Gå til innhold

IKT Servicefag, hva går det ut på?


salah

Anbefalte innlegg

Sliter litt med å finne ut av dette, hva går det ut på? Vet det er data, men hva er forskjellen mellom Servicefag og Driftsfag?

 

Dessuten, kan noen forklare litt dypere og mer detaljert om hva vi går gjennom?

 

En pensum eller læreplan for dette faget ville vært helt toppers.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

IKT-servicefag er det nye navnet på IKT-driftsfag. Tanken er å vinkle utdannelsen mer i retning service, men etter det jeg har lest er forskjellene i pensum ganske små.

 

I Hardware.no begynner 5. lærling i rekken i neste uke. Alle disse har gått IKT-driftsfag. Selv om det neste år blir IKT-servicefag-kandidater vil vi likevel fortsette med lærlingeordningen.

Lenke til kommentar

Jeg har gått på Ikt driftsfag, ved horten vgs.. Det er noe av det dårligste jeg har vært med på!

Vi fikk oppgaver læreren ikke klarte, og for det meste satt klassen og spilte.

 

Eneste grunnen til at jeg var der var forde jeg ville få lærlingplass.

 

Jeg har hørt om andre steder der det har vært bra, men i horten var det ikke bra!

 

Får håpe du er heldigere en det jeg var! for det der under jeg ingen som liker og holde på med data og lære ting... :no:

 

good luck :p

Endret av fredah
Lenke til kommentar

Jeg begynner på IKT på Rælingen VGS nå på mandag. Etter å ha hospitert på Strømmen VGS i slutten av forrige skole-år må jeg si at det er en relativt slapp utdanning. Det meste av læreplanen er ting man lærer etter å ha hengt her på forumet siden 2003( :p ), og det jeg ikke kan er ting som få/ingen bruker (Access FFS!). Men skal bli digg å endelig komme inn på en linje hvor faget interesserer meg. Og, om kommentarene på "Skilllza" mine jeg fikk av elevene på Strømmen stemmer kan det hende jeg blir hjelpelærer :yes:

Mitt liv i den øvre karakter-skalaen er i hvert fall garantert.

Endret av Tordenflesk
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei du. Jeg har begynt på IKT servicefag i år.

Er desverre mange som enten tar faget for å sitte å spille eller bare tar det som 'en siste utvei'... Mange i klassen som har gått flere grunnkurs og noen andre år. Også noen som bruker det som en overgang til påbyggning (fordi almen var for hardt etc.)

Så det er ca bare halve klassen som faktisk er innterisert i faget... ødlegger jo litt for alle andre det.

nå har jeg bare gått 2uker der, men det vi har blitt fortalt så langt er at vi skal bla annet lære dette:

Formatere harddisker, Partisjonere (dele inn i 2eller mer), innstalle windows, Ghoste (innstalere samme programvare på mange pc).. hvis du er innterisert så kan jeg sende deg et kort sammendrag av pensum.

 

Lærere har sagt at vi ikke kommer til å bli noen xperter etter dette året. også pga alle bedrifter bruker forskjellige metoder til ting.. og vi kan ikke få tid til å lære om mange.

Så langt har vi formatert og partisjonert og installert windows.

Vi har også lært om bit byte kb mb gb.. Eternet, CPU, hvordan pc'n funker.. bios har vi vært inne på. bootstrap, POST. historie. hvordan nett fungere med servere.

 

Jeg lurer nå på om jeg skal gå ut i læra eller studere videre innenfor ikt etter året er ferdig jeg da.

 

Hilsen

Øystein

Lenke til kommentar

Eragon: Ser ut som d har vært heldig. Så langt har vi ikke gjort annet enn å installere Steam, WoW og Firefox med TOR. Vi har "lært" å lage nettverks-kabel(noe ingen brydde seg det fjott om tydeligvis). Vi har blitt fortalt at "programmering-kurset" består av å holde kurs i Open Office for pensjonister, reparere/bygge PC'r og å såvidt lære å flytte objekter i VB("lare å flytte bilen når vi trikke på knappe da" sa læreren :roll: ). Det er visst også viktig at vi som skal bli tech-folk lærer oss å sette opp tabeller i Word, for det er det blitt satt opp omtrent halv-parten av IKT-timene til hos oss.

Ser ut som om jeg må lære meg ting som trengs i arbeidslivet på fritiden, for der kommer jeg faen ikke til å lære stort.

Endret av Tordenflesk
Lenke til kommentar

Har vært igjennom ikt-drift og 2 år som lærling og er i dag fast ansatt. Tro meg, de kjedelige tabellene i word kan du få mye bruk for ;) Alt kommer an på hvilken jobb du får, men hvis du kun satser på fagbrev etter 2 år som lærling, har du ikke stort å stille med, så en skikkelig "high-tech" stilling kan du nok se laaaangt etter.

 

I såfall må man jobbe seg oppover, og da må man begynne på bunnen. Whatever that means....

 

Som jeg nevnte i en tidligere post her. Læreplanen for ikt-servicefag (og forrige års ikt-driftsfag) er veldig overfladisk. Den beste egenskapen du kan ha er evnen til å sette deg inn i nye ting, for dette vil du trenge når du kommer ut i lære. Skal du komme langt med bare fagbrevet, begynn tidlig med å sette opp managed switcher, konfigurere forskjellige servertjenester osv. Kan du slikt etter et år på IKT, er du høyaktuell som lærlingekandidat! Det værste jeg ser på lærlingeplassintervjuer er de som kommer rett fra ikt-drift og er sååå kry for at de har bygd og overklokket sin egen pc, og når vi nevner ordet "domene" så svarer de med at det er noe dritt....

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

Det er det spennende vi har gjort. Vi har drevet masssse med powerpoint også, kjedelig..

Idag har vi virksomhetstøtte. Så vi har hatt MASSE powerpoint oppgaver og nå skal vi innstallere win xp 2003 på den andre partisjonen så nå må jeg nesten følge med.

Endret av Eragon
Lenke til kommentar

Etter IKT kan du kun bli lærling evt. gå et ekstra år og kun være lærling i et år. Det er ikke så ille å være lærling. Du får tross alt betalt for å lære.

For å gå på uni trenger du kun allmennfaglig studiekompetanse, noe du fikk ved å gå påbygning. Hva fikk deg til å begynne på et nytt andre-år som du ikke interesserer deg for?

Jeg hadde vært på andre-året på høyskole jeg hadde det ikke vært for at jeg gjorde det så elendig på påbygning. :shrug:

Endret av Tordenflesk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...