldigvis under stor oppgradering. håper det resulterer i at fleire spillprodusenter skjønner at OpenGL er eit alternativ. Da kan også Linux folket spille.

9242739[/snapback]

 

Hvordan er det med OpenGL. Må skjermkort være kompatibel med en eventuell ny versjon? Eller er det kun software det går på?

9243313[/snapback]

 

Skjermkorta som kjem no, skal vere kompatibel med OpenGL 3.0 vertfall.

Lenke til kommentar

Dette er ingenting å bekymre seg for. Med mindre ein er av typen som _MÅ_ ha det siste og det nyaste til ei kvar tid, så gjer ein ei god investering om ein kjøper dagens 8800 GTS/GTX-kort.

 

Tingen er; teknologien vil aldri stå stille, og det er jo berre ein god ting. Så, dei har no annonsert DX 10.1, ca 9 mnd etter at DX 10 kom, og 10.1 vil framleis ikkje verte lansert på eit par månedar. Dei første korta som får støtte for 10.1 vil truleg bli lansert i November/Desember, og sann mine ord: innan prisen på DX 10.1-kort har kome ned på eit akseptabelt nivå (for oss som ikkje likar å bruke 7-8000 på eit skjermkort), vil Microsoft ha annonsert DX 10.2, og nye kort vil vere på veg som gjer dei "gamle" DX 10.1-korta utdatert. Og slik fortset sirkelen.

 

Der vil _alltid_ vere noko som er raskare og betre rett rundt hjørnet. Ein kan rett og slett ikkje tenkje på slikt dersom ein skal kjøpe hardware, for då vil ein bli sitjande fast i ein evig ventesyklus. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...