Gå til innhold

Hvilket kameraprogram bruker du mest?


Hvilket kameraprogram bruker du mest?  

115 stemmer

  1. 1. Hvilket kameraprogram bruker du mest?

    • Full automat (Grønn firkant)
      10
    • Program (P)
      25
    • Blenderprioritet (Av*)
      55
    • Lukkerprioritet (Tv*)
      5
    • Manuell
      20
    • Andre forhåndsinnstilte programmer
      0


Anbefalte innlegg

Må bare spørre her nå... Ser at det er MANGE som bruker Av, hva er fordelen med Av kontra å kjøre alt manuelt?

8476376[/snapback]

 

Når man har kjørt manuellgira bil (M) i flere år, og vet hvordan dette funker, er det mange som går over til automat (Av) pga. at man ikke trenger gjøre så mye =) Men man gidder ikke la kona kjøre for seg (grøn firkant) fordet.

 

Kan vel skyte inn at jeg også oftest bruker Av, men har lekt litt med P i det siste for å finne ut hvordan dette funker. Som tidligere nevnt hender det jo at jeg bruker grøn firkant også, når jeg bare skal ta noen enkle bilder og ikke gidder stille på noe...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har brukt blenderprioritet i årevis, men gikk for ikke så lenge siden over til å bruke P mer da jeg fant ut at det nye kameraet mitt valgte fornuftige blenderverdien mesteparten av tiden. Har jeg andre ønsker enn det kameraet foreslår, er det bare å snu på hjulet. I blenderprioritetsmodus fotograferer man på samme blendertall helt til man endrer det, noe som jeg ofte glemmer, som igjen fører til at bildene ikke alltid blir som de skal.

Lenke til kommentar

Det er jo et poeng i at det kun er noen få blendere som fungerer optimalt på de fleste objekter. Det er få zoomer som er skikkelig skarpe før ved f.5,6. Andre veien begrenses kvaliteten av diffraksjon, som ofte inntreffer allerede ved f.13.

Dvs at i praksis er det bare 5,6-8-11 som fungerer skikkelig bra på de fleste objektiver, hvis du ønsker å ta skikkelig skarpe bilder.

Lenke til kommentar

Bruker A når dybdeskarpheten er viktigst, S når kreativ bruk av lukkertiden er ønsket og M når jeg ønsker full kontroll feks ved bruk av blits eller annet.

 

Når jeg går rundt "uten mål og mening" bruker jeg ofte å sette det til P for da vil jeg uansett få et greit bilde hvis noe uventet dukker brått opp, noe som kunne ha vært vanskelig hvis forvalgt A eller S var satt veldig kreativt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...