Gå til innhold

Disse prisfallene på prosessorer svir!


Anbefalte innlegg

Sånn er det bare? Tenk om vi hadde hatt samme standpunkt til andre ting i samfunnet. Du blir voldtatt, sånn er det bare, ikke gjør noe med det. Du blir ranet, sånn er det bare, ikke gjør noe med det. Du blir slått ned helt tilfeldig og gjerningsmannen står og ler av deg, sånn er det bare, ikke gjør noe med det. En fabrikk lanserer en ny bil, like etter får du den samme bilen for halv pris, sånn er det bare, ikke gjør noe med det?

8505822[/snapback]

Og hva har dette med å sette ned prisen på hardware om jeg tør spørre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

lol er det muligt. Det du samenligner det med er ikke TEKNOLOGI som har en tendes til å bli utviklet RASKEST.

 

Alle stiller krav, ingen så kjøper ting så er øverpriset i meste parten av tilfellene. De så vil ha det dyreste er oftest folk med penger til det og.

 

Å begynne å sameligne pris fall på intel cpu'er med voldekt... herregud da man.

Lenke til kommentar

Ærlig talt..... Ting kan kun kalles svindel når man ikke mottar det man har betalt for i den stand det er oppgitt å være i. Forøvrig sentence - har du eksempler på firma med en business strategi som går ut på å tjene mindre enn de reelt er i stand til? Ikke det nei.

 

Den økonomiske modellen du ønsker deg kan per i dag kun sees i Nord Korea og før i tiden i Kina, Østblokken og Sovjetunionen. Det at kun førstnevnte fremdeles er med oss burde gi et lite hint om at et statsstyrt marked ikke fungerer helt optimalt.....

Lenke til kommentar

Hvem kjøper det beste produktet med en gang det kommer i butikken? Jo hardcore entusiastene som BARE må ha det BESTE med en gang uansett pris! Dette vet produsentene. De som kjøper det driter penger og bryr seg ikke en liten smule engang.

 

Og så finnes de som venter og venter på at det skal bli billigere og enda litt billigere og aldrig får det billig nok, og angrer vær gang det kommer noe nytt og dyrt for da må de jo vente til det blir billigere. Og mange år senere så sitter de fremdeles og tror at et high end produkt koset skal koste en femmer den dagen det ser dagens lys i butikkene.

 

Og til sist har vi dem som klarer og vente til første prisfall, og på at barne sykdomene har blitt kurert. Og kjøper da, enda de vet at om 1 måneds tid kan prisene synke enda mer. (Dette er gruppen som er smartest ;) )Da neste prisfall kommer ser de hvilken glede de har hatt og angrer sjelden et sekund på kjøpe.

 

Og de fleste vet at først ut er high-end produkter så kommer det sakte men sikkert en litt billigere versjon og så en enda litt billigere versjon. Og sånn fortsetter det helt til man får produker som bare er ment som en ingangsbilett.

 

Er dette svindel? NEI

Bare fordi man kjøper før hele linja er lansert kan da ikke produsenten få skylla for?

 

Kan man kalle det svindel når f.esk et produkt øker i pris? F.eks RAM som svinger opp og ned hele tiden er det svindel? NEI, er etterspørselen stor og det blir manko på produkt øker man prisene, og har men ørtenførten tonn til overs ja da dumper man prisene så man blir kvitt litt :)

 

Thats life, get over it

Lenke til kommentar

Svindel? Ran? Overgrep eller voldtakelse? Man kjøper da ting frivillig og vet jo vitterlig at hvis man venter får man det samme til en bedre pris. Flere ganger har jeg kjøpt ting for og finne det på tilbud dagen etter. Det er jo bittert, men ikke på noen måte ulovlig! Kjøper man noe til èn pris må man da kunne godta at den blir lavere nå og da. Det er da vitterlig bedre om det synker i pris en om det forblir i samme prisklasse frem til det er utdatert. Hvis man ikke inser det er man jo.. vel.. JEg skal ikke gå nærmere inn på det, men i think you get the picture ;)

Lenke til kommentar

Syntes nesten at sentence skulle blitt bannet for dumskapen sin :p Ser ikke poenget med denne tråden i det hele tatt. Begynner å lure på om trådstarter har røykt noe mens han lagde tråden eller noe sånt. Dummeste jeg har sett siden jeg startet å lese litt her på forumet :p En som VIL at prisene skal ligge på et bestemt nivå. Jeg sier at en av oss skal kjøpe en E6600 til 1750 kr, for å så selge den til sentence for 2650, så han kan få den får "riktig" pris :)

 

 

EDIT: Er det egentlig noen her i det hele tatt som er enig med trådstarter? Tviler sterkt egentlig :hmm:

Endret av christopher909
Lenke til kommentar

La kommunistene vinne. Vi trenger kommunisme hvis ikke går verden under og alle blir svindlet.

 

 

Uhmm. Nei. Jeg lot meg vist rive litt med av trådstarters budskap jeg :roll: . Christoper909 selv om han er en i**ot kan vi ikke banne ham. Da faller vi ned på samme lave nivå som han er på. Forresten skal vist en god latter forlenge livet.

Endret av ptta
Lenke til kommentar
Dere skjønner det ikke.

 

Dere har blitt lurt! Dere har blitt svindlet! Det er nå prosessorene ligger på det planlagte nivået, men Intel bestemte seg for å ta noen hundrelapper mer mens styret/hypet stod på som verst!

 

Frem til forbrukerne begynner å stille krav, vil de store og kapitalistiske bedriftene holde på som de vil under fri dressur. Våkn opp, sier jeg bare.

8491405[/snapback]

Det er vel heller du som har lurt deg selv... ..hvis du har kjøpt noe du ikke har råd til.

 

Jeg synes det er veldig fint at prisene faller mer eller mindre logaritmisk på hardware, da det fører i praksis til at folk som har råd til å være tidlig ute subsidierer hardwaren til dem som venter litt.

Lenke til kommentar

hovedgrunnen til overprising den første tiden, er at det finnes mange lettlurte sjeler der ute, som et halvt år etterpå klager på at prosessorene har gått så vanvittig ned i pris.....(som trådstarter sansynlighvis )

dette er noe allprisne er høy når produktet kommer,har du is i magen får du det MYE billigere etter et par måneder :)

 

har mange ganger selv vurdert å kjøpe det nyeste skjermkortet til 5K, men det koster jo bare 2K om et halvt år. men nå har jeg tid til å vente og da, og heller ikke økonomi til å brenne av penger på noe som taper seg så vanvittig i verdi :D

 

du må betale for å være på topp :!: :!: :!:

Lenke til kommentar

Blir dette en ny planslipingstråd? :p

 

Uansett. Det er to hovedårsaker til at prosessorer dumpes i pris. Den kortsiktige grunnen til at de er veldig dyre ved lansering og så dumpes er at produsenten skal tjene penger. Noen folk "må" ha det nyeste, koste hva det koste vil, og ting koster det filk vil betale, nemlig hva det koste vil (?). Derfor er de dyre når de lanseres. Etter hvert som nyheten blir litt eldre senkes prisene for å treffe andre brukergrupper, altså de som har en viss grense for hvos mye de vil betale.

 

Den langsiktige grunnen er at ytelsen på gjennomsnittsprosessorer økes, dermed synker de forrige generasjonene i verdi, og vi snakker ikke svindel før gamle prosessorer selges til samme pris som de hadde ved lansering. PIII var kjempebra en gang i tida. Da den kom var den dyr. nå er den gammel, og ikke bra lengre, sett i forhold til dagens CPUer. Hadde den beholdt samme pris ville det vært svindel, siden den ikke er verdt så mye, fordi den ikke er i stand til å drive dagens programvare like bra som den drev datidens. Ikke sant?

 

Oppsummert:

Synkningen i pris skyldes at produsentene vil tjene panger og at prosessorene synker i verdi fordi nyere prosessorer er bedre. Enkelt og greit. Det er ikke svindel, det er sånn markedet fungerer. Hvis noen har en alternetiv løsning hadde det vært spennende å høre den :)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...