Gå til innhold

Sony Ericsson P1i tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Greit, da gir jeg opp, og kryper til korset.

 

Prøvde for ca. en måned siden å ta backup av mobilen, hvorpå alt fucket seg. Jeg prøvde master reset, batterireset og SEUS - uten hell. Leverte så telefonen inn til Elkjøp. Fikk den igjen idag, hvor de hadde oppdatert softwaren, og testet den "OK".

 

Jeg har jo ikke oppdatert softwaren siden jeg kjøpte den i August 2007. Ser ut som det er kommet endel forandringer. Her er ting som jeg IKKE får til å fungere;

 

- Automatisk stor bokstav ved ny melding, etter punktum, osv ( Ja, Hovedmeny > Kontrollpanel > Enhet > Tekstregistrering > Automatisk store bokstaver, står på).

 

- Får ikke æøå ved å trykke flere ganger på hhv a, o og a.

 

- Får heller ikke bla igjennom tegn, ved å trykke flere ganger på komma, slik det gikk an før.

 

Hjeeeelp?!

Lenke til kommentar
- Automatisk stor bokstav ved ny melding, etter punktum, osv ( Ja, Hovedmeny > Kontrollpanel > Enhet > Tekstregistrering > Automatisk store bokstaver, står på).

 

- Får ikke æøå ved å trykke flere ganger på hhv a, o og a.

Det kommer an på to ting - om du skriver i et program som implementerer uiq interfacet for tekst- input (adressefeltet i opera mini, for eksempel - der får du ikke å eller ø). Ellers så må du ha "bruk ordliste" slått på, og ha norsk i en av språkene (på tekstreg - ordliste).

 

Tastelåsen er ikke mulig å kontrollere av tredjepart(finnes ingen signerte kontroller heller, slik som det gjør for å holde skjermen lyst opp), så der er alternativet å slå den av.

 

@-edvard-: nei, selv om noen lakk ut alt som var nødvendig av minne- adresser og interface, er det neppe noen på android teamet som vil legge seg ut med SE på den måten. Noen fabler om at symbian- telefoner kanskje blir laget for alle Symbian versjoner i fremtiden - men det er mer sannsynlig at selv om hardvaren er lik, lager man en rom av noe slag som er beskyttet, som bare kan boote produsentens programpakke.

 

Det som burde være mulig, da men, ville være å dedikere et område på telefonen til et alternativt OS, og så la en bootloader velge det ene eller det andre. Men ingen telefonmakere vil nok se fordelen av å gjøre noe slikt. Ei heller finnes det noen lovlige eller ulovlige alternativ tilgjengelig for Arm så langt. Tror ikke det er mye håp om at det blir noen forandring på det heller.

Lenke til kommentar
- Automatisk stor bokstav ved ny melding, etter punktum, osv ( Ja, Hovedmeny > Kontrollpanel > Enhet > Tekstregistrering > Automatisk store bokstaver, står på).

 

- Får ikke æøå ved å trykke flere ganger på hhv a, o og a.

Det kommer an på to ting - om du skriver i et program som implementerer uiq interfacet for tekst- input (adressefeltet i opera mini, for eksempel - der får du ikke å eller ø). Ellers så må du ha "bruk ordliste" slått på, og ha norsk i en av språkene (på tekstreg - ordliste).

Ordliste er slått på. Norsk som førstevalg, og US English som andrevalg. Har forsøkt å bare ha Norsk aktivert.

 

Det er snakk om vanlig SMS-skriving, dvs standard innebygde funksjonen. Ikke noe tredjeparts programvare etc.

Lenke til kommentar
Får også tegn/tall som standard "skrivespråk" når jeg skal søke blandt kontakter. Om jeg velger bokstaver, går ut av telefonboken, og går inn igjen, skriver jeg med tegn/tall igjen.

Wow. ..hvem vet - beste tipset jeg kan komme på er å klikke alt- knappen mens du står på standby skjermen, eller noe slikt..?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg bruker min P1i i arbeid, og er flittig bruker av visittkortscanneren. Her forleden fikk jeg et sært kort der kortet er i portrett (på høykant) for å lese teksten, samtidig som det var noen slagord langs den normale lengderetningen (dvs. når en holder kortet i landskap).

 

Først tenkte jeg å snu kortet og scanne, men av en eller annen grunn fikk jeg lyst til å teste ut programmet litt ekstra, så jeg holdt kortet i landskap og scannet. Jeg tror scanningen tok lengre tid enn vanlig. Utrolig nok greide prgrammet å finne den rette tekstretningen, og la alle data inn der de skulle.

 

Her må programmererne ha skryt, dette var mer enn jeg hadde forventet.

 

Et praktisk tips ved bruk: skru opp lysheten i bildet fra 50% til 75%, da leser den flere tegn korrekt enn om du har lysstyrken på 50%. Det er min erfaring etter å ha scannet noen ti-talls visittkort.

 

Jeg oppfordrer journalistene her å sjekke disse tingene for visittkortscannerfunksjonen på alle profftelefonene.

Lenke til kommentar

Yes.. Nå har jeg fått et problem med P1i'en min som jeg ikke aner hva jeg skal gjøre med. Håper noen her kan hjelpe meg så jeg slipper mange uker med service og krangling om garantier.

 

Problemet er at telefonen min har sluttet å motta SMS. For å kunne motta SMS må jeg skru telefonen av og på, som som kjent tar en stund med SE P1i. Da ramler alle meldingene jeg skulle ha mottatt inn på en gang. Det har egentlig kommet helt ut av det blå, plutselig en dag sluttet den helt å motta meldinger, så jeg tror ikke det er noe jeg har endret på.

Prøver jeg sim-kortet mitt i en annen telefon, fungerer alt som det skal.

 

Hvis noen har noen tips mottas de med takk! :)

 

Edit: Etter å ha søkt litt her på forumet, ser jeg mange har slitt med samme problemet på andre telefoner. One Call lovet visstnok å jobbe på spreng for å løse problemet. Dette er flere mnd. siden. Har sendt en mail til One Call nå, og håper på et raskt og greit svar.

Endret av X0r
Lenke til kommentar

..har hørt at det skjer noe med innboksen når det kommer inn flere enn omtrent 300 meldinger, og at det rettet seg etter litt sletting.... - har ikke sett dette selv, men det er mulig det er et problem med måten beskjedene lagres på. Alle meldingene blir lagret i enkelte filer, så hvis for eksempel sms- modulen krever en slags oppdatering før innboksen kan ta i mot meldinger, og det tar for lang tid til modulen svarer - så ser kanskje ikke nettverket at telefonen er klar for å ta imot beskjeder. ..Kan tenkes at det bare skjer hos noen leverandører, i spesielle situasjoner (når nettverket har et spesiellt oppsett).. og jeg tror SE var klar over at endel hadde problemet. Rådet de hadde var å flashe om telefonen, tydeligvis - men jeg vet ikke om noe ble gjort i den siste oppdateringen (eller om det samme skjer på andre uiq- telefoner). Blir interessant å høre hva onecall support sier, ihvertfall.

Lenke til kommentar

Hei

Jeg har hatt min P1i i et år nå og den funker helt greit, også med mer enn 300 meldinger. Det eneste som iriterer er at skjermen skal blinke 3-5 ganger for å vise en sms. Jeg har aldri oppdatert programvare, hadde tenkt å gjøre det, men så var det noen meldinger her som ikke gjorde det særlig fristende. Så altså spørsmålet er: blir det noe bedre med å oppdatere? Jeg har nå R9J005, CDA 162024/92 R5A (hva nå dette betyr).

Et sted i denne tråden er det tipset om at batteriet varer lenger hvis 3G koples ut. Det kan jeg underskrive, med 3G måtte jeg lade hver dag, nå går det 3-6 dager mellom hver lading.

Lenke til kommentar

Vel, de har ikke blitt kvitt blinkingen på den siste firmware- versjonen. Og det er den samme ubrukelige sløsingen med lesing og skriving gjennom hele meldingsprogrammet. Så hvis du ikke ser etter en fiks for spesielle problemer (noen heng i telefonverktøyet i spesielle situasjoner, prioritet i meldingsvarsler, noe bedre folder- funksjoner, sånne ting), så kan du sikkert vente på den neste firmwaren. Der alt blir fikset..

 

Btw - Opera 9.5 betaen er ute for UIQ (128MiB versjonene.. g900/700, p1, w960). Gå til http://www.opera.com/products/mobile/download/ og last ned.. Storslått overveldethet, det her..

Lenke til kommentar

@Nipsen - Tusen takk for godt svar på mitt tidligere spørsmål! :)

 

Men jeg har et lite problem.. Jeg klarer ikke installere noen ting på mobilen lengre. Jeg får beskjed

om at "Installeringsfilen er ødelagt". Jeg har mer enn nok ledig plass både internt og på minnekortet,

så det er nok ikke der problemet ligger.

 

Jeg bestemte meg derfor for å ta en backup av notater, kalender, kontakter, innstillinger og multimedia. Selvfølgelig funket ikke det heller. Midt inne i prosessen stopper det opp, og PC'en får ikke kontakt med telefonen.

 

Noen som kan hjelpe? :)

Lenke til kommentar
Noen som kan hjelpe? :)

"Installasjonsfilen er ødelagt" dukker tydeligvis opp enten når filene er lastet over og det faktisk er feil på dem, eller når et eller annet komponent i oppsettet installasjonsrutinene avhenger av får problemer. Har ikke sett dette så veldig ofte, men det er mulig at noe slikt kanskje kan skje hvis du legger inn install- hacken, eller et annet program som skriver i systemet, på en tidlig firmware (ikke fordi den firmwaren fungerer dårlig, men fordi det er andre navn og vedlikeholdsrutiner noen steder, for eksempel i installasjonsprogrammet når det velger unike IDer internt..).

 

Backup - ingen får backup programmet til å funke skikkelig. Så prøv å ta backup av kontaktene og kalenderen manuelt (mer -> kalender/kontakt- behandling -> sikkerhetskopier - det legger en backup på minnepinnen). Eller bruk MyPhoneExplorer, som støtter symbian- fonene ganske bra nå.

 

 

Finnes det en mobil utgave av widgeten "Trafikanten"?

Ares sier det går an å installere widgeten i Opera, så finne widget- fila i bruker- katalogen, og forandre endelsen til .wgt - og bare installere den på mobilen. Tipper at mange av widgetene vil virke like bra på mobilen, siden det bare er generelle elementer de beskriver, ikke hvordan de skal se ut spesifikt, osv.

 

Usannsynlig stilig er det uansett :D (Og jeg håper folk forstår hvorfor Apple- widgets spesiellt laget til bruk kun på Ifon ikke er så staselig nå)

 

(P.S. Propaganda: Opera mobile 9.5 på UIQ vil ikke ha samme sikkerhetsrisikoer i samme kategori som en desktop- browser i Windows. Siden det for eksempel ikke er satt opp slik at det er mulig for et program å få tilgang til områder der andre programmer er installert. Med andre ord kan ikke Opera installere et program av seg selv gjennom en eller annen magisk kommando, eller bruke en kontroll for å aksessere data programmet ikke har noe med å gjøre.)

Lenke til kommentar
Finnes det en mobil utgave av widgeten "Trafikanten"?

Ares sier det går an å installere widgeten i Opera, så finne widget- fila i bruker- katalogen, og forandre endelsen til .wgt - og bare installere den på mobilen. Tipper at mange av widgetene vil virke like bra på mobilen, siden det bare er generelle elementer de beskriver, ikke hvordan de skal se ut spesifikt, osv.

 

Du hadde så rett så rett.

I Vista er banen: C:\Users\"Username"\AppData\Roaming\Opera\Opera\profile\widgets

 

Fungerte utmerket, brukte ca 17 kB på sjekk av busstider hos meg.

Lenke til kommentar
"Installasjonsfilen er ødelagt" dukker tydeligvis opp enten når filene er lastet over og det faktisk er feil på dem, eller når et eller annet komponent i oppsettet installasjonsrutinene avhenger av får problemer. Har ikke sett dette så veldig ofte, men det er mulig at noe slikt kanskje kan skje hvis du legger inn install- hacken, eller et annet program som skriver i systemet, på en tidlig firmware (ikke fordi den firmwaren fungerer dårlig, men fordi det er andre navn og vedlikeholdsrutiner noen steder, for eksempel i installasjonsprogrammet når det velger unike IDer internt..).

 

Jeg har i hvert fall ikke lagt inn noen install- hack :) Men det er faktisk noen programmer jeg ikke får avinstallert heller fordi "Installasjonsfilen er ødelagt"... Tror dere ting løser seg hvis jeg nullstiller alt?

 

Forresten: Takk for tipset om MyPhoneExplorer, funker knallbra :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...