Gå til innhold

ingen framtid via Allmen ?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg lurte på hvorfor ender de fleste som har tatt allmen opp

i Kiwi,Rimi butikker..

ikke får å være frekk

eller no men,Alle jeg ser sliter med å skaffe seg enkelte jobber som de ikke får engang

 

ser at de har ingen "lys framtid"

 

 

de som har tatt <fagutdanning>(eller de som har fagbrev) klarer seg utmerket..

 

 

Hva er da vitsen med Allmen da ??når de ikke klarer seg

Endret av Sultana007
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet er vel at det er mange som tar allmenn som egentlig ikke har lyst, vilje eller karakterene til å studere seinere. Og vist man ikke skal studere så er det vel egentlig null vits i å ta allmenn. Man har bare fått en bredere kunnskapsforståelse i generelle ting. Men ikke i et spesielt yrke, som når man går yrkesfaglig. Går man allmenn er det underforstått at man skal studere videre, gjør man ikke dette så har man misforstått noe på veien. Eller man har ombestemt seg.

 

Det evige tullpratet om at alle som går allmenn ender opp på Rimi er jeg så lei av. Spør sjefen din, og hans sjef om noen år hvor han gikk. Der har du svaret ditt. Alle kan ikke bli eletrikere, mekanikere og frisører. Verden trenger alle mulige forskjellige yrker, også mennesker som tar høyere utdanning, gjerne i mer teoretiske yrker. Sånn er det bare. Men jeg er sikker på at det finnes massevis av tåplige mennesker som stryker ut av yrkesfaglig som ender opp på Rimi også. Late mennesker finnes det over alt.

Lenke til kommentar

Heisann !

 

Jeg kan jo fortelle mitt synspunkt på denne saken. Jeg har selv gått yrkesfag elektro, og valgte det egentlig av den grunn at jeg begynte å bli litt lei av vanelige fag som naturfag, norsk etc og ville prøve noe nytt. Det er tull og vås at de som går almenn havner i kassen på Rimi, for det er bare tilfelle av f.eks de som ikke klarte å fullføre videregående utdanning eller fant ut at videre utdanning ikke var noe for dem. Jeg vil også påpeke at det ikke er noe galt med butikk jobber, og det er haugevis med mennesker (med både høy og lav utdanning) som jobber innen dette yrket.

 

Vist du ser på dagens situasjon, så kan man klart se at det er mangel på yrkesarbeidere. Jeg tror dette har skjedd pga det rett og slett ikke er mange nok som velger yrkesfag, selv om de faktisk kunne tenke seg det. Jeg opplevde selv på hjemme fronten at det var en viss skeptisk tone, da jeg fortalte at jeg ville gå yrkesfag da jeg har to eldre søsken som har tatt almenn og gått videre med høyere utdanning.

 

Tenk deg slik, at vist du er motivert nok til å klare en del år til på skolen og har lyst til å fordype deg innen ett vist område, så ville jeg valgt almenn og fokusert på en eller annen ingeniør grad. Dersom du er tålig skole lei, og har lyst til å komme deg fort ut i jobb, så er yrkesfag en fin rettning for deg.

 

Tenker du på lønn, så er det til dags dato omtrent like mye penger å hente enten du velger det ene eller det andre. Jeg skjønner forresten veldig godt at det er ett vanskelig valg du står for, men bruk litt tid til å tenke over hva du vil gjøre fremmover.

 

Ønsker deg lykke til !

 

Ps; Mirann, vi lærer å skrive på yrkesfag også ;)

Lenke til kommentar

Jeg for min del holder på med høyere utdanning og har desverre merket en tone hos noen av de jeg studerer med at "De som tar høyere utdanning er bedre enn de andre".

 

Dette er selvfølgelig en helt feil holdning og faktisk helt "høl i huet".

Det eneste som har noe å si på hva man velger bør være hva man ser for seg at man vil jobbe med i fremtiden. Jeg for min del hadde satt med i kassen på Rimi umiddelbart om det var det jeg hadde hatt lyst til å jobbe med, men slik var da ikke tilfellet mitt. Dette bør også alle andre se på som grunn for å studere videre og ikke fordi de vil være sjef, tjene penger eller gå i dress på job.

 

Husk at du skal mest sannsynlig jobbe 35år med det du velger og det er ganske kipt å utdanne seg til noe man misliker da. ;)

Lenke til kommentar

Det er alltid ein del dropouts frå allmen-studieretning, men flesteparten går vidare på høgskuler og universitetet.

Dermed ser ein berre dei som droppa ut av allmen som sitter igjen i lokalmiljøet, mens dei som har gått vidare og då flytta ut av miljøet.

 

Viss eg ser på klassen min frå allmen så er det nesten ingen av dei som bur i heimeområdet, dei fleste som er igjen var folk som ikkje gjekk vidare.

Det er eit fåtall som har flytta tilbake men etter univeristets/høgskuleutdannelse.

Lenke til kommentar

Hahahha, meget bra sagt dicktator.

 

Om de som velger allmennfag har en lys fremtid er avhengig av om de vil jobbe eller ikke. Skoleleie gir seg med alt som heter skole etter endte 3 år på videregående, mens de som har lyst å utnytte allmennkompetansen de har opparbeidet seg, søker seg inn på en høgskole eller et universitet hvor de kan ta "utdanningen" til nye høyder.

 

Men det kan såklart hende man ikke kommer inn på ønsket skole, og derfor tar seg et friår for å jobbe inn litt penger.

 

Trådstarter kunne trengt litt skriveopplæring ja, men å skrive at man "iallefall lærer å skrive på almennfag" tar kaka :!:

Lenke til kommentar

Dicktator, jeg synes det er litt latterlig at en person på 18 år som ikke har fullført videregående utdanning skal begynne å uttale seg om hvem som er fremtiden, når personen ser ut til å ikke vite en dritt om utdannings muligheter.

 

Jeg skal også nevne at muligheten for å kunne studere til å bli Ingeniør ikke bare finnes ved å ta allmenn utdanning, men også er fullt mulig vist du har ett fagbrev. Det er faktisk slik at Ingeniører med fagbrev er større ønsket enn en Ingeniør med allmenn utdanning.

 

Synes kanskje du skal få litt innsyn i hva du forteller om, før du skriver om alt det idiotiske du hører rundt forbi.

 

Tror egentlig trådstarter har fått vite det han/henne lurte på i begynnelsen. Det er evig med muligheter, og det er du som bestemmer hvor langt du har lyst til å gå, ut ifra egen interesse og insatts :thumbup:

Lenke til kommentar
Åpenbart ikke. Det skal være 'allmenn' og 'i alle fall'.

9206490[/snapback]

He he. Jeg var sikkert full når jeg skrev det der. ;) Sorry! :D

9210790[/snapback]

 

Du var kanskje full da du skrev det.

9210819[/snapback]

 

Nå begynner dere å bli tåpelige...

Slutt med hakkingen, ser de ikke at han har problemer med sproget?

Lenke til kommentar
Åpenbart ikke. Det skal være 'allmenn' og 'i alle fall'.

9206490[/snapback]

He he. Jeg var sikkert full når jeg skrev det der. ;) Sorry! :D

9210790[/snapback]

 

Du var kanskje full da du skrev det.

9210819[/snapback]

Det måtte komme! :p

 

Jeg skylder på trøtthet. Har passet på en 2 åring i over 24 timer. Småbarn sover for opplysning lite! :confused::sleep:

9210881[/snapback]

 

Så du var full mens du passet ungen?

Lenke til kommentar

Vbrattla: Til tross for at du var for lat og kortsynt til å gå allmenn behøver du ikke å gjennomsyre innlegget ditt med bitterhet og ignoranse. La oss få noen enkle ting klart her: Du vil aldri ha de samme arbeidsmulighetene som jeg. En hvilken som helst åndsvak person kan ta et fagbrev og vi har nok av disse i samfunnet, derfor lav etterspørsel. Etter endt universitetutdanning på rundt 6 år vil du aldri tjene mer penger, regnet i forhold til arbeidstimer. Du vil, som de fleste andre med lav utdanning få helsemessige problemer grunnen årevis med overtid i et despreat forsøk på å forsørge en utmagret familie. Du vil begynne å angre men innser sakte at toget har gått. Du er dømt til å leve i suppa du selv valgte. Alle MODNE mennesker jeg har snakket med som har fagbrev angrer som hunder på at de ikke fikk noe som kalles utdanning, du vet det som regnes som framtid. Du er ung og dum, vent til du for familie og må begynne å mette mange mager samtidig som du må være hjemme. Med en patetisk årlønn på 350 000 og vanvittig mye overtid blir det ikke mye penger til spille men en tøff overlevelse der vinteren og dens strømpriser gir deg frysninger på mils avstand.

 

Særiøse bedrifter krever at du har universitetutdanning hvis du skal være ansatt som ingeniør. Universitetutdanningen krever de fleste allmennfagene så slutt å lur deg selv til å tro at du har en mulighet med et fagbrev. Latterlig.

Endret av dicktator
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...