Gå til innhold

Hjelp til ordentlig strategi/taktikk spill!


Anbefalte innlegg

Heisann. Er glad rts og lignende, men savner taktikken og strategien i de fleste, og i de spillene der mulighetene og taktikkene er mange så koker det ofte ned på hvor god du er i micro eller timing på basebygging osv. Fins det noen spill der ute som er mer av typen "planlegg og iverksett" typen. F.eks at man setter alle ordre og ser den storslåtte planen utfolde seg og forhåpentligvis outsmarte motstanderen med glimrende taktikk? Er lei av alt maset med hvor fort man kan reagere og hvor mange hurtigknapper man kan. WC3 som eksempel. cnc3 er også rått men igjen, kan man ikke bygge basen sin så fort og presist som mulig er man hakkemat. Timing og micro har tatt overhånd. Har MTW2 men funker ikke på vista?? ææh!! Litt stress der også forsovet, og i de store slagene man finner på nettet, mister man fort oversikten og det blir en herlig mølje.

Er kanskje turbasert jeg er ute etter da. Uansett, noen forslag? Tenkte jeg skulle prøve take command 2nd manassas kanskje. Noen erfaringer?

Takker for alle forslag. Sleng gjerne med hva som er bra med spillet og hvorfor det er intelligent/taktisk osv. Sjakk er jo glimrende men kanskje noe litt mere fancy :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synes supreme commander er bra jeg :)

Nå har jeg da ikke spilt det på nettet..

 

Jeg tror ikke rask basebygging er så viktig i SC ettersom commanderen er såpass kraftig at alle tidlige angrep vil ofte misslykkes. Og en har også det faktum at bretten er veldig store, så det vil ta tid å frakte/flytte store styrker til et tidlig angrep. Dette gjør at en har litt tid på defence.

 

Dessuten har også supreme commander glimmrende queing egenskaper, dvs, en kan sette en gjeng med byggere til å bygge en hel base, for så å glemme de, til basen er ferdig eller de blir angrepet selvsagt....

 

Supreme commander har også enkele, geniale og intuitive oversikter og kontroller over forsvarsverkrekkevidder, patruljeruter, angrepsruter, byggekøer etc etc...

 

 

Som sagt så har jeg ikke prøvd det på nettet, men jeg kan tenke meg, på de større kartene (en har bedre tid), at det krever endel strategisk kløkt for å storme gjennom velbygde og veletablerte forsvarsverker.

 

 

Ellers vil jeg nevne Hearts Of Iron II, selv om det ikke er helt RTS...

HOI II har veldig mye micromanagement, men, det kommer allikevel til å smake enda bedre når det fungerer. Dessuten så er det helt fantastisk historisk lærdom.

 

Kan vel nevne at HOI og evnt. Europa universalis ... er litt spessielle spill som krever endel timer, tolmodighet og innlevelse.

 

Dette er selvsagt bare min mening, men men...

 

Foreslår at du laster ned demoer av nevnte spill, hvis du ikke allerede har prøvd de :)

Endret av [^..^]Christian
Lenke til kommentar

anbefaler gode, gamle starcraft. Tok det støvete coveret ned fra hylla igår, og det er helt herlig. Gode gamle minner.

 

Men for din del kan det vel bli litt mye micro, ettersom du har sett deg lei av det.. Supreme Commander som ble nevnt her, er også å anbefale.

Endret av empatiy
Lenke til kommentar

Hvis du liker spill med store slag (snakk om flere tusen krigere i ett slag) vil du like Rome: Total War, der kan du styre mange enheter på én gang. I slag er det sinnsykt med strategier man kan utføre - og hvis du er interessert kan jeg si litt om hva som fungerer bra. :)

 

Spillet går over turbaserte runder, noe som ikke nødvendigvis er en dårlig ting, jeg mener at spillet er genialt. Det er masse byer å ta over, bygge og ødelegge. Det er masse krigere, krigsmaskiner og krigsskip å bygge til å bruke i store slag for å knuse fiendene.

 

Jeg tror du vil like spillet :)

Lenke til kommentar

Age of Empires 2 og 3, scenario games. Online er iallefall AoE2 flott, hvor bl.a. CBA er et brett hvor du må angripe "rett" motstander. Man spiller vanligvis 4 mot 4, og som regel er du sterk mot minst 1 av motstanderne. Samtidig er minst en av motstanderens civilization god mot nettopp deg.

 

Da gjelder det å få folket på ditt lag til å angripe rett mann, slik at du kan angripe rett mann. Eller dame. Antar det er flest menn som spiller.

 

Uansett så får du automatisk nye menn hele tiden, og det er bare å sende dem avgårde til du har x antall kills. X antall kills gir deg først castle age, så imperial age.

 

Tar man en bygning eller en "gate" får man etterhvert en builder. Da kan du bygge opp ekstra beskyttelse, og eventuelle ekstra menn.

 

Alternativt AoE3 scen. Der har jeg bare prøvd et, og det var også relativt greit sånn "stressmessig". Der bygget man en "tradepost" i indianer leirer, så kunne man bygge en bestemt type units. Poenget der var å ta over alle indianer leirer til slutt. Noe alla risk, uten turns.

Endret av Sovehest
Lenke til kommentar
Hvis du liker spill med store slag (snakk om flere tusen krigere i ett slag) vil du like Rome: Total War, der kan du styre mange enheter på én gang. I slag er det sinnsykt med strategier man kan utføre - og hvis du er interessert kan jeg si litt om hva som fungerer bra.  :)

 

Spillet går over turbaserte runder, noe som ikke nødvendigvis er en dårlig ting, jeg mener at spillet er genialt. Det er masse byer å ta over, bygge og ødelegge. Det er masse krigere, krigsmaskiner og krigsskip å bygge til å bruke i store slag for å knuse fiendene.

 

Jeg tror du vil like spillet  :)

8687689[/snapback]

 

Han har jo medieval total war 2...

Lenke til kommentar

hmm. Har alle total war spillene. Fikk ikke dem til å funke på vista.. ellers er jo de utrolig bra. Skal slenge inn starcraft igjen, men ja litt for mye micro. Prøvde demoen til supreme commander, likte det ikke, men bør kanskje gi det en ny sjanse.

Var kanskje ikke denne typen spill jeg er ute etter, men det er kanskje ikke laget heller. Vel skal sjekke ut HOI og Europa Universalis. Noen flere tips?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hva med Europa Universalis III? Har ikke spilt det selv, men har blitt fortalt at det er rimelig beinsolid strategi.

 

...og det skader jo ikke at det er historisk korrekt, og at man kan spille som Norge.

8688042[/snapback]

 

Ja, eg tenker det er det mest realistisk spille rundt. Og man kan ogsaa spille som totalt ukjente land lik som Ahyuttaya, Pattani osv.

Lenke til kommentar

Beste Taktiske spill er Take Command: 2nd manassas

Ai som slår alt, og drit bra

 

http://www.madminutegames.com/

 

Beste Strategiske spill er AGEOD's American Civil war

http://www.a-acw.com/

laget av han som lagde første Europa Universalis, og ligner en del på det, men konsentrerer seg mye mer på kriging

 

 

 

bare utrede Take Command mer, jeg har vært på forumet i over et år der, og utvilkerne er noe av de beste jeg har møtt, når man introduserer seg på forumet, kommer utvilkerne selv og hilser og ønsker deg velkommen. drit bra community masse mods. en av mine favoritt spill noen sinne. husk å last ned 1.2 patch den forbedrer den allerde dirt gode ai'n

 

her kan du kjøpe spillet http://www.gamersgate.com/index.php?page=s...emart&Itemid=14

Endret av gunfreak19
Lenke til kommentar
Hva er forskjellen på et taktisk spill og et strategisk spill? :blush:

8794884[/snapback]

 

sånn jeg alltid har tenkt på det , så er taktikk strategi på mindre skala, og taktikk er mer "realtime", altså ikke en "grand plan".

 

Altså, en kan spille taktisk i nesten alle spill, fps etc, men et taktisk spill KREVER mye taktikk (realistiske fps f.eks).

 

Strategi er vel mere altomfattende, mens taktikk er mere småknep, prosedyrer etc.

 

Vet ikke helt om jeg har rett da :(

 

edit :

her står det egentlig ganske greit da:

http://www.geocities.com/wallstreet/8925/stratact.htm

 

altså taktikk er småobjektiver mens strategi er hele planen. Altså en bruker ofte taktikk for å oppnå strategien.... Noe sånt :p

 

Så, et taktisk spill blir da der en fokuserer på smådetaljene ved en strategi.

Og et strategisk spill blir der en fokuserer på det store og det hele.

Endret av [^..^]Christian
Lenke til kommentar

når det kommer til gammle dager så var det slik

 

Strategi, det som har med å flytte hærer, omringe fientligehærer osv.

 

Taktikk er det som skjer når slaget har begynnt, man har satt på en strategi og man bruker da taktikken for at strategien skal virke.

 

det er to ganske forskjellige ting egentlig, noen generaler var kjempe gode på Strategi og kunne vinne slag uten at det ble noe slag(Sherman)

mens når det kom til det taktiske var han bare gjennomsnitlig.

 

andre generaler og offiserer var kjempe gode til å lede menn, så mange som 100 til noen tusen, men hvis de ble forfremet og fikk kontroll over en hel hær fucka de opp.

 

Flanke en hær er strategi

Flanke et regiment er taktikk.

 

Mens du kan sette opp større strategier i Take Command legge planer osv så er det fremdeles et spill som konsentrerer seg om det taktiske

Endret av gunfreak19
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...