Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

er red bull HELT ulovelig i norge?


ecko

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+142
Koffeinnivået i Red Bull er så høyt at den klassifiseres som legemiddel. Du må derfor se på reglene for innførsel av legemidler.

9164804[/snapback]

Hvor finner vi de hen?

Lenke til kommentar
Norsk Battery inneholder ca 150 mg Koffein pr. 100 ml

 

Battery fra f.eks: Sverige inneholder 320 mg Koffein pr. 100 ml

9167265[/snapback]

 

 

Jeg har lest at en boks med redbull tilsvarer 30 kaffekopper, mens 3 bokser Battery tilsvarer halvannen kopp kaffe, som er endel mindre, ja :yes:

Lenke til kommentar

http://www.toll.no/templates_TAD/CircularL...r.aspx?id=75335

 

"Ved innførsel av Red Bull, fra for eksempel Sverige eller et annet EØS-land er betingelsen at det er lovlig innkjøpt, og at mengden ikke overstiger et ”rimelig kvantum”.

Når det gjelder legemidler generelt kan man gå ut fra en standard dosering, men det er ikke så enkelt i dette tilfellet. Taurin brukes knapt som legemiddel i Norge. Rene koffeintabletter er i dag reseptbelagt. De rekvireres sjelden av lege. Mer vanlig er koffein brukt som ett av flere virkestoff i smertestillende tablettpreparater. Da er dosen 50mg – 100mg per tablett som doseres inntil 4 ganger daglig.

Når det gjelder mengde må man ikke bare fokusere på mengden av koffein, men også se på bestemmelsen om ”rimelig kvantum”. Det er ikke vanlig å forskrive koffein til daglig bruk om lengre tid.

 

Statens Helsetilsyn har på bakgrunn av ovennevnte vurdert at innførsel tilsvarende 1 stk. enhet (boks) Red Bull per dag kan aksepteres. Videre at et årsforbruk skal tilsvare inntil 400 stk. enheter/bokser."

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 2 måneder senere...
Noen som vet om det går an og kjøpe Red Bull på internett som sender til norge?

Som jeg skrev lengre opp. Nei, du får ikke sendt red bull til norge via nettet, du kan føre det over grensen selv. Men du kan ikke bestille det og få det sendt i posten. (Ps : De sender nok til norge, men det blir stoppet i tollen.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...