Gå til innhold

Motor kom under vann i høst, er det håp for den?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis den ikke var igang kan det være den kan reddes, men vanligvis bør man få åpnet motoren og få ut vannet så fort som mulig etter noe sånt.

 

Hvis den går rundt har du sannsynligvis ikke fått vann inn i motoren (da ruster den fast). Da er det forgasser og det elektriske som sannsynligvis har fått korrosjonskader og ikke virker som det skal, da er det litt håp. Du kan sjekke om du får gnist i pluggene, gjør du det er det et forgasser-/drivstoffproblem som sannsynligvis lar seg løse.

 

Hvis motoren er relativt ny kan det være greit å få noen til å se på den først, men jeg ville ikke brukt mye penger på det, spesielt ikke om den er gammel.

Lenke til kommentar

Det er en yamaha 2 takter 40 hk. fra rundt 2003. Men grunnen til at båten sank i fjor høst var at selvlensesystemet på båten, en With 480, like gammel som motoren, streiket. Vann kom inn i rommet bak, og dette vannet gikk videre inn i skroget gjennom hullet der bensin/strømledningen går igjennom. Dette førte til at båten ble for baktung og begynnte å ta inn vann bak hvor motoren står, og førte til at den sank. Er det håp å få noen erstatning fra With eller forsikring?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg tar meg friheten til å gjenta et ubesvart spørsmål lengre oppe: Er det mulig å få noen form for erstaning fra With eller forsikring når båten sank? Har beskrevet grunnen til at den sang lengre oppe, men i korte trekk var det feil med selvlensingen og båten tok inn vann i skrogret som førte til at den sank og motoren ble ødelagt.

 

Setter stor pris på svar! :)

Lenke til kommentar

Det som var feilen med selvlensingen, var at rommet bak hvor bensintanken ol. tok inn vann, lokket var altså ikke tett. Dette vannet gikk så videre inn i skroget igjennom hullet hvor bensinslangen og ledningene til batteriet går ut av rommet og til plassene sine for å si det sånn. Dermed ble skroget fylt med vann, og til slutt ble båten så baktung at den begynte å ta inn vann bak hvor motoren henger og dette førte til at den sank. Det kan ikke vær meningen at rommet bak skal ta inn vann, for da må man jo øse dette rommet uansett, og hvis det skulle tatt inn vann, burde det værtfall vært ett hull som førte dette vannet ut av rommet, men det var det altså ikke. Dermed mener jeg på min side at dette var en feil fra produsenten, og jeg burde få en erstatning fra produsent eller forsikring. Spørsmålet er bare om jeg har grunn til å forvente erstatning? :hmm: Og nei, hullet til selvlensingen var ikke tett el. så selvlensingen i reste av båten fungerte som den skulle. ;)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...