Gå til innhold

Atlético Madrid - Campeones de Liga!


Larsemão

Anbefalte innlegg

Club Atlético de Madrid, S.A.D.
Tråden for oss som følger Atlético i Primera Division!

Campeones de Liga!

Atl%E9tico-Madrid.png

Dette er en spansk fotballklubb, og er Spanias tredje beste gjennom tidene, kun slått av storhetene Real Madrid og Barcelona.

Atlético er historisk sett arbeiderklassens lag i Madrid og byderbyene mot Real Madrid er alltid dramatiske.

Håper det er flere som følger Atlético her på forumet, så vi kan få en litt aktiv tråd med diskusjoner rundt dette fantastiske laget!

Litt historie:

Los Colchoneros - madrassmakerne
Klubben ble grunnlagt 26. april 1903 av tre baskiske studenter bosatt i Madrid. Grunnleggerne, Gortazar, Aztorcha og Abdon, så på klubben som en gren av Athletic Bilbao, og døpte den Athletic Club de Madrid. I 1904 kom dessuten avhoppere fra Madrid CF til klubben. Athletic Club de Madrid spilte til å begynne med i blått og hvitt lik moderklubben fra Bilbao, men hadde innen 1911 skiftet til dagens farger. Grunnen til dette er ukjent, men en teori går ut på at rød- og hvitstripede drakter var de billigste å lage, grunnet at stoffet var det samme som ble brukt i madrassproduksjon. Reststoffet ble så sydd om til fotballskjorter. Selv om både Athletic Bilbao og Athletic Madrid startet i blå- og hvitstripede drakter, tvang oppdagelsen av en billigere løsning dem til å skifte farge. Athletic Madrid var først ute med denne løsningen, og ble da kjent under kallenavnet Los Colchoneros (madrassmakerne).

I 1923 ble klubben uavhengig av Athletic Bilbao, og hadde innen 1928 bygd sitt første stadion, Metropolitano. I 1928 var klubben dessuten med på å grunnlegge La Liga.

I 1939 ble Athletic Madrid slått sammen med Zaragozaklubben Avacion Nacional, og skiftet navn til Athletic Aviacion de Madrid. Avacion Nacional var blitt startet samme året av medlemmer av det spanske flyvåpnet, og var blitt lovet en plass i Primera División for 1939/40-sesongen, for senere å bli nektet dette av det spanske fotballforbundet. Som et kompromiss ble klubben slått sammen med Athletic, som hadde mistet 8 av sine spillere i den spanske borgerkrigen. Den nye klubben ble tildelt en plass i Primera División på bekostning av Real Oviedo, som hadde fått sin hjemmebane ødelagt under borgerkrigen. Klubben vant serien både dette året, og forsvarte tittelen året etter.

I 1941 forbød Franco lag å bruke utenlandske klubbnavn, og dette førte til at Atlethic Aviacion skiftet navn til Atlético Aviacion de Madrid. I 1947 bestemte klubben seg for å droppe den militære forbindelsen til navnet, og skiftet til sitt nåværende navn, Club Atlético de Madrid.

Atlético vant sin første cupfinale i 1960, med 3-1 seier over byrival Real Madrid, som hadde storheter som di Stéfano, Puskás, Kopa og Gento på laget. Året etter gjentok Atlético bedriften. Klubben åpnet sin nåværende hjemmebane, Vicente Calderón i 1966, oppkalt etter den daværende presidenten i klubben. 60- og 70-årene var alt i alt de mest suksessfulle tiårene i klubbens historie, og Atlético tok serietittelen i 1966, 1970, 1973 og 1977, ofte i kamp med byrival Real Madrid. Atlético nådde også Europacupfinalen i 1974, men tapte etter omspill mot Bayern München. I 1965 ble de dessuten det første laget på åtte år som klarte å slå Real Madrid på Santiago Bernabéu (Det ble sølv etter Real dette året).

Nyere år
Atlético Madrids beste sesong kom i 1996 da de tok the double for første gang i klubbens historie. I 2000 rykket klubben ned til Segunda División, og ble der i to sesonger, før den igjen ble klar for den øverste ligaen.

 

Etter Diego Simeone tok over roret, har klubben nådd nye høyder og stabilisert seg som en toppklubb nasjonalt og internasjonalt.

 


Meritter:

- 10 Ligatitler: '40, '41, '50, '51, '66, '70, '73, '77, '96, '14

- 10 spanske cuptitler: '60, '61, '65, '72, '76, '85, '91, '92, '96, '13

- 2xSupercupen: '85, '14

- 2xEuropa League titler: '10, '12

- Europeisk Cupvinnercuptittel: '62

- Tapende finalist i Champions League: '74, '14
- Tapende finalist i Europacupen: '74 (mot Bayern München)



Fakta:

Liga: Spansk Primera División
Hjemmebane: Vicente Calderón (Kapasitet: 54 851)
Kallenavn: Los Colchoneros, Los Rojiblancos, Indios, El Pupas
Hovedtrener: Diego Simeone
Styreleder: Enrique Cerezo Torres
Grunnlagt: 26. april 1903
Kaptein: Gabi



Spillerstall 14/15:


Keepere:
1 Miguel Ángel Moyá
13 Jan Oblak
Forsvarsspillere:
2 Diego Godín
3 Guilherme Siqueira

15 Cristian Ansaldi (lån)
18 Jesus Gamez

20 Juanfran
23 Miranda
24 José Giménez
Midtbanespillere:

4 Mario Suarez
5 Tiago
6 Koke
8 Raúl García
10 Arda Turan
14 Gabi ©
17 Saúl
21 Cristian Rodriguez
Angrepsspillere:
7 Antoine Griezmann
9 Mario Mandzukic

11 Raúl Jiménez
22 Alessio Cerci
27 Héctor

 

Antatt beste 11'er:

Moyá

Juanfran - Miranda - Godín - Siqueira

Raúl García - Gabi - Tiago - Koke


Raúl Jiménez - Mandzukic

20140810f.jpg

DISKUTÉR
Alltid gøy å ha noen å diskutere Atlético Madrid med.


// Trådstarter ble forøvrig endret 19/01/10, pga lite aktivitet fra forrige trådstarter.

Endret av Larsemão
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Må lage en tråd for denne Madrid klubben. De solgte Fernando Torres til Liverpool. De kjøpte Luis Garcia fra Liverpool. Diego Forlan har blitt hentet som erstatter for Torres. Samtidig ryktes det også at Juan Roma Riquelme er på vei til klubben.

De har også en av spansk fotballs største talenter i Sergio Aguero.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...
De har også en av spansk fotballs største talenter i Sergio Aguero.

8987818[/snapback]

Åja, var det ikke han Rafa snuset litt på for et par sesonger siden?

8995980[/snapback]

 

Det var senest forrige sommer. Da gikk han til Atletico Madrid. Han uttalte selv at han ville helst spille for Liverpool siden det var favorittlaget hans. Kanskje vi får se ham i klubben vår om noen år.

Lenke til kommentar
José Antonio Reyes --> Atlético Madrid. Prisen skal ligge på £8.1m. :) Ønsker Reyes lykke til i sin nye klubb. Lurer på hvordan fansen tar i mot mannen som sikret erkerivalen seriegullet.

9176387[/snapback]

 

Hehe, nå var han aldri Real sin eiendom. Jeg skjønner nok at ikke alle er positive siden han ga dem ligagull. Uansett tror nok nok i AM fansen tenker så altfor mye på det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...