Gå til innhold

Ditt kjæledyr - bildetråd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette er mitt bidrag i "Foto-dugnad #11: Jul/nyttår 2008 - et foto-essay" i akambiten av forumet, poster den her siden det er en liten dyrehistorie:

 

Introduksjon

Hei! Eller rettere sagt, voff voff! Jeg heter Virma, og er en strihåret Vorstehhund. Idag skal jeg fortelle om en av mine favorittfritidssysler; den evige kattejakten. Dette er noe av det jeg er født til å gjøre, og det egner seg bra nå som det er mørkt og kaldt ute. Jeg har dette i blodet, men min strenge eier lar meg ikke gå for nære katten. Ja, det er husets katt jeg jakter, hun heter Frøya. Hun er borskjemt! Maten hennes står framme hele tiden og hun får lov til å ligge i sofaen.

post-58847-1230852685_thumb.jpg

17:07

Jeg har nettopp spist, og er tilbake på vaktposten. For ett par timer siden observerte jeg Frøya på vei ut, jeg antar at hun er ute enda. Hun er heldig når hun er ute, får lov til å gå fritt.

post-58847-1230852688_thumb.jpg

17:32

Fremdeles står jeg her. Jeg passer på gjennom dette vinduet, men de lurer ikke meg. Slipper Frøya inn gjennom verandaen så hører jeg når de åpner døren bak meg.

post-58847-1230852695_thumb.jpg

17:48

Ojsann, der ble jeg fersket! Eieren min liker ikke at jeg tar Frøya sin mat, selv om han var oppe på loftet hørte han meg. Det er urettferdig, Frøya får jo tilogmed mat som smaker bedre!

post-58847-1230852698_thumb.jpg

17:53

Neimen, se hvem som kommer her. Jeg blir så glad at jeg løper i ring.

post-58847-1230852703_thumb.jpg

17:55

Frøya! Vær grei! Tungen din er ekkel og ru. La bartene mine være i fred.

post-58847-1230852710_thumb.jpg

17:56

Livet er jaggu urettferdig, når Frøya endelig kom inn så får hun lov til å gjemme seg bak en lukket dør og nyte maten sin alene. I timesvis ventet jeg, bare for 3 minutter kos. Ikke enkelt å være hund. Den fine kurven min er også plassert slik at jeg ikke ser døren, jeg må nøye meg med teppenet.

post-58847-1230851980_thumb.jpg

Epilog:

Virma er kattegal, og slik holder hun på hele dagen om hun får lov. Det å få hentet katten inn i stua er for henne en mye større belønning enn enhver godbit. Hun snur om vi skal gå tur og hun ser katten. Hun klarer ikke engang å spise uten å sjekke vinduet ved døren flere ganger. Dette er ett lite utsnitt av nyttårskveldens kattejakt, som endte i stuen ved midnatt, rakettene var så skumle at i noen minutter var katten glemt. Ett kvarter senere og det var igjen jakt. Ikke enkelt å være kattegal hund. Idet jeg skriver denne epilogen hører jeg at hun igjen har listet seg inn på badet og spist av den forbudte maten.

Endret av jzono1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...
Vanvittig flott hund, Enonata. Noen ganger er man veldig heldig med blandinger, selv om jeg ikke vet noe om gemytt eller noe annet.

 

Vil du si at hun er nærmest Schäfer eller Malamute?

 

Tusen takk!

 

Hun er veldig rolig og bedagelig av seg, hun blir lett "usyneslig" inne, vil helst bare ligge under bordet eller på senga si og slappe av med lekene sine. Får noen kick inni mellom slik at hun plutselig kan hoppe og sprette litt rundt og kaste lekene rundt seg, men det er ikke ofte det heller egentlig.

Veldig glad i mennesker, både store og små.

Elsker katter, hadde hun fått lov kunne hun nok ligget i flere timer og vasket på katta.

Hunder derimot er hun blitt litt skeptisk til, noen går hun kjempe fint sammen med mens andre så flipper hun helt ut.

Det som gjorde til dette var en Rottis i nabolaget som gikk rett på henne(Rottisen løs og Shira var i bånd), dette skjedde 2! ganger i løpet av veldig kort tid(iflg eier er det dyremishandling å bruke bånd selv om h*n har null nada kontroll på hunden sin). Og nei, Shira gjorde ikke noe som kunne gjøre til at den andre gikk på, hun sto bare i grøfta å snuste og plutselig kommer denne hunden i full fart! Både jeg og Shira ble helt satt ut, ble så forskrekket, fikk ikke med meg at den kom eller noe, den bare plutselig var der.

Det går fremover og hun er ikke like redd lenger når vi møter andre hunder, men hun er fremdeles veldig skeptisk og kommer fremmede hunder for nærme så har hun en tendens til å oppfører hun seg som en tulling...

 

Hun er absolutt ingen vakt hund, eneste hun ville prøvd å stoppe noen på er at de ikke ville få sluppet ut igjen før hun hadde syntes hun hadde fått nok kos.

Har hatt henne med på gård og på setera og det er ingen tegn på å ville gjete, enda det var både kuer og sauer der.

 

Jeg synes hun er en herlig "liten" frøken, selv om hun også kan være litt krevende.

Hun er en stor hund med mye krefter og jeg er ikke så stor så det er godt hun er lydig, ellers hadde det ikke gått.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...