Gå til innhold

Forslag til ryggøvelser


Anbefalte innlegg

Skal inn i militæret i slutten av juli, og har funnet ut at jeg kan ha behov for å trene opp ryggen et par hakk. Skal også begynne å trene kondisjon (har ikke trent kondisjon på over et år), så ser for meg at jeg trener kondisjon 2 ganger i uka og styrketrening 1 gang i uka. Så da lurer jeg på om noen har et par gode forslag til øvelser for å trene rygg, slik at sjansen for belastningsskader minker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du tilgang på treningsstudio er markløft kongen over alle ryggøvelser. Kombiner med stangroing (evt. hantelroing) og chins eller nedtrekk. Vær forsiktig i starten og fokuser på teknikk spesielt i markløft og stangroing. Pass på å ikke krumme ryggen.

 

BBDeadlift.gif

Markløft

 

BBBentoverRow.gif

Stangroing

 

DBBentoverRow.gif

Hantelroing

 

ASChinUp.gif

Chins

 

CBPulldownFront.gif

Nedtrekk

 

Men hvorfor bare trene rygg? Du har ingenting å tape på å trene resten av kroppen også. Det tar ikke lang tid, og du får mye igjen for det. Ville ordnet ett program der du går gjennom alle muskelgruppene 2-3 ganger i uken til å begynne med. Om du gjør det, samtidig som du spiser bra (og NOK) kan jeg garantere av du får resultater.

Endret av cptjack
Lenke til kommentar

Vel, er ikke snakk om å bygge her, skal bare forsterke ryggen litt slik jeg har mindre sjans for å få belastningsskader. Trener selvsagt resten av kroppen også (har trent i studio i snart 1 år nå), men har ikke prioritert rygg så veldig mye. Dessuten skal det som sagt trenes kondisjon 2 ganger i uken (siden det er her jeg virkelig sliter), dermed blir det bare tid til styrketrening én gang i uken :).

Lenke til kommentar
Et lite off topic spørsmål: Hvorfor i huleste gjør han fyren roing fra bakken? Det er jo ikke nødvendig å gå så langt ned?

8833841[/snapback]

 

Jeg går iallfall helt ned med stanga, altså etter en rep så rører stanga bakken og blir dødvekt før jeg drar den opp igjen. Synes dette er mye tyngre og tar bedre.

 

Bortsett fra det, så tar jo han fyren på bildene kun en rep som går i loop. Så det ser ut som han går helt ned med stanga før neste rep, men det er ikke tilfelle. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...