Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg er på leting etter en bra bok eller lignende som ta for seg NASM x86 på linux. Begynte å lese på denne boka: http://www.drpaulcarter.com/pcasm/

Det jeg synes er problemet med den boka er at eksemplene som blir vist er alt for avanserte (ja, jeg vet at assembly er vanskelig). Altså, jeg skjønner mye av tankegangen i eksemplene forfatteren bruker, men det er en del av koden som han ikke forklarer pluss at han har laget masse "moduler" i C og NASM som linkes sammen med eksemplene. F.eks. bruker han funksjoner i C for å skrive ut ting på skjermen osv. Dette lager bare krøll oppi hodet mitt :ermm:

 

Ser at det ikke er så aktivt på dette forumet for tiden, men håper noen kan komme med noen tips :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei!

 

Veldig lenge siden jeg har drevet med assembler, husker jeg leste The Art of Assembly Language Programming.

 

Han bruker pascal, noe jeg også gjorde på den tiden, men assembler koden er det samme.

 

Jeg skal se om jeg husker eller finner noe mer :)

9016143[/snapback]

 

Problemet med AoA er at den bruker en såkalt high level assembler som bruker en del makroer osv. som gjør det lettere å skrive kode. Dette gjør at man ikke lærer assemblyspråket skikkelig.

Lenke til kommentar

Takk for svar! visste om AoA og har lest litt på den, men fant ut at det ikke passet meg helt.

 

Et lite spørsmål: Siden jeg bruker linux, må jeg se etter spesielle bøker som er basert på linux eller fungerer språket omtrent likt i alle operativsystemene?

Lenke til kommentar

Som staalezh sier så må du nok lese en bok som omhandler assembly i henhold til Linux. Selve assemblyspråket er jo likt uansett (det er prosessoravhengig), men å bruke det er noe annet, og krever at du kan systemkallene til operativsystemet. AoA fins i Linux- og Windows-versjon, men som sagt lærer du egentlig ikke assembly av den.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
  • 2 måneder senere...

NASM er helt grei assembler det (kan også være verdt å sjekke YASM)

 

Men uansett har jeg en god bok som baserer seg på NASM+Linux som fikk en god kritikk på amazon.com (jeg kjøper bøker når USD ligger på ca. 5.3-5.6, hehe :p er bøker på billigsalg det)

 

Boken heter "Guide to Assembly Language Programming in Linux", og er som sagt en guide til assembly. Må vel kanskje oppgradere til en mer avansert bok etterhvert.

 

Den tar opp temaer som binær-teknikk, systemkall(Linux) og asm generelt, skulle jeg klage på noe er at boken bruker et HELT kapitell på hvordan man installerer FC3 som jeg ser på som bare tullete å bruke opp sidetall på denne måten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...