Gå til innhold

Asus P5K tråden! (Deluxe, P5K3, WM, P5KC m.m.)


pcp160

Anbefalte innlegg

Hei:)

 

Har bestillt et Asus P5K Deluxe kort, og 2 x OCZ Platinum XTC 2048MB DDR2 PC6400 KIT. Altså 4x1024 MB. Kom nå over en sånn QVL liste, og der står ikke disse minnebrikkene oppført... Tror dere at disse brikkene alikevel vil fungere bra og knirkefritt?

 

Fungerer dette kortet også greit sammen med Vista home premium 64-bit?

 

Mvh.

 

Kristian

9148872[/snapback]

Jeg har så langt fortsatt ikke hørt om noe minnebrikker som ikke fungerer på dette hk. Det eneste er at det må være PC5300 eller raskere.

mackanz som deltar i tråden er jo "minne-mann" ;) , som har testet mange brikker såvidt jeg har forstått også på P5K, så han hadde sikkert også sagt noe her om det var problemer.

Så siden jeg ikke har prøvd selv kan jeg ikke garantere noe, men det skulle overraske meg stort om du fikk problemer med de brikkene.

 

Vista går i og for seg greit, men opresterud har vel hatt en del trøbbel med bla e-sata og litt av hvert annet småtteri på sin Vista 64. Personlig vil jeg ikke anbefale Vista om man vil ungå problemer, men det er forsjåvidt mitt standpunkt uavhengig av hk :whistle:

 

Bruker Vista selv, men anbefaler det ikke til venner og kjente som ikke er interessert eller har greie på data om du skjønner hvor jeg vil... ;)

Og 64bits versjonen er jo enda mer utsatt for dårlig driverstøtte og bugs enn X86 som jeg selv bruker.

 

Fluesopp Postet i dag, 00:06

  Er det andre her som sliter med 400fsb og oppover på dette kortet?

Beklager hvis dette har blitt spurt om før.

Ikke som jeg har hørt om. Jeg kommer fint over 500fsb, men har blitt sagt tidligere i tråden at mange "møter veggen" ved ca 480fsb. Så at det skal gi seg på 400 høres uvanlig rart ut. Sikker på at det ikke er andre ting som ligger bak?

Endret av pcp160
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva har skjedd med den ramen da? :p

 

3-3-3-3??

9150782[/snapback]

Er ikke så uvanlig med feilrapportering i alle mulig slike programmer som Everest, cpu-z, Speedfan osv. Hadde selv CAS på 33 var det vel.

Men det vises riktig hos meg nå, med nyeste cpu-z i alle fall.

Lenke til kommentar
Er ikke så uvanlig med feilrapportering i alle mulig slike programmer som Everest, cpu-z, Speedfan osv. Hadde selv CAS på 33 var det vel.

Men det vises riktig hos meg nå, med nyeste cpu-z i alle fall.

9150849[/snapback]

Det ser veldig rart ut hvertfall! Hvilken BIOS kjører du?

Lenke til kommentar

Jeg bruker 0404 (var det vel.. :hmm: ), altså den siste som ikke er beta.

 

Vedrørende 1,7Volt, du vet at jeg fikk kjørt SuperPi @3,78Ghz med min Quadcore med V-core på auto? Og bortsett fra at en spesiell kjerne har en lei tendens til å feile, kjører Prime en halvtimes tid med 3,6Ghz, også med V-core på auto.

Har avbrutt testen siden den bare går på 3 kjerner etter 10 minnutter.

 

Du skal jo selvsagt høyere, og jeg må nok også opp for å få det skikkelig stabilt, men ville bare nevne det siden 1,7Volt er mye altså :dribble:

Lenke til kommentar

He he, ja det er det Intern.

Men jeg har jo oppfordret deg til å klokke det til vannet koker, og med 1,7V skulle jo ikke det ta så lang tid :D

 

Her er forresten mitt nye P5K VM prosjekt. Det blir en søt liten sak når den en gang blir ferdig. Skal inn i et LianLi Micro-Cube kabinett, så monteringen er alt annet enn enkel, men det er jo litt gøy med utfordringer.

 

post-56388-1185490726_thumb.jpg

 

post-56388-1185490785_thumb.jpg

 

post-56388-1185490830_thumb.jpg

 

Veldig spent på å se hvordan dette fungerer i praksis, og hvordan dette hk klokker ifht Deluxe.

Denne prosessoren vet jeg jo hva er god for på Deluxe, så derfor blir det gøy å sammenlikne. 24/7 klokk blir jo naturligvis moderat i den lille boksen.

Det blir bestående av:

P5K VM

E6600

2GB Corsair 6400 C4

MSI 8600GTS

Seasonic S12

Hitachi 320GB disk

LianLi PC-V300

Lenke til kommentar
Wow, det der så jo meget bra ut :)

Feriepengene som gikk med der eller? Hehe..

9151160[/snapback]

:blush:

Ja.

 

Jeg har erfaringsmessig visse problemer med å bare kvitte meg med enkeltkomponenter, og siden jeg nå etter kjøp av Quadcore jo hadde denne E6600 allerede, var jeg jo så langt på vei til en ny maskin... :p

 

Men så har jeg lenge hatt lyst å bygge noe litt kult, alt annet jeg lager er bare ytelse, ytelse og stillhet, en utfordrende nok kombinasjon, men hvor ikke alt sitter fast, og med diglende vifter og eksterne radiatorer osv. Denne skal bli litt mer fin håper jeg.

Men det er ikke plankekjøring, har akkurat nå laget plastskiver for å kunne bruke den cpu-vften uten fare for å kortslutte hk, og cpu-viften må så skrus fast etter at hk er montert inn, og der er det trangt, skjermkortet er ikke plug and play heller pga høyden, og kanter i Cuben.

Alt må kort og godt gjøres i riktig rekkefølge og tilpasses underveis.

 

Men kommer tilbake til denne siden, HK er jo som nevnt før relativt likt som P5K vanilla, som mange lurer på hvordan klokker. Men faktisk var det flere kondensatorer rundt sokkelen her enn det så ut som på de dårlige bildene man har hos Asus.

 

post-56388-1185495035_thumb.jpg

 

Det er jo en sunnhetstegn når det gjelder å forsyne cpu med nok strøm og dermed også klokke-egenskaper. Micro-ATX er jo tradisjonelt elendige klokkere, men så langt jeg har klart å finne ut har den i alle fall de nødvendig innstillingsmuligheter i bios, så jeg krysser fingerene ;)

Lenke til kommentar
Kan bli en fet mediamaskin det ja PCP. Men, sticker inte kylaren utanför bredden på brettet? Kanske bara vinkeln på foto som "ljuger" för mig.

9152040[/snapback]

Ja, tror det kan bli bra som mediamaskin, lurer på om jeg ikke skal slenge inn tv-kortet fra arbeidsmaskinen min i denne også. Bruker aldri det tv-kortet på den likevel. Men får se, har jo allerede en vannkjølt Mediacenter-pc som er bra, men den står ikke synlig, som denne godt kan gjøre.

 

Men jo, du ser riktig, kjøleren stikker utenfor kanten av brettet. Så det er en av de tingene som gjør monteringen av denne maskinen litt komplisert. Brettet kan jo skyves inn i kabinett, men pga kjøleren kan det ikke skyves inn med den montert. Så den må festes etter at brettet er på plass, og for å få til det må også psu monteres etter at kjøleren er på plass.

Så særlig service-vennlig blir ikke denne maskinen :whistle:

 

Skjermkort må også monteres etter at brettet er skjøvet på plass, siden det er for høyt til å gå under åpningen bakpå, og det er mulig jeg må modifisere litt på en fals i "taket" på kabinettet for å i det hele tatt bruke det skjermkortet.

 

He he, så ja, om man er ute etter noe raskt og enkelt velger man ikke dette formatet, og med spesielle kjølere og grafikk-kort. Jeg tror det er omtrent det beste grafikk-kort man kan ha i denne maskinen, neste trinn blir for lange. Så når jeg kom over dette pasivkjølte 8600gts som demokort måtte jeg jo bare ha det.

Men siden jeg ikke lykkes med å finne noe bilde av oversiden på det kortet var jeg veldig spent på om det ville gå bra mot cpu kjøleren og NB kjøler. (Som man ser av bildene er det rimelig close mellom NB og grafikk-kjøler)

 

P5K VM har jo cpu ganske nære kanten av kortet, på godt og vondt må jeg vel si, bra med tanke på skjermkortet, dumt med tanke på cpu-kjøler monteringen.

 

Vel vel, jeg ville jo ha noen nye utfordringer, og det fikk jeg :yes:

Lenke til kommentar

Som en del av dere har fått med dere har jeg hatt et merkelig problem med denne maskinen og Vista. Kontrollpanel og "egenskaper" ved høyreklikk min datamaskin, blir rett og slett borte. Jeg har ganske mange ganger nå kjørt systemgjenoppretting, og det har løst problemet, men dagen etter er det sånn igjen. Jeg har trodd dette hadde noe med kombinasjonen hk og Vista (ICH9 og Vista)

 

Men ganske oppsikstvekkende ser jeg nå at dette er et kjent problem med kombinasjonen Raptor+8800+Vista. Link til problemet Toms Hardware Nvidia and Western digital Present "Windows Vista: Paralysis Edition"

 

I forbindelse med mine undersøkelser ser jeg noe som kanskje vil interessere deg også opresterud: Vista fryser Likner ikke noe av dette det du har hatt litt trøbbel med?

 

Vel, ville bare nevne dette siden det fra min side har vært rettet mistanke mot HK, og den mistanken er nå borte. Det som ikke er borte er min generelle anbefalning om å droppe Vista dersom man er ute etter et problemfritt system.

Hvem som nå har skylden for disse problemene vet jeg ikke, og det er heller ikke poenget mitt å henge ut MS for at Vista er dårlig. Det som er viktig for brukeren er hvordan dette faktisk fungerer, ikke hvem det er som må ta seg sammen. :)

Lenke til kommentar
Hver gang jeg setter en ny innstilling i bios så må jeg starte den på nytt, skal det være sånn? Har den nyeste biosen 0404

9154764[/snapback]

Nja, altså du trykker jo F10 for å lagre dine instillinger, og da vil jo maskinen automatisk starte på nytt med de nye instillingene. Bios er ikke "on the fly" endringer, dvs verdier endres ikke før den har startet på nytt.

 

Så hvir jeg forstår spørsmålet riktig, er det normalt og korrekt oppførsel :)

Lenke til kommentar

Å ja Fluesopp. Men nei, det er jo ikke normalt.

En ting jeg har lagt merke til på dette hk som jeg ikke er vant med, er at det er en relativt lang forsinkelse under oppstart. Dvs jeg trykker på knappen, vifter og lys tennes, men slukker så igjen et par sekunder før den starter boot. Det samme skjer da etter F10 i bios, det tar litt tid mens det tilsynelatende er helt dødt...

 

Men siden du sier det begynte i dag er det jo neppe dette fenomenet du snakker om... Og jeg formoder at det ikke er noe annet du har foretatt av endringer siden i går, eller altså siden dette begynte.

 

Hmm, kan ikke si jeg umiddelbart ser hva det kan komme av. Du har en brukbar kvalitet psu eller?

Var det ikke du som heller ikke kom over 400fsb?

 

I så fall begynner jeg å tro at det er noe feil på enten hk, eller noe annet. Tviler vel litt på at det hjelper, men du kunne jo prøve å resette bios, sånn bare for å ha det prøvd. Eventuelt om ikke det gjør noe til eller fra, har du tilgang til noe andre komponenter eller, som feks psu?

Lenke til kommentar

Jeg var inne å prøvde meg nå og gjorde noen innstillinger der jeg vet den tulla litt, og det gikk fint. Har F\S 700w psu, men tror det var litt pågrunn av at jeg tok litt i når jeg klokka, men chipsettet her er sånn at den må slå seg av for å lagre og så starte..men det skal jo skje automatisk. Klarte 430 i sted med x3210, men jeg bruker svært lav volt og alt annet på stock. Tror det er bare jeg som må bli kjent med det :blush: Tror at det var klokkinga i sted, men skal teste litt mer.

Du må bare si i fra hvis jeg forklarer på en vansklig måte :)

 

Edit: vet da søren hva som skjer

Endret av Fluesopp
Lenke til kommentar

Det går fint Fluesopp, ikke alltid like lett å formidle sitt budskap om ting som dette. Men ja, om man tar alt for hardt i med en eller annen instilling kan det nok skje at maskinen ikke starter, men det vanligste er da at den prøver men bare blir "hengende". Og for å gjenopprette seg ut av det er det slik at man må restarte med knappen en gang eller 2.

Alternativt om det ikke gjør susen, kan man forsøke å holde INS knappen inne mens man starter for å få maskinen i gang igjen og komme seg i bios og sette noe mer fornuftige innstilliger.

 

Jeg forsto det som at din maskin faktisk bootet, men at du måtte trykke manuelt. Det kan da tenkes at overklokken har feilet, men i så fall pleier det komme en varsel "overklokk feilet trykk F1 for setup" eller noe i den duren.

 

Men det er jo bare å spørre Fluesopp, det kombinert med masse prøving og feiling er beste måten å lære. Dette hk er ganske trivelig å eksperimentere med, nettopp pga den funksjonen vi snakker om (CPR Cpu Parameter Recall) slik at man praktisk talt aldri trenger manuell bios-reset.

 

Når du skal sjekke hvor langt FSB går, må du bruke en lavere multipler enn standard, og passe på at minnet ikke går over sin hastighet. Gjør du ikke det er det umulig å vite om det er HK selv, eller CPU/minne som stopper deg.

Jeg kommer til FSB 528, men som nevnt tidligere er det vist mange som stopper rundt 480. :)

Lenke til kommentar

satte fsben på 350 og 1,28v, trykte f10..save osv. Så slo den seg av(nå skal den egentlig starte igjen), men det gjorde ikke den og jeg trykte på power og den starta..ingen F1 trykking..rett inn i windows. Så det virker ikke som noe er gale utenom det.

 

Edit: skal ta å flashe til den nyeste beta-biosen, får se da :)

Endret av Fluesopp
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...