Gå til innhold

Asus P5K tråden! (Deluxe, P5K3, WM, P5KC m.m.)


pcp160

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmm, da måtte du ha bestilt før klokka 4 i dag (da de fleste butikker sender ut varer mellom 4 og 5), så hadde du fått de på Fredag (kanskje Torsdag, spørs hvor du bor :)), og nå ender du vel mest sansynlig med og ikke få tak i det før Mandag, men, hvis du bestiller i dag, og ikke bor såå langt unna, og postkjerringa har en god dag, så kan det hende det kommer på Fredag :)

Lenke til kommentar

hvis du bestiiller fra en nettbutikk med base i Oslo, så kan du jo bare stikke innom og kjøpe/hente den der da :p, det tar jo maks en dag ;)

 

EDIT: Ytelsen hos Blitz var dårligere enn i P5K Deluxe, reagerte litt på det :p: jeg husker ikke helt, men det var bare en sammenlikning i diverse spill o.l. ;), men jeg hadde gått for P5K-E, siden det likner på Deluxe, mens de 300 kr kan du bruke på en Chipsettblokk ;)

Endret av WheelMan_92
Lenke til kommentar
Bah, jeg fikk defekt kort!

 

Konstant Chassis Intruded beskjed ved oppstart, så den blir sendt i retur. Og ja, her har jeg prøvd alt, ny jumper på chassis intruder, reseate CPU, sette RAM i forskjellige posisjoner, prøve med noen andres RAM, sette komponenter inn en etter en. Etter en clear CMOS kommer den opp første gang, men etter èn restart er den tilbake dit igjen. Jeg fikk også oppdatert til nyeste bios etter en sånn runde, men det hjalp heller ikke.

9275440[/snapback]

Det var kjedelig, så får håpe du får et nytt raskt. Har faktisk hørt om akkurat det problemet ditt på P5K Deluxe før, så det er vel kanskje en slags svakhet/produksjonsfeil. Litt på samme måte som jeg også måtte bytte mitt første kort pga problemer med sata, som det også er fler enn meg som har opplevd.

 

Men men, sånn er det jo bare av og til med slike ting, selv om det er aldri så kjedelig når man gleder seg til ny maskin. He he, selv var jeg ikke tolmodig nok til å vente, så jeg kjøpte et nytt, og fikk penger igjen for det gamle senere ;)

 

Spent på å høre hva du får til med P5K-E WheelMan_92. Fint at du tar sjangsen på det, da eneste måten å finne ut noe mer om disse tingene er at noen prøver. Var ikke så sikker på hvor bra Deluxe var jeg heller før jeg kjøpte det. Og enda mindre P5K-VM kortet jeg har, det viste jeg svært lite om, men ingen av dem har skuffet meg.

 

Er litt interessert i å høre om du har de samme mulighetene i bios som Deluxe, det er såvidt jeg kan se ikke mulig å se ut fra spesifikasjonene Asus oppgir.

 

@AnaXyd, jeg håper jo du kjøper Blitz Formula, av samme grunn som det jeg sier til WheelMan_92 over her. Det er interessant å se om det er noen forskjell.

 

Helt ut fra personlig "synsing" er jeg dog inntil videre litt skeptisk til om det er verdt noe mer enn feks Deluxe. Når jeg prøver å lese hos Asus hva Blitz Formua er, syns jeg det ser ut som 90% markedsførings bullshit, og svært lite konkret om hva som faktisk er bedre. Men for all del, det er bare synsing ut fra det lille jeg vet (ikke vet) og jeg blir absolutt glad på andres vegne om jeg tar skammelig feil. :)

Lenke til kommentar
Jeg finner den desverre ikke igjen :(, men skal fortsette og lete ;)

Eller så kan du jo vente til helga, og se hvordan jeg klarer meg med P5K-E? :), tror ikke det er så ille heller ;)

9277974[/snapback]

 

Eg har sitt på samme kortet som deg, og er veldig spent på kva du får til med det.

Skal ha ein Q6600, og det skal klokkes ;) Så må poste resultatet du klarer her :)

Lenke til kommentar

Jaggu så endte jeg opp med et Blitz formula gitt.. :p

 

I følge denne testen her, så er Blitz bedre enn P5K Deluxe:

http://techgage.com/article/asus_blitz_ext...la_motherboards

 

 

Sitter nå og studerer esken til Blitz kortet, og gleder meg til jeg kommer hjem , så jeg kan kjøre på med bygginga!

 

Håper virkelig jeg har gjort et bra kjøp da! (Selv om kanskje P5K Deluxe kortet ligger likt i ytelse)

Lenke til kommentar
Jeg finner den desverre ikke igjen :(, men skal fortsette og lete ;)

Eller så kan du jo vente til helga, og se hvordan jeg klarer meg med P5K-E? :), tror ikke det er så ille heller ;)

9277974[/snapback]

 

Eg har sitt på samme kortet som deg, og er veldig spent på kva du får til med det.

Skal ha ein Q6600, og det skal klokkes ;) Så må poste resultatet du klarer her :)

9278968[/snapback]

Selvfølgelig poster jeg resultater :cool: Det tross alt meg du snakker om! :D

Lenke til kommentar

He he, jada Intern skal gå fint det :thumbup: Jeg ser jo at det både kan være et kompliment eller en spydighet, men 14 tegns regelen har aldri plaget meg nei :p

Sikkert til irritasjon for noen, og glede for andre.

 

miracl Postet i dag, 18:27

  Akkuratt fått meg p5k,q6600 og ocz vx2 ram(som i sig under) Finnes det noen guide for optimalisering,eventuelt en guide som tar for seg alle bios valg på p5k deluxe?

 

Har bare satt alt til 9x333 og det er det. Må vel kansje optimaliseres litt..

Noe samlet guide for dette har ikke jeg sett. Jeg savner i grunn noe skikkelig dokumentasjon når det gjelder hk, men aner ikke hvordan man får tak i det?

 

For prosessorer har jeg pleid å laste ned datasheet, thermal design sheet, osv for de prosessorer jeg er interessert i, og der er det spesifisert hvilke pinner som er hva, og virkemåten til de forskjellige hovedfunksjonene som C1E, prochot ol.

Men til hovedkort er det ikke lett å finne info om hva bios valgene dreier seg om en gang. Og heller ikke skjema over hk, eller denslags.

 

Men om du følger den linken til "EVA2000 P5K tråden" på XS-forum (link nederst i første post i denne tråden) er det i den tråden til EVA2000 en del fakta, og mye velkvalifisert gjetting på hva de forskjellige tingene i bios faktisk gjør. Men noe samling av dette har jeg altså ikke sett enda.

 

Mitt generelle råd er at du i det minste setter de av minnetidene du kjenner manuelt. Vedlig ofte settes jo dette noe slappere av SPD enn minnet tåler.

Utover det kommer det jo an på akkurat hva slags klokk du kjører, minnehastighet dine brikker klarer, osv.

 

Som vel Mackanz har sagt etter en hel del testing, setter dette hk relativt stramme subtimings, så noe optimalisering sånn sett er vel for spesielt interesserte, og krever mye prøving og testing om man skal få noe ut av det.

 

@AnaXyd gøy at du endte opp med det Blitz kortet da. Noe dårlig kort er det jo garantert ikke, så du blir helt sikkert fornøyd. Men at du har betalt mye for lite ekstra tar jeg nesten for gitt. Akkurat som alle vi som har Deluxe også har gjort det, slik jeg ser det. Er vel derfor det kalles entusiastkort... :p

Endret av pcp160
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...